Afgelopen weekend had BV Peatminers weer veel thuiswedstrijden op het programma staan. De teams lieten mooie dingen op het veld zien, wat veelal heeft geresulteerd tot winst. Even een rondje langs de velden.

Peatminers V12 1 – Peatminers X12 1 -> 40-68

In de tweede onderlinge ontmoeting tussen de jongens en de meisjes begonnen beide teams sterk. De jongens zijn op jacht naar het kampioenschap en dat was te merken. Met veel energie in de defense maakten ze het de meiden erg lastig. Toch bleven de meiden in de eerste twee perioden knap in het spoor van de jongens (13-14). De twee volgende perioden was de organisatie bij de meiden zoek. De jongens bleven geconcentreerd spelen. Het team passte goed rond en ze vonden zo vaak de ruimte om te scoren. Zo pakten ze een ruime marge bij rust, 17-33. Na de rust waren de meiden beter bij de les. Maar ze konden geen vuist meer maken tegen het snelle spel van de jongens.  De jongens pakten zo een belangrijke overwinning op weg naar het kampioenschap!

Peatminers V16 – BV Wyba V16 -> 122-13

Het werd aan het begin van de wedstrijd al wel duidelijk dat de meiden van Peatminers wat sterker waren en het eerste kwart eindigde dan ook in 26-2. Peatminers lieten mooie acties zien en de rest van de wedstrijd ging voor hun dan ook heel goed. De meiden lieten zien dat de tegenpartij geen punten werden gegund en de wedstrijd eindigde dan ook met 122-13.

Peatminers MSE 2 – Risne Stars MSE 1 -> 57-41

De heren van Peatminers mochten afgelopen vrijdag thuis aantreden tegen de (waarschijnlijk) aankomend kampioen in de klasse Risne Stars.

Uit verloren Peatminers door gebrek aan scorend geluk en het gevoel was dat er kon worden gewonnen. Het eerste kwart kwamen de heren goed uit de startblokken. Scores vielen goed en de defensie was goed georganiseerd. 17-4. Het tweede kwart liepen de heren van Peatminers verder uit maar het ging niet helemaal zo vlot als het eerste kwart. Eind derde kwart kwamen de gasten terug tot 11 punten. De tot nu toe ongeslagen nummer één was vastbesloten het nog niet op te geven.  Dit veranderde toen in de laatste minuten van de wedstrijd de Vriezenveners weer verder uitliepen. Rijssen liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan en moeten hierdoor het kampioenschap uitstellen. De heren van Peatminers hebben in 2018 nog niet verloren en maken in theorie nog kans op het kampioenschap. Dit hebben ze zelf alleen niet meer in de hand en zullen moeten afwachten of Rijssen nog meer verliespunten oploopt.

Peatminers V18 – Give and Go V18 1 -> 90-43

De eerste wedstrijd in Aalten was een spannende pot. Dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. In het begin van de wedstrijd liet Peatminers gelijk zien dat ze wilden winnen. Ze pakte een voorsprong in het eerste kwart (28-12). Die voorsprong hebben ze verder voorgezet in de rest van de wedstrijd.

Peatminers X12 2 – Kikkers X12 1 -> 29-53

Zaterdag moesten de meiden tegen de Kikkers, we wisten dat het een zware partij zou worden. Maar de dames waren niet scherp genoeg om de wedstrijd te winnen, de jongens van de Kikkers waren te sterk dit keer.

Peatminers M18 – The Valley Bucketeers M18 -> 54-71

In de eerste helft wist het team zich geen raad met de fanatieke defense van de gasten. Met een 23-45 ruststand dreigde opnieuw een ruime nederlaag. Maar na de rust begonnen de mannen van Peatminers sterk. De ruimte in de defense van Valley Bucketeers werd gevonden én benut. De wedstrijd werd harder en de scheidsrechters stonden dat toe. De frustraties over en weer liepen op, maar het team hield het hoofd koel. De derde periode ging nog verloren (13-16). In de vierde periode lieten de jongens zien waar ze hele seizoen al op trainen. Met goede en snelle passing werd de defense omzeild. De centers werden in stelling gebracht en zo kon makkelijk gescoord worden. Dat bracht het team winst in de vierde periode (18-10). Hoewel de wedstrijd verloren ging, was dit de beste wedstrijd van het team dit seizoen.

Peatminers V14 – Jolly Jumpers V14 -> 71-60

Beide teams doen nog steeds mee om het kampioenschap. Dus dat beloofde een spannende pot te worden. In de eerste helft liepen de aanvallen van Peatminers mooi, er wordt goed samen gespeeld en de bal werd mooi snel rond gespeeld. De fastbreak lijnen werden mooi gelopen met als resultaat een ruststand van 44-28. Echt spannend was het dus niet. De meiden gingen met vertrouwen het veld in. Maar het beeld van de tweede helft was iets anders het spel was eerst nog wel netjes en gecontroleerd maar de ballen vielen niet meer zo makkelijk als in de eerste helft. De meiden gingen hierdoor anders spelen wat niet ten goede kwam van het team spel. Met als gevolg dat jolly jumpers nog terug kwam tot 6 punten verschil. Maar gelukkig hielden de meiden het hoofd koel in de laatste minuten en konden ze de punten in Vriezenveen houden.

Peatminers VSE – S.V.Z.W. VSE 2 -> 78-37

Afgelopen zaterdag kwamen de dames van S.V.Z.W op bezoek. Het eerste kwart liepen de teams gelijk op met steeds voor Onze dames van Peatminers een kleine voorsprong. Met een paar kleine veranderingen werd deze voorsprong steeds maar groter in het voordeel van Peatminers. Na het derde kwart konden de dames de wedstrijd rustig uitspelen ondanks de overbodige weerstand die de uitploeg gaf.

Minitoernooi Jugglers

Beide teams van Peatminers speelden in Enschede in poule 2. Op het programma stond afgelopen zaterdag dus weer een aflevering ‘de jongens tegen de meisjes’!

De jongens konden eerst warmdraaien tegen Jugglers. Dat leverde een keurige overwinning op. De meisjes pakten tegen Kikkers een afgetekende overwinning (10-2). De onderlinge strijd ging lang gelijk op, maar de meiden deden er een schepje bovenop. Met 13-8 pakten ze zo hun tweede win van de dag.

De jongens verloren daarna van Isala, maar herstelden zich tegen Kikkers. Met sterk samenspel stelden zo hun plek in poule 2 veilig. De meiden deden tegen Jugglers wat er van ze verwacht werd. Tegen Isala namen de meiden brutaal de leiding. De meiden lieten de touwtjes echter vieren en de tegenstander profiteerde en pakte de winst.

Jongens peatminers MU16- The Valley Bucketeers MU16

De wedstrijd tegen de de jongens en meisjes was nooit spannend behalve de eerste paar minuten. Het eerste kwart kwamen we lengte en snelheid te kort. Ook de verdediging van de lange mensen leverde veel problemen op. Positief was dat de screens in de aanval veel beter ging dan de vorige wedstrijden en dat verdedigend de helpsite goed functioneerde. De doelstelling om de tegenstander onder de 80 punten is gehaald.