Peatminers had een lekker druk thuisweekend voor de boeg. Jong en oud, iedere ploeg moest aan de slag. Hoe hebben de teams het gemaakt? Een rondje langs de velden!

Peatminers J12-1 – W.S.V. J12-1 -> 44-53

Afgelopen weekend speelde het eerste jongens U12 team van Peatminers hun tweede en laatste wedstrijd dit seizoen tegen WSV uit Apeldoorn. Enkele weken terug hadden ze uitwedstrijd overtuigend gewonnen, dus iedereen was gerust op de 2 punten.

Niets bleek echter minder waar te zijn. Vanaf de eerste minuut keken de jongens uit Vriezenveen al tegen een achterstand aan en de gehele wedstrijd daarna was het stuivertje wisselen. De Vriezenveners kwamen op geen enkel moment in hun gebruikelijke spel. Waar ze hun wedstrijden normaal winnen met goed verdedigen en samenspel, zag men dat deze avond maar weinig terug.

In de 7de periode hadden de Peatminers nog een kleine opleving, waarbij ze zelfs weer even voor kwamen te staan, echter in de achtste en laatste periode maakten de spelers van WSV nog een eindsprint waardoor de winstpunten mee gingen naar Apeldoorn.

Peatminers V12-1 – Picker Reds X12 -> 50-20

Vanaf de sprongbal stonden de meiden op scherp. Verdedigend waren ze goed bij de les. Met een snelle omschakeling werd Picker Reds keer op keer verrast. Zo stond het na drie periodes al 26-8. Picker Reds wist vanaf de 4e periode de fastbreak beter af te stoppen, maar kwam zelf ook nauwelijks aan scoren toe. Zo stond er na een bijna foutloze eerste helft een ruststand van 27-10 op het bord. Na de rust was het beeld niet anders. Met een ijzersterke defense hielden de meiden de tegenstander bijna 10 minuten weg bij de basket. Zelf scoorden ze flink met slimme passes en uit mooie aanvallen. Daarmee brachten ze de eindstand op 50-20.

Peatminers X12-2 – Jolly Jumpers V12-1 -> 61-33

De meiden mochten na de overwinning van 2 weken geleden het nogmaals opnemen tegen de Jolly Jumpers en deden dit wederom met maximale inzet. Al na 2 periodes was de voorsprong groot en werd de focus gelegd op de goede opzet van de aanval, het samenspel en ontwikkeling in de verbetering van de verdediging. Voor de meiden een leerzame wedstrijd met uiteraard een welverdiende overwinning!

Peatminers V18-1 – Kikkers V18-1 -> 108-40

Afgelopen vrijdag moesten de meiden van U18 tegen de meiden van kikkers spelen. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Peatminers er op gebrand was om te winnen van Kikkers. In de aanval lieten de meiden mooie dingen zien in het samenspel en werden er ook mooie individuele acties gemaakt. Doordat de aanvallen goed liepen en de verdediging goed stond kwam kikkers weinig aan scoren toe. Zo gingen we de rust in met een voorsprong van 61-21. Na de rust is deze voorsprong alleen nog maar verder uitbereid en was Peatminers er op gebrand om de 100 punten te halen.

Peatminers V16-1 – BeCeGe’74 -> 91-32

Afgelopen vrijdag hadden de meiden van VU16 een thuiswedstrijd tegen BeCeGe’74 uit Doetinchem. De meiden begonnen wat rommelig aan de wedstrijd en de stonden zelfs even achter, maar gedurende wedstrijd kwamen we wat beter in het spel en wisten we elkaar beter te vinden. We gingen de rust in met een grote voorsprong en ook het derde kwart verliep goed. De meiden lieten mooie aanvallen zien en speelden goed samen. Ook maakte Isa uit de VU14 haar debuut in het vierde kwart, Ook dat kwart verliep soepel en de wedstrijd werd afgesloten met een eindstand van 91-32.

Peatminers V14-1 – Batouwe V14-1 -> 61-29

Afgelopen zaterdag hadden de meiden van u14 een wedstrijd tegen Batouwe. De eerste twee wedstrijden dit seizoen tegen batouwe hebben de meiden gewonnen, deze wedstrijd moest dus ook te winnen zijn. Het begin van de wedstrijd verliep heel goed met een 14-0 run in het voordeel van Peatminers. De meiden speelden goed samen en wisten elkaar goed te vinden in het veld. Door het harde werken van de meiden gingen ze de rust in met een voorsprong van 30-12. Na de rust ging het een beetje rommelig en kreeg batouwe meer kansen om te scoren. Batouwe liep steeds verder in waardoor de wedstrijd nog heel spannend werd. Ook de meiden hadden door dat ze het onnodig spannend lieten worden en gingen pressen, hierdoor hadden we een aantal mooie steals waardoor we weer een aantal punten uitliepen.

Peatminers VSE1 – Uitsmijters VSE2 -> 30-72

Dames senioren speelden zaterdag tegen de koploper Uitsmijters. In het begin van de wedstrijd ging het nog redelijk gelijk op en had Peatminers de Uitsmijters redelijk in bedwang. De rust werd ingegaan met een stand van 12-30. Het was nog niet gespeeld. Na de rust bleef Peatminers sterk verdedigen en de aanvallen waren goed maar werden niet altijd positief afgerond, met als resultaat dat de beter scorende Uitsmijters de voorsprong verder vergrootte en de wedstrijd wist te winnen met 30-72.

Peatminers MSE1 – S.V.Z.W. MSE1 ->

Heren 1 speelde zaterdag in de Stamper tegen S.V.Z.W. uit Wierden. Het eerste kwart verliep redelijk goed voor Peatminers. Aanvallen werden goed opgezet en de verdediging stond redelijk. Desondanks lukte het niet om een grote voorsprong te creëeren. De afronding liep weleens de wensen over bij Peatminers. In het tweede kwart ging dat heel iets beter maar de heren uit Wierden bleven in de wedstrijd. Na de rust kon Peatminers langzaam maar zeker steeds iets verder uitbouwen naar een comfortabele voorsprong. In het vierde kwart werd de wedstrijd netjes uitgespeeld en zo sleepte de heren in het groen de overwinning binnen.

Peatminers MSE2 – Valley Bucketeers MSE3 -> 88-27

Een leuke wedstrijd waarbij Peatminers de verdediging goed hadden staan en leuke aanvallen konden lopen.

Peatminers MU16 – Jugglers MU16 54-57

De wedstrijd tegen de pleintjesbasketballers uit enschede was spannend en mooi om te zien. Het eerste kwart zaten we niet goed in de wedstrijd en maakten we verdedigend verkeerde keuzes en dat resulteerde het eerste kwart in een kleine achterstand. Een time out van peatminers zorgde voor een hoger tempo in de wedstrijd en een betere verdediging. Het tweede kwart gaf hetzelfde beeld. De jongens waren niet bang in het derde kwart en durfden acties te ondernemen. Wat wel gaaf was dat we nooit de moed hebben laten zakken en ons eigen spel hebben gespeeld. In het vierde kwart hebben we fullcourt verdedigd en kwamen terug tot een punt. De laatste minuten bloedstollend spannend maar net verloren.

Peatminers U12-2 – Twente Buzzards U12 31-68

Na een iets chaotische warming up gingen de jongens het veld op, in de eerste paar minuten moesten de jongens even wakker worden op het vlak van het verdedigingswerk maar naar enkele minuten ging het verdedigen uitstekend. Ook werden er mooie anvallen gelopen door peatminers maar helaas ook door de tegenstander waardoor deze iets uitliepen. Na de rust gingen de jongens het veld weer op maar waren helaas weer iets afwezig in de verdediging waardoor de tegenstander verder kon uitlopen. De laatste drie kwarten hebben de jongens perfect verdedigd en er werden mooie scores gemaakt maar helaas was twente buzzards al iets te ver uitgelopen en konden we ze niet meer inhalen. Eindstand: 68-31 voor twente buzzards