afgelopen weekend had BV Peatminers een druk programma, van jong tot oud stonden er Vriezenveeners in het groen op het veld. Verschillende resultaten, spannende maar ook fysieke wedstrijden voor Peatminers. Lees hieronder de verslagen.

Kikkers VU12-1 – Peatminers VU12-2 (48-50)

Afgelopen zaterdag speelden de meiden in Borne tegen de kikkers. Met 3 afmeldingen wisten we dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden, maar de meiden hadden er zeker zin in. De eerste periode was het even aftasten en het samenspel begon te komen in de tweede periode. Dankzij een goede Defense kregen de kikkers weinig kansen en wisten de meiden het verschil klein te houden in de eerste helft. Na de rust konden ze het spel goed vasthouden en gingen ze de laatste 4 minuten in met maar 5 punten achterstand. Deze laatste periode gaven ze echt alles en waren het de laatste 14 seconden die telden. Gelijke stand en de kikkers hadden bal aan de zijlijn. Al snel wisten de peatminers de bal te bemachtigen en werd in de laatste seconde een fout gemaakt waardoor er 2 vrije worpen genomen mocht worden. Beide werden netjes raak geschoten waardoor een welverdiende overwinning werd behaald!

Amical VSE1 – Peatminers VSE1 (67-36)

Vrijdagavond reisde het damesteam van Peatminers af naar Enschede voor een wedstrijd tegen de dames in het zwart. Amical nam direct vanaf de sprongbal de leiding en bracht met veel fast breaks het tempo in de wedstrijd omhoog. Peatminers daarentegen had moeite met het organiseren van de aanvallen en het vinden van het netje. Na het eerste kwart was de stand 19-4 in het voordeel van Amical. In het tweede kwart kwamen de aanvallen beter tot hun recht en wisten de dames Amical beter tegen te houden. Met een stand van 32-13 kon er uitgerust worden. Het derde en vierde kwart werd door beide teams fanatiek uitgespeeld met een eindstand van 67-36.

WSV MU12 – Peatminers MU12 (43-72)

Afgelopen zaterdag speelde het eerste jongens onder 12 team uit in Apeldoorn tegen WSV.

Dit team had voor de kerst, net zoals de jongens uit Vriezenveen, ook al hun wedstrijden gewonnen in hun klasse. Vanaf 1 januari zijn ze samen met vier andere teams gezamenlijk in een nieuwe klasse geplaatst om meer weerstand te genereren voor de meeste nummers 1 & 2 uit hun klassen.

Peatminers wist daarom niet wat hen te wachten stond. De coaches gaven de jongens mee dat ze hun eigen tempo moesten bepalen, goed blijven verdedigen en vooral ook samenspelen.

De eerste periode ging gelijk op en de tegenstander maakte vooral gebruik van drie spelers, maar aangezien zij twaalf spelers hadden opgesteld, konden deze spelers niet de gehele tijd spelen.

Dit speelde Peatminers in de kaart, aangezien zij met minder spelers speelden en alle spelers aan vriezenveense kant praktisch gelijkwaardig zijn. Het maakte dus niets uit wie er gewisseld werd.

Peatminers bouwde langzaam hun voorsprong uit en ze wonnen overtuigend.

Arriba MSE3 – Peatminers MSE2 (51-61)

Afgelopen zaterdag mochten de heren na een winterstop van een maand weer aan de bak. In Enschede bij het universiteitsteam van de Universiteit Twente op het center-court. Peatminers begonnen sterk en liepen het eerste deel van het kwart lekker weg. Arriba lukte het om de verdediging beter op zijn plek te krijgen en kon daardoor bijblijven. Het tweede kwart lukte het voor peatminers niet om de drives naar het bord af te ronden en ze gingen de rust in met 2 punten achterstand.

In de rust was het tactische spel goed doorgesproken en dit bleek in het derde kwart. Dit kwart lukte het de achterstand om te buigen naar een voorsprong van 12 punten. Het vierde kwart speelde het Vriezenveense team slim. Door rust te houden en lange periodes te passen werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Twente Buzzards MU16 – Peatminers MU16 (95-34)

De wedstrijd tegen de absolute nummer 1 uit de competitie was natuurlijk nooit spannend maar wel mooi om te zien. Het eerste kwart zaten we goed in de wedstrijd en maakten de forwards mooie inside scores. Verdedigend stond het goed en dat resulteerde de eerste 4 minuten in een kleine voorsprong. Een time out van Twente Buzzards zorgde voor een hoger tempo in de wedstrijd. Dit tempo konden wij niet bijbenen maar de jongens waren niet bang en durfden acties te ondernemen. Het tweede kwart werden we overlopen en lieten we verdedigend teveel ruimtes open waardoor de individuele klasse de doorslag gaf. Wat wel gaaf was, was dat we nooit de moed hebben laten zakken en ons eigen spel hebben gespeeld.

De mooiste actie vlak voor de einde van de wedstrijd was een heus NBA-waardig block. Een block op hun topscorer ingezet twee meter vanaf de schutter, de bal werd precies op zijn hoogste punt uit de lucht getikt. Een geweldige actie waarbij onze jongens op de bank stonden te juichen voor deze geweldige actie. In plaats van respect te hebben voor deze geweldige actie werden de tegenstanders verbaal een beetje onsportief.

Jammer, wel hard gewerkt.

WSV VU14 – Peatminers VU14

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van U14 aantreden tegen WSV. De eerste wedstrijd tegen WSV was een spannende wedstrijd die met 1 punt werd gewonnen. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden, waarin beide teams voor de winst gingen. Er waren veel mooie individuele acties te zien, maar ook het samenspel was te zien. De meiden hebben hard gewerkt met elkaar en hebben alles gegeven tot het laatste fluitsignaal.

Eindstand 44-43

WSV VU18 – Peatminers  VU18

Zaterdagmiddag moesten de meiden uit spelen tegen WSV in Apeldoorn. Het begin van de wedstrijd was voor Peatminers. In de 2e helft scoorde WSV iets meer omdat Peatminers verzwakte in de verdediging. In de aanval werd er goed geanticipeerd op de verdediging van WSV, met als gevolg mooie aanvallen. De eindstand was dan ook 36-76.

Pluto VU16-2 – Peatminers VU16 (38-39)

Afgelopen vrijdag moesten de meiden VU16 van Peatminers tegen Pluto VU16-2 spelen. De wedstrijd ging al snel gelijk op. Peatminers was al snel een speler kwijt door 5 fouten. In de rust stond Peatminers met 2 puntjes achter. De 2e helft was het vechten met 1 speelster minder waardoor ze nog maar 1 wissel hadden. De meiden hebben samen gevochten. In het laatste kwart waren er nog 12 seconden op de klok en Peatminers stond met 1 puntje voor. Het was nog spannend maar de meiden gaven de wedstrijd niet meer weg! Eindstand 38-39.

Hanze Stars XU18 – Peatminers MU18 (73-34)

De mannen van Peatminers U18 bleven tot 11-11 keurig in het spoor van het snelle Zutphense team. Daarna was de organisatie een aantal keren zoek en liep Hanze Stars naar 22-13 aan het einde van de 1e periode. In een rommelige 2e periode werd er weinig gescoord. Ruststand 36-19. In de 2e helft konden de jongens vooral aanvallend geen vuist meer maken. De full court press verdediging van de tegenstander werd te veel dribbelend opgelost in plaats van passend. Daardoor was er te vaak balverlies. Foutenlast bracht het team nog verder in de problemen. Eindstand 73-34