BV Peatminers laat de velden weer groen kleuren!

Afgelopen weekend hadden de teams van BV Peatminers weer wedstrijden op het programma staan. Even een rondje langs de velden…

Zaterdagmorgen van 9.00-10.00 uur was het weer volop actie bij de g (ouden) basketballers van Peatminers, na het gebruikelijk bijklets moment starten we met de warming up middels tikkertje. Uiteraard alles met de basketbal, want dribbelen , rennen en tikken daar kun je best druk mee worden en ook heel warm. Vervolgens allerlei oefeningen op de mat. Zo zijn de Peatminers beresterk voor het vervolg. De lay-ups werden op maar liefst 4 baskets uitgevoerd, iedereen in beweging. Ja we waren er klaar voor het partijtje, yes een echt partijtje jongens tegen de meisjes, het ging gelijk op tot 6-6 daarna scoorden de meiden toch nog een keer. Het gevolg het dak eraf van de stamper (kunnen we ook eindelijk een nieuwe sporthal bouwen). We hebben nog even het partijtje nabesproken met elkaar onder genot van de traktatie van Maud, want ze was 11 jaar geworden. Het was nog lang onrustig aan de schout doddestraat, wat een plezier, wat een feest. Volgende week gaan we op bezoek aan de Krijgerstraat benieuwd of dat dak wel te houden is..

Picker Reds X12 1 Peatminers X12 2 -> 63-25
Voor veel meiden was dit hun eerste échte competitiewedstrijd. En dat was vooral in het begin goed te zien. De meiden hadden één opdracht van hun coach en dat was goed verdedigen. In het begin was dat even wennen. Picker Reds stond al snel op 19-2. Het verschil liep op naar 34-7 bij rust. Na de rust ging het beter. De verdediging stond beter en ook de scores vielen eindelijk. Een leuke wedstrijd en de meiden hebben veel geleerd. Op naar een mooi seizoen!

Celeritas-Donar V16 1 – Peatminers V16 1 -> 70-64
Na een reeks van verschillende oefenwedstrijden stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Om 11:30 vertrok het team naar Groningen om daar de wedstrijd te spelen. Na het maken van een teamfoto en de warming-up begon de wedstrijd. De bal werd als eerst in het netje gelegd door de vereniging uit Vriezenveen. De eerste helft was nog wat slapjes aan de kant van Vriezenveen. Hierdoor werden de rollen omgedraaid en keek Peatminers de hele eerste helft tegen een achterstand aan. De stand bij rust was 34-24. In de rust werden nieuwe tactieken besproken om toch aansluiting te vinden bij Celeritas-Donar. Waar de eerste helft nog wat slapjes was gingen de meiden de derde periode gelijk goed van start en werden er meerder scores kort achter elkaar gemaakt waardoor het gat terug was gebracht naar 3 punten. De meiden van Peatminers lieten mooie dingen zien in de aanval en ook in de verdediging werd het de tegenstanders steeds moeilijker gemaakt. Door het goede samenspel kwam Peatminers op een gegeven moment op 3 punten voorsprong te staan. Deze voorsprong kon helaas niet verder worden uitbereid. Door een aantal snelle en ietwat slordige aanvallen in de laatste periode aan de kant van Peatminers kon Celeritas-Donar de bal een aantal keer onderscheppen en scoorde hier dan ook uit. Hierdoor keek Peatminers richting het einde van de wedstrijd weer tegen een achterstand aan. De eindstand is 70-64 geworden in het voordeel van Celeritas-Donar. De meiden kunnen ondanks het verlies met opgeheven hoofd terug kijken op de wedstrijd. Onze volgende wedstrijd is op 2 oktober uit in Rotterdam.

B.V. Isala MSE 3 – Peatminers MSE 2 -> 49-55
Daar was dan de eerste wedstrijd van heren 2. Het gloednieuwe team bestaande uit de “oude” mannen van peatminers  gecombineerd met een paar jonge spelers en een paar talenten die graag zo veel mogelijk wedstrijden spelen.

Het team bestond vandaag uit 7 spelers en vooral daardoor werd er gekozen voor een zone verdediging.

In het eerste kwart was het even aftasten hoe ze de aanvallen gingen op zetten en in die zoektocht bleef de score iets achter op het team uit Deventer.

Het tweede kwart draaide de aanvallen al iets beter en daarmee kon een achterstand omgebogen worden tot een voorsprong. Deze voorsprong konden de heren de tweede helft volhouden en ondanks dat af en toe Isala tot op een punt naderde konden Peatminers het uitspelen. En de winst ging naar vriezenveen. Een fijne sportieve wedstrijd met complimenten voor de scheidsrechters en de tegenstander voor de sportiviteit die rond de wedstrijd heerste.

Uitsmijters M18 1 – Peatminers M18 1 -> 33-71
Vandaag de eerste competitiewedstrijd, na al drie wedstrijden voor de beker gespeeld te hebben.

Peatminers begon goed aan de wedstrijd, maar in de afronding ging er toch nog veel mis.

Met enkele time-outs werden er meer en meer aanvallen opgezet, waar mooie scores uit voort kwamen. De verdediging stond erg goed, waardoor de tegenstanders moeite hadden om hun aanvallen op te zetten of zelfs op tijd over de middellijn te komen.

Vanaf het begin was het duidelijk wie er ging winnen en dat hebben de jongens zelf afgedwongen.

Er was weer veel publiek mee, waardoor de overwinning nog mooier was!

The Valley Bucketeers X14 1 – Peatminers X14 1 -> 26-38
Toch wel een beetje tegen de verwachting in debuteerden de meiden in de U14-leeftijdsklasse met een klinkende overwinning tegen de altijd sterke Nijverdallers.

Vanaf de sprongbal namen de meiden de leiding. Met de ene na de andere fastbreak bouwden de meiden voor de rust aan een comfortabele 10-24 voorsprong. Na de rust was de concentratie even weg. Een paar slordige passes en de voorsprong liep terug naar acht punten. Het team herpakte zich. Mooie aanvallen werden soms wat slordig, maar vaak mooi afgerond. Aan het einde van het derde kwart was het verschil alweer zestien punten. Het vierde kwart was voor Valley Bucketeers. Maar de overwinning kwam niet in gevaar.

Rebound ’73 M22 1 – Peatminers M22 1 -> 73-51
Eindelijk dan toch weer de eerste competitie wedstrijd. Met de jongens afgesproken om goed de defense op te pakken want daar ging het in het oefenpotje behoorlijk mis. In het eerste kwart was daar nog weinig van te zien want de tegenpartij liet ons even zien dat zij goed konden schieten  en driven. Het eerste kwart eindigde in 20-11.

Na wat aanpassingen in de defense, namelijk alle screens switchen en meer druk op de guard en de forwards ging het stukken beter. Er kwamen steals waardoor er door ons ook makkelijk gescoord kon worden. Ook werd de aanval rustiger opgezet en kwamen er leuke scores uit opties van de aanval, ruststand: 37-20

In de twee kwarten daarna bleef onze defense sterk. De jongens bleven voor elke bal gaan en gaven niet op. Leuk om te zien hoe ze dit op hebben gepakt vergeleken bij vorige week.

Het derde kwart werd met 15 tegen 15 afgesloten. Stand na 3e kwart: 52-35

Laatste kwart was de pijp een beetje leeg. De tegenpartij kon er nog een klein schepje bovenop doen. Met nog 3 sec op de klok kregen wij nog een poging voor een schot en met een geweldige driepunter van Bauke vanaf eigen helft werd de eindstand 73-51.

Ondanks het verlies een sportieve en mooie wedstrijd.

Uitsmijters V18 2 (VR) – Peatminers V18 1 -> 17-67
Het seizoen is weer begonnen en wij hadden er zin in! In het eerste kwart begonnen wij direct goed en maakten veel scores. Ook zijn er redelijk veel fouten gemaakt maar ondanks dat stond peatminers voor met 2-17

Het tweede kwart ging erg goed. Wij probeerden ook achter de tegenstander langs te lopen en dat is ook een aantal keren gelukt. Dit leverde ons een tussenstand op van 6-38

In het derde kwart ging het verdedegen iets minder goed. Wij waren er niet zo strak bij in de help-site Uitsmijters heeft dit kwart vier keer kunnen scoren. Peatminers was in de aanval wel sterk en de stand van het derde kwart is dan ook 13-53

Het vierde kwart. Elke speler van de peatminers heeft gescoord deze wedstrijd en daar waren we allemaal erg blij mee. Wij hebben deze wedstrijd gewonnen met een eindstand van 17-67