BV Peatminers Heren 1 stijgt boven zichzelf uit!

Afgelopen weekend hadden teams van BV Peatminers weer voornamelijk uitwedstrijden op het programma staan. Met winst en verlies voor BV Peatminers, waaronder de heren van BV Peatminers, zij wisten de studenten uit Enschede te verslaan met één punt verschil. Even een rondje langs de velden.

D.B.V. Arriba MSE 2 – Peatminers MSE 1 -> 65-66

Afgelopen zaterdag middag moesten de heren van Peatminers tegen de studenten uit Enschede. Peatminers had een klein team en bij aankomst waren er 11 jonge snelle studenten aan het warmlopen.

De eerste wedstrijd eerder dit seizoen werd nipt gewonnen door Arriba maar het team staat tweede in de competitie dus het beloofde al met elkaar een zware kluif te worden. Afgesproken werd dat we in de zone verdediging gingen beginnen en dat we met onze drie centers het lengte voordeel hadden en dat we daar gebruik van moesten maken. Een degelijke verdediging zorgde er voor dat Arriba moeilijk kon scoren en door snelle omschakeling had de full court press van Arriba niet het gewenste resultaat om Peatminers te stoppen. Zowel het eerste als het tweede kwart wisten Peatminers het heft in eigen handen te houden en zo kon een voorsprong van negen punten gerealiseerd worden bij de rust.

Na de rust hielden beide partijen elkaar lange tijd in evenwicht. Tot drie minuten voor het eindsignaal behielden de Peatminers hun voorsprong. Toen zette Arriba een eindsprint in waardoor de stand gelijk kwam. Met nog een minuut te spelen kwam Peatminers toch weer één punt in het voordeel, waarna Arriba zich gedwongen zag om via fouten de tijd stil te zetten. Tot op de laatste seconde bleef het spannend door een late driepunter van Arriba, echter wees het scorebord Peatminers aan als winnaar toen het eindsignaal klonk.

Uitsmijters X12 1 – Peatminers X12 2 -> 16-45

Met een nieuwe yell gingen de meiden voortvarend van start in Almelo. Daar waar de vorige ontmoetingen nog spannend waren, was nu dan ook al vrij snel duidelijk dat de meiden de sterkere ploeg waren. Een goede verdediging en sterk samenspel lag aan de basis van de overwinning. Maar minstens net zo belangrijk was het feit dat het team geen enkel moment verslapte. De meiden werkten keihard en beloonden zichzelf met een dik verdiende overwinning.

Pigeons M22 – Peatminers M22 -> 50-73

De mannen begonnen matig aan de wedstrijd. De tegenstander probeerde de aanval te verstoren door één speler te isoleren. Dat leek te werken. Het team speelde slordig en er was te weinig dreiging en rust in de aanval. Met een kleine achterstand ging het team rusten. Het derde kwart kantelde de wedstrijd. Peatminers nam het initiatief. Binnen no-time stond er een voorsprong op het bord. In alle opzichten was Peatminers de sterkere ploeg en wist de voorsprong uit te bouwen naar een riante overwinning.

BC Shooters VSE 1 – Peatminers V22 1 -> 59-41

Voor de Vriezenveense meiden stond er zaterdagavond een uitwedstrijd op de planning. Met frisse moed reisden ze naar Spakenburg. Hoewel de eerste punten voor Peatminers waren, wist Shooters toch al snel een voorsprong te pakken. Ondanks dat de felheid van Peatminers niet daalde, lukte het de meiden niet om dichterbij te komen. Ruststand: 32-17

Het derde kwart leek het de andere kant op te gaan. De meiden van Peatminers kwamen beetje bij beetje dichterbij en er was nog hoop voor winst. Dat was ook te merken door het toenemende fanatisme van de tegenpartij. De spanning steeg bij de coach van Shooters en nam dan ook om het zekere voor het onzekere te nemen, de laatste drie seconden voor het eind van het derde kwart nog een time-out.

Helaas lukte het de Vriezenveense meiden niet om het vierde kwart de stijgende lijn voort te zetten en werd het langzaam duidelijk dat de oudere, meer ervaren tegenstanders de wedstrijd zouden winnen. De meiden hebben zich niet laten kennen, en het veld met opgeheven hoofd verlaten.

Spelplezier wint!

Onze jongste Peatminers mochten zaterdag een peanuttoernooi (voor kinderen onder de 8/9 jaar) spelen in Apeldoorn. Onder leiding van coach Marieke begonnen ze enthousiast aan de gezamenlijke warming up. Daarna mochten ze drie wedstrijden spelen. Ondanks de grote inzet en samenwerking werden de wedstrijden helaas niet gewonnen.

Maar bij de peanuttoernooien gaat het echter niet om winnen maar om een thema. Het thema in Apeldoorn was ‘Spelen met plezier’.

En dat spatte eraf bij Suze, Lotte, Colin en Auke! De vier trotse spelers en hun coach mochten de eerste prijs in ontvangst nemen en hebben genoten van de gewonnen taartjes.