3x3NL League pilot-competitie bij Peatminers Vriezenveen

Afgelopen weekend geen competitiewedstrijden bij Peatminers. Tijd om op een andere manier te laten zien en ervaren dat basketbal écht leuk is!!

We hebben als basketbalvereniging Peatminers het 3x3NL league naar Vriezenveen hebben weten te halen. De 3x3NL League is een pilot-competitie als aanvulling op het huidige competitie-aanbod van de Nederlandse Basketball Bond. Deze nieuwe discipline groeit in Nederland en internationaal aan populariteit en is sinds 2017 een vast onderdeel van de Olympische Spelen. In Tokyo hebben we al kunnen genieten van spectaculair basketbal. Kleiner veld, snelheid, veel scores en opgeven is geen optie.

Zaterdag was de eerste toernooironde voor mannen en vrouwen in sporthal de Stamper. Teams uit Barnveld tower jumpers , Almere, Aalten, Groningen, Dokkum basketbalvereniging arrows  en onze eigen Peatminers gingen de strijd met elkaar aan. Onder leiding van scheidsrechters van nbb  werden met veel enthousiasme en gezonde portie fanatisme bij vlagen mooi basketbal ten toon gespreid. Het resultaat; voldaan en vermoeide basketballers, mooie samenwerking tussen Peatminers en
3×3 basketbal Netherlands  en winnaars bij de heren Barneveld 1 en bij de dames Peatminers. Dank aan iedereen voor zijn of haar bijdrage om te laten zien en ervaren dat basketballen echt leuk is!!
Almere succes met de organisatie op 27 november.
In april zijn we wederom de gastvereniging en volgt er nog een toernooironde in Vriezenveen. Tot ziens in Vriezenveen