1e Thuis wedstrijden

VU18 Peatminers – VU18 WSV (36-43)

De wedstrijd waar de meiden al een week zenuwachtig voor waren was afgelopen zaterdag toch echt aan de beurt. Tijdens de warming up vond er al wat spanning plaats tussen beide teams. Voor de wedstrijd nog snel aangegeven dat we ons eigen spelletje moeten blijven spelen en niet mee gaan rennen met de tegenstander. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd was de rust al snel weg. Binnen een paar minuten stonden we al met 6 punten achter op WSV. Na een timeout was het duidelijk voor de meiden dat ze net zo goed zijn als hun tegenstander en dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Zo stonden we aan het eind van het 1e kwart gelijk met 7-7 op het scorebord. Het 2e kwart begint en we beginnen sterk, de layups beginnen raak te gaan en de verdediging staat sterk. Het 2e kwart eindigt met een 14-13 voorsprong. Het 3e kwart was in ons voordeel we maakte 13 punten en de tegenstander 10, hiermee kwam de stand op 28-23. Een kleine voorsprong wat de meiden goed deed. Het laatste kwart begon en de spanning steeg bij het publiek, de bank en de coaches. De scores bleven voor een kleine periode gelijk, maar de meiden werden moe. Zo stonden we met nog 4 minuten op de klok nog maar 1 puntje voor. In de laatste minuut werd er een fout gemaakt aan onze kant waardoor ze 2 vrijeworpen kregen. De stand werd 32-32 en zo gingen we de 1e verlenging in. Iedereen was moe maar we moesten nog even door. Er werden veel fouten gemaakt waardoor er veel vrijeworpen kwamen. Die gingen allemaal mis en we moesten door naar de 2e verlenging. De 2e verlenging begonnen we direct goed, 34-32. De wedstrijd was nog niet gewonnen, we moesten het nog 4 minuten vol houden. Helaas sloeg de vermoeidheid toe en ging WSV meer scoren. We kwamen nog terug op een 36-37 maar helaas eindigde de wedstrijd een achterstand van 36-43. Het was een harde en spannende wedstrijd maar we hebben de winst helaas mee moeten geven aan WSV.

Peatminers X12-2 – Risne Stars X12-2 (77-5)

In hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen wonnen de meiden opnieuw overtuigend van hun tegenstander. In periode 1 was het nog even aftasten hoe Risne Stars speelde (7-2). Daarna gaven de meiden gas om ook niet meer om te kijken. Bij rust was het al 45-2. Via fastbreaks en goed samenspel wisten alle meiden te scoren. Maar liefst vijf meiden haalden dubbele cijfers.

Peatminers MSE1 – Amical MSE2 (51-87)

Heren 1 had in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen een zeer slechte start aan de wedstrijd. Veel slechte passes en moeite met de omschakeling zorgde voor een vliegende start voor Amical. Peatminers schakelde over naar een zone verdediging en kon daardoor de schade beperken rond de basket. Aanvallend ging het in de loop van de wedstrijd ook beter maar na een paar blessures en foutenlast liep Amical uit in het vierde kwart naar een duidelijke overwinning.

Voortvarende start U10 toernooicompetitie

Traditiegetrouw wordt het eerste toernooi van de U10 toernooicompetitie in Vriezenveen gespeeld. Vanwege alle Corona-maatregelen in een iets andere vorm dan anders, maar dat mocht de pret niet drukken. De teams speelden vol overgave hun wedstrijdjes. Het plezier en de gezelligheid spatte er van af!

De U10 van Peatminers werkten hun wedstrijdjes af in poule 2. In het begin waren ze allemaal best zenuwachtig. Voor sommigen was het zelfs hun eerste toernooitje! De zenuwen waren ze bij de sprongbal van hun eerste wedstrijd snel vergeten! Gesterkt door de positieve aanmoedigingen van hun coaches groeiden ze in het toernooi. Ze speelden vier spannende wedstrijden, waarvan ze er één wisten te winnen. Vrolijke en trotse gezichten dus na afloop van het toernooi.