Peatminers V16-1 – Lokomotief V16-1 (69-57)Afgelopen zaterdag stond voor de meiden V16 van Peatminers de wedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk op het programma. De wedstrijd werd geopend met een score aan de kant van Peatminers, maar kort daarna was het Lokomotief die de voorsprong overnam. Aan de kant van Peatminers gingen de ballen er niet in en konden de meiden niet lekker in hun aanval komen. Aan de kant van Lokomotief gingen daarin tegen de meeste ballen wel raak, waardoor de voorsprong werd uitgebreid. De teams gingen de rust in met een tussenstand van 22-37.Ondanks de achterstand van 15 punten gingen de meiden na de rust vol moed en energie basketballen. De wedstrijd was namelijk nog lang niet gespeeld en alles was nog mogelijk. Door goed samenspel en weer de juiste aanvallen lopen, vocht Peatminers zich weer helemaal terug in de wedstrijd. Het laatste kwart ging Peatminers van start met 2 punten achterstand. Deze achterstand werd snel omgezet naar een gelijkspel, waarna Peatminers ook de leiding overnam. Toen Peatminers eenmaal de voorsprong te pakken had waren zij ook niet meer van plan deze uit handen te geven. Door samen te spelen als een team en door elkaar vanaf de bank aan te moedigen hielden de meiden van Peatminers de hoofden koel en was de winst voor Peatminers.Peatminers V14 – Jolly Jumpers X14 (52-31)Het team had afgelopen zaterdag wat recht te zetten na een onnodig verlies vorige week. En dat was te merken. Jolly Jumpers werd in een overtuigende wedstrijd opzij gezet door de getergde meiden van Peatminers.Het team startte met een ijzersterke defense. Vanaf het begin hadden ze het initiatief. En stonden dat ook niet meer af. De sterkste man van de tegenstander werd aan banden gelegd. En de meiden lieten als vanouds weer goede en slimme aanvallen zien. Al hadden ze in het eerste kwart nog wel wat pech met de afronding: 15-6. In het tweede kwart vielen de ballen wel. Jolly Jumpers kon volgen maar zag geen kans om het gat kleiner te maken: 29-18.In de tweede helft deden de meiden er een schepje bovenop. Jolly probeerde van alles om de meiden te stoppen, maar tevergeefs. Peatminers was de baas onder de borden met een groot reboundoverwicht. En aanvallend werd alles uit de kast gehaald. Fastbreaks werden keurig afgerond. Slimme aanvallen met drives naar de basket. En zelfs de afstandsschoten, inclusief de driepunter, vielen goed!Tonego ‘65 MSE1 –   Peatminers MSE1 (68-63)Heren 1 had zaterdagavond een uitwedstrijd tegen Tonego ‘65. De thuiswedstrijd werd met 69-48 gewonnen een paar weken geleden dus er was vooraf goede hoop om dit te herhalen. Het eerste kwart begon vrij fysiek, maar er werd flink doorgespeeld en de heren in het groen wisten een voorsprong van 15-16 te nemen in het eerste kwart. Het was dus gelijk duidelijk dat dit een lastige wedstrijd ging worden. Peatminers kwam aanvallend niet lekker uit de verf. Het tweede kwart begon Tonego zich thuis te voelen en kwamen op voorsprong door een paar driepunters. Peatminers bleef rustig en gingen de rust in met een 30-30 stand. Het derde kwart ging er hevig aan toe. De stand bleef dichtbij elkaar en ondanks wat blessures aan Vriezenveense kant kon Peatminers in de wedstrijd blijven. 48-47 na drie kwarten. Het vierde kwart werd er alles nog aan gedaan om de winst te behalen. Peatminers zette alles op alles. In de laatste minuten wist Tonego’65 toch aan het langste eind te trekken.Overige uitslagen:Kikkers X14-1 – Peatminers X14-2  (84-67)B.V. Batouwe V18-1 – Peatminers V20-1 (33-64)Tonego ‘65 M16-1 – Peatminers M16-1 (48-61)Twente Buzzards M18-1 – Peatminers M18-1 (74-49)SVZW MSE1 – Peatminers MSE2 (101-44)Amical X12-1 – Peatminers X12-1 (28-43)

Twente Buzzards VSE 2 – Peatminers VSE 1 (52-80)