Bronzen medaille voor Peatminers tijdens Special Olympics

Bronzen medaille voor Peatminers tijdens Special Olympics

Een jaar lang hebben ze elke zaterdag met elkaar hard getraind, de G (ouden) basketballers van Peatminers. Trainen onder soms zeer moeilijke omstandigheden, want de sportzaal aan de Krijgerstraat heeft het al heel erg moeilijk. De hal steunt op z’n “laatste benen”, en het komt de hal dan ook niet ten goede gezien met welk plezier de Peatminers aan het trainen waren. Het dak vloog er bijna elke keer af.

Maar liefst 9 teams hadden zich gekwalificeerd voor de Specials Olympics 2022 welke in Twente werden georganiseerd. Peatminers was 1 van de 9 teams die zaterdag 12 juni in Tubbergen mochten laten zien of ze een medaille mee naar Vriezenveen konden nemen.

Sven, Tim, Wesley, Rinske en Florien hebben er alles aangedaan om op het podium te komen. Maar liefst 7 wedstrijden van 10 minuten moesten er aan te pas komen om uiteindelijk met de bronzen medaille naar Vriezenveen huiswaarts te keren. Een geweldige team prestatie, te meer ook te weten dat de voorbereiding een korte nachtrust was. De Peatminers waren namelijk vrijdag voor het toernooi uitgenodigd om bij de openingsceremonie aanwezig te zijn. Een fantastische opening, met een geweldige opkomt van de spelers in een vol FBK stadion in Hengelo. Papa’s en mama’s op de tribune en de spelers volop zwaaiend de ronde lopend.

Tijdens het toernooi waren de tribunes wederom volop bezet met ouders, opa’s en oma’s en verdere familie. Wat een sfeer en wat een geweldige aanmoedigingen voor het team uit Vriezenveen.

Het maximale is eruit gehaald en dat resulteerde in een prachtige 3e plek aan het eind van het toernooi. Een toernooi welke zich liet typeren zoals je het voor iedereen zou wensen, volop inzet, met een grote lach, plezier in en rondom het veld. En ja als je de meeste punten maakt dan word je nummer 1. Maar als je dit toernooi bekijkt hoe spelers, supporters, coaches, organisatie het met elkaar allemaal beleefden en er samen wat moois van maakten was iedereen een winnaar!!