Peatminers winnen belangrijke uitwedstrijden!

Peatminers hadden belangrijke uitwedstrijden op het programma. Van de jeugdige leden van U12-2 tot de mannen van de U22. Ook was er een jeugdtoernooi in Hardenberg. Een samenvatting van de wedstrijden:

Uitsmijters X12-1 – Peatminers X12-2 -> 35-39
De wedstrijd om het team nog in de race te houden voor het kampioenschap. De nummer 1 tegen de nummer 2. De druk lag hoog aan beide kanten. Spelers gespannen, coaches gespannen, publiek gespannen. De jongens werden naar de bank geroepen en werden stuk voor stuk op scherp gezet. Ze liepen het veld op, de bal werd op gegooid en de wedstrijd begon. Peatminers begon sterk en kwam op een 0-6 voorsprong, maar een driepunter aan de andere kant gevolgd door een snelle score maakte daar korte metten mee. De score schommelde heen en weer, maar Peatminers stond bij rust bovenaan met 16-18.

Na rust opende Peatminers met een mooie driepunter maar deze werd aan de andere kant beantwoord met een driepunter van Uitsmijters. De tegenpartij nam de wedstrijd even over en naar driekwart van de wedstrijd gespeeld te hebben stond Peatminers achter met 27-23. De jongens probeerden zich te herpakken maar de ballen wouden de zevende periode maar niet vallen. Dit resulteerde in een stand van 35-26 na het zevende kwart. Uitsmijters dacht dat de wedstrijd al gespeeld was, maar Peatminers wist dat nog alles mogelijk was. De verdediging werd strak neergezet en Uitsmijters werd verrast en raakte door de druk die Peatminers gaf in paniek. Hier moesten we gebruik van maken en dat gebeurde ook de een naar de andere bal werd uit de handen van de tegenpartij geroofd en dit resulteerde in een paar snelle scores voor groen. Peatminers leefde weer op en Almelo wist maar niet te scoren. De achterstand werd met tempo steeds kleiner en het ongeloof stond in de ogen van iedereen in de zaal. Maar Peatminers was niet te stoppen en bleef maar gaan. Het eindsignaal klonk en op het scorebord stond 35-39.

De spelers, bank en supporters van de Vriezenveense club gingen uit hun dak. Wat een einde van zo’n belangrijke wedstrijd. Het adrenalineniveau had ondertussen de maan wel bereikt en het kwam er allemaal een klap uit. Na het uitrazen was een beloning natuurlijk op zijn plaats voor het neerzetten van zo’n prestatie. De McDonalds was op loopafstand, dus wat de beloning werd was makkelijk besloten. Daar werd het avontuur afgesloten door lekker eten en veel verhalen over deze geweldige wedstrijd. Over drie weken komt Almelo nog een keer naar Vriezenveen en dan wordt bepaald of Peatminers bovenaan komt te staan in de stand.

U10 Toernooi Hardenberg

Met twee teams in de hoogste poule liet BV Peatminers van zich horen op het minitoernooi in Hardenberg. Zowel de meiden als de jongens presteerden uitstekend! Nadat op het vorige toernooi de meiden vergaten zichzelf te belonen tegen angstgegner Kikkers deden ze dat deze keer wel. Met overmacht werd de tegenstander vanaf het begin op achterstand gezet. Kikkers kon slechts volgen en de meiden pakten een dik verdiende zege. De jongens verloren hun eerste wedstrijd van Risne Stars. In het Vriezenveense onderonsje waren de meiden de bovenliggende partij. Ze pakten daarmee hun tweede winst van de dag. Tegen Risne Stars kwamen de  meiden lang mee. De Rijssenaren trokken echter aan het kortste eind. De jongens versloegen in hun laatste wedstrijd Kikkers en wisten zich daarmee ook te handhaven in poule 1. Een zeer geslaagd toernooi voor Peatminers U10 dus!

Donar V18-1 – Peatminers V18-1 -> 66-78
Afgelopen zaterdag op 9 maart hebben de meiden van VU18 de ena-laatste uitwedstrijd van dit seizoen gespeeld. Voor deze wedstrijd zijn de meiden om 13:00 uur richting Groningen vertrokken. Eenmaal aangekomen bleek dat er iets was vergeten. Namelijk, de tenues!! Gelukkig hebben we via Ellis Schouten  (groene/witte) tenues (de kleuren van Donar) weten te ontvangen om te lenen voor de wedstrijd. Daarvoor danken we Celeritas-Donar hartelijk. Eenmaal op het veld werd de knop omgedraaid om te focussen op de wedstrijd. Qua spelers van Peatminers en Celeritas-Donar is er enige overeenkomst. Beide teams bestaan voornamelijk uit snelle spelers zonder bijzondere lengtes. Dat zorgde ervoor dat het tempo van de wedstrijd hoog lag, waardoor er van beide kanten veel fast-breaks werden gelopen. Op het begin wisten de meiden van Groningen er net een aantal meer punten in te leggen dan Vriezenveen. Maar niet veel later hebben Peatminers, met name door verbetering van communicatie, dat verschil kunnen corrigeren. Hoewel de verdere loop van de wedstrijd vrijwel gelijk opging, wisten onze dames de stand in het voordeel te houden. Het was een prima wedstrijd en hebben met een eindstand van 66-78 gewonnen. Met de natuurlijk, tussentijdse stop op de terugweg bij de McDonalds, werden de punten meegenomen naar Vriezenveen.

Kikkers X14-2 – Peatminers X14-2 -> 23-60
Afgelopen zaterdag mochten de jongens van Peatminers aantreden tegen Kikkers.
Het beloofde een mooie wedstrijd te worden. In het begin van de wedstrijd liet Peatminers gelijk zien dat ze wilden winnen. Ze pakte een voorsprong in het eerste kwart (2-14). Die voorsprong hebben ze verder voorgezet in de rest van de wedstrijd.

Red Giants M22-2 – Peatminers M22-1 -> 45-50
De wedstrijd die moeizaam op gang kwam. Pas na bijna 3 minuten kwam de eerste score op het bord. De club uit Meppel nam het initiatief. Maar de jongens van Peatminers dichtten het gaatje en namen de leiding over. Red Giants had moeite met het tempo van Peatminers. De jongens bouwden aan een voorsprong die bij rust tot 13-27 was opgelopen. Na de rust begonnen de jongens opnieuw sterk. Maar halverwege de derde periode was de organisatie zoek. Vooral verdedigend lieten de jongens steken vallen. Giants kwam dochterbij. Maar verder dan tot twee punten lieten de jongens het niet komen. Ze herstelden zich goed en speelden de laatste minuten van de wedstrijd gecontroleerd uit en namen zo de punten mee naar Vriezenveen.

Uitsmijters MSE2 – Peatminers MSE1 -> 86-54

Heren 1 had zaterdagmiddag in de IISPA hal een wedstrijd tegen de Uitsmijters. Thuis werd er gewonnen maar dit was zeker geen makkelijke overwinning. Peatminers nam in het begin van de wedstrijd de leiding maar aan het eind van de eerste periode stond Uitsmijters uiteindelijk voor. De tweede periode wist Uitsmijters de zone-verdediging van Peatminers uit te spelen en liep uit in de score. Peatminers wisten nog scores te maken dichtbij de basket maar keek toch tegen een 42-20 stand aan met de rust. Het derde kwart liep Uitsmijters iets uit en creëerde een achterstand die Peatminers niet meer kon inhalen. Het vierde kwart gingen de scores over en weer, maar de wedstrijd was al gespeeld.