BV Peatminers laat de Stamper weer groen kleuren

Afgelopen weekend heeft BV Peatminers een thuisweekend programma gehad. Vele teams hebben gestreden op het veld en laten zien wat ze waard waren. Even een rondje langs de velden.

Peatminers MSE2 –  Rinse Stars MSE 2 -> 91-70

Daar was afgelopen zaterdag al weer de elfde wedstrijd van het seizoen van het tweede heren team van Peatminers. Het tankservice Haarhuis team had de uitwedstrijd na een leuke wedstrijd in Rijssen verloren. Het samengestelde Peatminers team had vorige week een lastige wedstrijd waar het niet lekker liep en dus waren ze er op gebrand het beter dan vorige week te doen.

De eerste punten gingen gelijk op maar het werd al snel duidelijk dat de scherpschutter gekomen was om te winnen. Het ging niet slecht bij de Peatminers maar toch was de achterstand na het eerste kwart 7 punten en in het begin van het tweede kwart liep dit even uit naar een achterstand van 12 punten.

Maar de organisatie was goed en de verdediging werkte steeds beter. Dit zorgde er voor dat de achterstand werd ingelopen en er was bij rust een lichte voorsprong. 42-37

Na de rust kwam Peatminers op snelheid, maar gingen de scores redelijk gelijk op. Eind derde kwart was de voorsprong uitgelopen naar 69-59. Het vierde kwart had Risne Stars geen antwoord meer op het scorend vermogen van Peatminers. Met leuk spel en een top sfeer op het veld lukte het om een duidelijke overwinning neer te zetten. Nadat deze fijn gefloten en een erg sportieve wedstrijd was

Peatminers X14 1 (VR) – Twente Buzzards X14 2 (VR) -> 50-37

De voortekenen zijn niet gunstig deze zaterdagmorgen. Peatminers VU14 wordt al weken geplaagd door ziekte en blessures. De tegenstander heeft al wedstrijdritme opgedaan en treed aan met een compleet en fit team.

Maar de meiden hebben er zin in! Dit is hun eerste wedstrijd in maanden…de koppies staan goed. En dat laten ze hun tegenstander gelijk zien. Buzzards wordt in de eerste minuten overrompeld door fris en frivool spel van Peatminers: 9-1. Maar de Hengelose meiden knokken zich terug tot 13-12.

Dan ontvouwt zich -net als de vorige wedstrijd tegen Twente Buzzards- een ware thriller. Buzzards probeert aan het begin van periode 2 door te drukken. Het wordt 15-19. Maar de veerkracht van de Vriezenveense meiden is groot. Er gaat een tandje bij in de defense en ze herstellen de orde. Met 24-21 gaan ze de rust in.

Na de rust probeert Buzzards met veel inzet de meiden conditioneel te breken, maar de Vriezenveense meiden gooien hun ziel en zaligheid in de wedstrijd. En houden stand. 32-28.

In het vierde kwart komt de overwinning geen moment meer in gevaar. Het team controleert de wedstrijd en lijkt haast met speels gemak de winst te pakken. Lijkt, want de meiden hebben als één hecht collectief keihard gewerkt voor een prachtige, dik verdiende overwinning!

Een compliment voor de scheidsrechter is op z’n plaats. In zijn eentje leidde hij de wedstrijd op uitstekende wijze!

Peatminers M22 1 – Twente Buzzards M22 1 -> 60-67

Vrijdag 4 maart was mu22 aan de beurt om een wedstrijd te spelen. Deze wedstrijd werd van te voren al aangeduid als lastig aan gezien de laatst gespeelde wedstrijd verloren is meer een paar punten. Het is eerste kwart startte Peatminers goed mooie aanvallen en goede keuzes gemaakt. Ook stond de verdediging goed waardoor u22 het eerste kwart won 19-16. Het tweede kwart leek veel op het eerste kwart sterke aanval wat volgde in een goede verdediging en communicatie. Tussenstand 39-32

Na de rust kwam het beruchte derde kwart. Dit pakte niet goed uit en Twente Buzzards liep in door een goede teamspirit en de flow waar de tegenstander in raakte werden wij een beetje gefrustreerd, waardoor ons spel gehaaster en slordiger werd dit gold zo voor de aanval als voor de verdediging. 48-51.

Het laatste kwart was het resultaat van het derde kwart door onze frustratie en het vallen van de ballen van de tegenstander glipte de wedstrijd ons uit de handen in de laatste minuten van de wedstrijd waren bepalend daarin is het helaas niet gelukt een verschil te maken met daarom als uitkomst 60-67.

Al met al een leuke wedstrijd waar we veel van kunnen leren.

Peatminers MSE 1 – Risne Stars MSE 1 -> 82-41

Heren 1 trad, voor het eerst in 2022, weer aan een wedstrijd. Tegenstander Risne Stars werd in de uitwedstrijd verslagen. De hoop was na zo’n lange pauze dat in de stamper hetzelfde resultaat werd behaald. Het eerste kwart ging vrij gelijk op. Heren 1 was gecontroleerd en rustig in de aanval. Verdedigend stond het vrij stabiel maar het kon allemaal nog wel een tandje scherper. Tegen het eind van het eerste kwart wist Peatminers wel een kleine voorsprong te creëren, 15-10. Het tweede kwart begon Peatminers ijzersterk. Na een 8-0 run antwoordde Risne Stars met een score. Peatminers wist de controle te houden maar het tempo iets te verhogen. De verdediging stond ook erg sterk. Na een paar scores van Risne Stars, begon Heren 1 weer met een run en ging het de rust in met een 35-17 voorsprong.

Het derde kwart begon Peatminers gelijk weer scherp en wist het elkaar aanvallend goed te vinden. Na een time-out ging het redelijk gelijk op in het derde kwart en stond het 56-32.

Het vierde kwart liep Peatminers door een gebalanceerde aanval en omschakeling uit naar een sterke 82-41 overwinning.

Peatminers V16 1 – Lokomotief V16 1 -> 58-59
Zaterdagmiddag stond voor VU16 de wedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk op het programma. Lokomotief was eerder dit seizoen in de uitwedstrijd te sterk voor de meiden uit Vriezenveen. Dit lieten de meiden niet nog een keer gebeuren en daarom waren zij erop gebrand de wedstrijd te winnen.

De openingsscore van deze wedstrijd was voor Peatminers. Dit was een goed begin van de wedstrijd. Na twee vrije worpen dit raak gingen aan de kant van Lokomotief, was het weer de beurt van Peatminers om te scoren. De meiden uit Vriezenveen maakten een run van 6 punten en bouwde hiermee een voorsprong. De voorsprong werd steeds kleiner en Lokomotief kwam zelfs even voor te staan. Door een mooie 3-punter aan de kant van Peatminers was het Peatminers die het eerste kwart had gewonnen.

Het begin van het tweede kwart ging gelijk op. Maar na enkele minuten wist Peatminers weer voor te komen. De dames in het groen bouwde een voorsprong op van 12 punten. Een goed einde van de eerste helft en een mooie stand om de rust mee in te gaan.

Het derde kwart van de wedstrijd startte aan de kant van Peatminers niet goed waardoor Lokomotief weer dichterbij kwam met de scores. Het team uit Vriezenveen wist zich te herpakken en de balletjes gingen weer vallen. De voorsprong werd behouden en het vierde kwart werd gestart met een tussenstand van 44-36.

Het vierde kwart startte met een aantal snelle scores aan de kant van Lokomotief. Hierdoor was het verschil nog maar 3 punten in het voordeel van Peatminers. Halverwege dit kwart was de stand zelfs gelijk. Vanaf dat moment wisselde het continu wie er voor stond en wie het weer gelijk maakte. De meiden van Peatminers gaven alles wat er nog in zat, want ook zij wisten het is alles of niks. Met nog een aantal seconden op de klok en 2 punt achter was het de beurt aan Isa om 2 vrije worpen te nemen. Beide vrije worpen werd geraakt en het stond weer gelijk. Ook de meiden uit Rijswijk mochten in de laatste seconden nog 2 vrije worpen nemen, waarvan er een raak ging. Kort daarna klonk het eindsignaal. Eindstand 58-59 in het voordeel van Lokomotief Rijswijk. Een zuur verlies, maar ondanks dat zijn de coaches erg trots op het team. De meiden hebben gedurende de hele wedstrijd keihard gewerkt en hebben alles gegeven.

Volgend weekend staat de uitwedstrijd tegen MBCA uit Amstelveen op het programma.