Leerzame week voor VU14

De meiden van Peatminers onder 14 hadden een leerzame week. Afgelopen woensdag speelden ze in Enschede een oefenwedstrijd tegen Jugglers VU14.

Daar werden ze de getrakteerd op een stevige fullcourt press. En dat waren ze niet gewend. De hele wedstrijd lang moesten ze spelen tegen de verdedigende druk die de meiden van Jugglers gaven. De eerste drie kwarten gingen ruim verloren. Met een 51-12 om precies te zijn.

Maar met de aanwijzingen van de coaches wisten ze zich tijdens de wedstrijd  langzaam aan steeds beter onder die druk uit te spelen. En omdat de meiden nooit opgeven en altijd blijven knokken wisten ze het vierde kwart zelfs aan te haken bij het tempo van de tegenstander.

De press werd keurig omzeild. En zelf hadden de meiden hun zaakjes in de defense prima op orde. Het verschil in deze periode bleef bijna gelijk. Eindstand 59-19.

Met een zware, maar ook leuke en leerzame, wedstrijd in de benen tegen een sterke tegenstander op naar de volgende wedstrijd.

Zaterdagmorgen kwamen de meiden van Uitsmijters op bezoek in Vriezenveen. Een bekend team waar ze al vaker tegen geoefend hebben.

De meiden waren scherp en pakten snel een kleine voorsprong. Gewend aan de druk van de vorige wedstrijd leek het nu veel makkelijker te gaan. De voorsprong bleef de eerste helft staan tot aan de rust (28-20). De tweede helft kwamen ze wat meer los. Alle meiden pakten hun kansen. Er werd goed gekeken, gepasst én gescoord. Ook verdedigend lieten ze zien geleerd te hebben van de vorige wedstrijd.  Ze gaven meer druk op de tegenstander, die daardoor moeilijk de basket kon vinden. Zo breiden ze hun voorsprong uit tot bijna 20 punten. Eindstand 55-38.

Veel geleerd en zelfvertrouwen getankt voor de laatste drie competitiewedstrijden, waarin -als de competitie niet stilgelegd wordt- de meiden hun kansen op het winterkampioenschap nog geheel in eigen hand hebben.

Pluto V18 1 (VR) – Peatminers V18 1 -> 53-71

Na een goede warming up op het basketbalveld gingen de 7 meiden van Peatminers de strijd aan onder leiding van Thom.

In het eerste kwart begonnen we niet fel. Onze verdediging stond niet goed en daardoor vielen er wat ballen in het netje voor Pluto. Gelukkig stond onze aanval wel en haalden we daar onze scores uit. Na het eerste kwart stond het dan ook 10-21 voor de dames uit het mooie Vriezenveen.

In het tweede kwart gingen er aan beide kanten een paar ballen door de netten waardoor het aan het eind van het 2de kwart 23-33 stond. We merkten dat we als team in hun spel meegingen.

In het derde kwart ging onze aanval en verdediging veel beter dan in de eerste twee kwarten van de wedstrijd. Hier waren we als team blij mee! Er kwamen veel scores uit aanvallen die we rustig liepen. We hebben van onze trainer Thom meegekregen dat we alle tijd hadden. De stand na het derde kwart was 35- 51 in het voordeel van Peatminers.

In het 4de kwart vielen aan beide kanten scores waardoor de eindstand 53 -71 werd in het voordeel van Peatminers. We waren het niet altijd eens met de scheidsrechter maar toch kijken we terug op een goede wedstrijd. We gingen als afsluiter naar de Mac