Afgelopen weekend had BV Peatminers weer een aantal wedstrijden op het programma staan, waarvan meer winst dan verlies. Even een rondje langs de velden.

B.V. Isala MSE1 – Peatminers MSE1 (54-57)

Afgelopen zaterdag mochten de heren van Peatminers het in Deventer opnemen tegen basketbalvereniging Isala. De heren hadden thuis verloren en de heren uit Deventer werden sterker ingeschat. De afspraak was: We gaan er een leuke wedstrijd van maken en er het beste van proberen te maken. De sterke zoneverdediging zorgde ervoor dat Isala er de eerste minuten nog niet door kwamen en daardoor moesten ze na ruim 2 minuten de eerste time-out aanvragen. Het eerste kwart was hierna voor de thuispartij, maar de vijf punten achterstand was voor de Vriezenveners erg acceptabel. De verdediging stond er sterk en de aanvallen liepen lekker. Het tweede kwart lukte het bij Peatminers de wat slordige aanval van Isala de bal te stealen en na een aantal verre driepunters was de stand bij de rust zelfs 2 punten in het voordeel van Peatminers. Het derde kwart lukte bijna alles. De aanvallen liepen goed en bij de verdedigingsrebound was de bal voor de lange jongens uit Vriezenveen. Begin 4e kwart was de stand zelfs 15 punten in het voordeel van Peatminers. De Vriezenveners wisten dat Deventer nog een versnelling bij konden schakelen en dat ze er nog niet waren. Maar Isala had een off-day en ze kregen de aanval van Peatminers niet gestopt en het lukte ze niet de achterstand weg te werken. Ze kwamen nog wel dichtbij, maar de zenuwen waren bij Peatminers onder controle en daardoor was het vooraf onmogelijke gelukt. Winst voor Peatminers en de punten mee naar Vriezenveen.

Peatminers VU18 – Almonte VU18 (82-67)

Zaterdag 16 februari hebben meiden U18 ena-laatste thuiswedstrijd tegen Almonte gespeeld. De vorige keer tegen hen had Peatminers met 62-78 gewonnen waardoor de dames vertrouwen hadden dat ze ook nu de winst weer konden pakken. Doordat Peatminers er in de full-court press meteen bovenop zaten, had de tegenpartij tijd nodig om in de wedstrijd te komen, wat ervoor zorgde dat aan het eind van het eerste kwart een voorsprong hadden van 24-6. Het tweede kwart leek het eerder andersom. Op de een of andere manier speelden de dames niet meer hun spel maar gingen mee in die van hen. Ongecontroleerde acties zorgden ervoor dat er in het tweede kwart 8 om 24 punten werden gemaakt waardoor Peatminers met een stand van 34-32 nog maar met 2 punten voorstonden. De tweede helft hebben de dames dat echter weer omgedraaid en heeft Peatminers nog even een knaller van een wedstrijd neergezet. Ze kwamen goed door de verdediging van de tegenstander heen en met name door heel mooi samenspel vlogen de punten om de oren. Eenmaal in die drive was Peatminers ook niet meer te stoppen. Met een goede wedstrijd met goede energie van het team en de supporters hebben de dames de welverdiende punten in Vriezenveen gelaten (en niet in de Veluwe zoals de meiden uit Eindhoven dachten dat ze waren). Met een eindstand van 82-67 hebben we de winst op naam van Peatminers, uit Vriezenveen, gezet.

Overige uitslagen:

Peatminers X12 3 – Twente Buzzards X12 1 (49-50)