3x3NL Basketbal Vriezenveen

Nationale 3x3NL tour basketbal komt 18 juni naar Vriezenveen

Wij als basketbalvereniging Peatminers zijn mega trots op het feit dat het ons gelukt is om de voorrondes voor het officiële kampioenschap 3x3NL basketbal naar Vriezenveen te halen. Een tour die zich afspeelt in verschillende steden in Nederland. Vriezenveen zal naast onder andere Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen 1 van de speelplaatsen zijn.

Zaterdag 18 juni zal het Manitobaplein voor het gemeentehuis omgetoverd worden tot een heuse basketbal arena in een geheel eigen Twents Noaberhoodstijl. We hebben als basketbalvereniging Peatminers samen met Vjenne Promotie en de Nederlandse Basketbalbond de handen in elkaar geslagen om er een uniek basketbalfestijn van te maken.

3×3 Basketbal

Basketbalvereniging Peatminers springt in op de ontwikkeling naar het steeds populairder wordende 3×3 basketbal. 3×3 basketbal is de snelle, dynamische, spectaculaire en toegankelijke variant van het reguliere basketbal spel. Er wordt in plaats van 5 spelers tegen 5 spelers, zoals de naam al doet vermoeden, met 3 tegen 3 gespeeld. Er wordt op een half veld gespeeld, waardoor de spelers ontzettend snel moeten omschakelen tussen aanval en verdediging. Zodra een team een scoort mag het andere team meteen doorgaan door de bal te dribbelen of te passen. Zodra een team buiten de tweepuntslijn (de grote halve cirkel) is geweest mag er weer worden gescoord.

Finaleweekend Amsterdam

Bij 3x3NL Vriezenveen kunnen deelnemers tickets verdienen voor het landelijke
finaleweekend in Amsterdam op 20 en 21 augustus van dit jaar, waar in
verschillende categorieën gestreden zal worden om de felbegeerde titel
‘Nederlands Kampioen 3×3 basketball 2022’.

Inschrijving geopend

Inschrijven voor een van de toernooien van de 3x3NL Tour kan via deze pagina.https://www.basketball.nl/3×3/3×3-evenementen/3x3nl/3x3nl-vriezenveen/
Er zijn verschillende leeftijdsklassen en groepen in de tour. De categorieën die in Vriezenveen zullen strijden voor het kampioenschap zijn:

MIXU11
MIXU13
Vrouwen en Mannen U15
Vrouwen en Mannen U18
Mannen U23
Mannen en Vrouwen open
Mannen Elite

Dit wil je niet missen, zaterdag 18 juni van 10.00-18.00 uur Manitobaplein Vriezenveen
Toegang voor toeschouwers is gratis, dus kom gezellig langs en geniet!