Peatminers jeugd pakt belangrijke overwinning!

Dit weekend was een uitwedstrijd weekend voor Peatminers. De groene brigade reisde weer door het hele land om te gaan basketballen.

Valley Bucketeers X16-1 – Peatminers X16-1 (37-54)
De mannen van Peatminers zijn nog ongeslagen na twee competitierondes. Maar de lat lag hoog afgelopen zaterdag. De Nijverdallers, met maar liefst 6 ex-Landstede (eredivisie)spelers in de gelederen, zijn één van de grote favorieten voor het kampioenschap. Peatminers begon dan ook als underdog aan deze wedstrijd.

De eerste periode leek Valley Buck die status ook waar te maken. Peatminers werd overrompeld en keek al snel tegen een 8-1 achterstand aan. Maar het team liet zich niet van de wijs brengen. Vanaf de 2e periode namen de Vriezenveners het initiatief over. Individuele acties van de tegenstander strandden in de hechte defense van Peatminers. En met fraaie aanvallen kwam Peatminers terug in de wedstrijd. Halverwege het tweede kwart kwam het team zelfs op een voorsprong. De rust werd bereikt bij 16-23.

Na de rust trok Valley Buck alle registers open om de achterstand te verkleinen. De defense van Peatminers verslapte iets. De Nijverdallers profiteerden en kwamen met enkele individuele acties terug tot één punt. Maar het Vriezenveense collectief hield stand. Verdedigend stelden ze orde op zaken. Aanvallend wisten de jongens elkaar uitstekend te vinden. Met fraaie passes, goede rebounds en hecht teamspel bouwden ze de voorsprong weer uit naar 11 punten aan het einde van het derde kwart (30-41).

Het vierde kwart kon Valley Buck geen vuist meer maken. Peatminers hield eenvoudig stand en behoudt daarmee de ongeslagen status. Een verrassende overwinning dankzij een hecht Vriezenveense collectief!

Jugglers X12-1 – Peatminers X12-2 (48-19)
De meiden van Peatminers stonden opnieuw tegen een groot lengteoverwicht. Maar dat deerde de meiden niet. Ze speelden brutaal en onbevangen. Een achterstand (8-2) werd weggewerkt tot 12-10 in de derde periode. Jugglers schrok zichtbaar en ging een tandje fysieker spelen. Het verschil werd uiteindelijk gemaakt in de rebound. Qua spel deden de meiden weinig onder voor hun tegenstander.

Twente Buzzards VSE2 – Peatminers VSE 1 ( 54-85)
Zaterdag speelden de dames in Hengelo tegen Twente Buzzards. Een nieuwe tegenstander voor Peatminers maar daar laten we ons niet door uit het veld slaan. Een goede warming up en alle dames alert dat moet toch goedkomen. HEt spel begon rustig, en de eerste punten vielen al snel voor de Peatminers. Twente Buzzards was net altijd te laat bij de bal waardoor ze toch veel fouten maakten op de man. Hiervan kon Peatminers profiteren door diverse vrije worpen te raken. De stand na het eerste kwart 12-23 beloofde een mooie wedstrijd te worden. In het tweede kwart liep het echter een beetje minder bij Peatminers, de aanval liep niet en de rebound werd niet gevangen. Dit zag je dan ook direct terug in de stand. De rust werd ingegaan met een 26-32. Na de rust werd er fanatieker gespeeld. Het was de bedoeling om de voorsprong verder uit te bouwen, maar helaas lieten we ons meeslepen door het spel van Twente Buzzards en kwamen ze zelfs terug tot een verschil van 2 punten. Dat hier verandering in moest komen was voor iedereen duidelijk. Na een time out waar de puntjes op de i werden gezet en de doelstelling nog eens werd aangehaald gingen de dames ten strijde. Samenspel, rebound, uitgespeelde aanvallen, fast breaks we kregen van alles te zien.  In het laatste kwart scoorde Anna nog diverse driepunters en toen was het spel gespeeld. De winst ging mee naar Vriezenveen!

Dozy BV Den Helder VU14- Peatminers VU14 (58-29)
Afgelopen zaterdag mocht VU14 van Peatminers naar Den Helder om de derde wedstrijd van de competitie te spelen. De wedstrijd begon goed voor Peatminers er deden zich mooie kansen voor maar helaas werden deze niet benut. Het tempo van de wedstrijd lag erg hoog, waardoor je snel moest omschakelen. We renden een beetje met Den Helder mee. Tevens moet Peatminers nog erg wennen aan het fysieke spel dat er gespeeld wordt. De strakke verdediging van Den Helder zorgde ervoor dat Peatminers niet tot scoren kwam.
Daardoor liep Den Helder langzaam uit. Wat echt gezegd moet worden is dat Peatminers bleef doorvechten tot het einde.

BV Wyba V18 1 – Peatminers V16 1 (56-57)

Zaterdag 28 september moesten de meiden U16 2 tegen B.V. batouwe. Het 1e kwart ging best wel gelijk op. We waren goed aan elkaar gewaagt. Hiermee eindigde het eerste kwart met 6-8 voor peatminers. Het 2e kwart liep het niet meer lekker en scoorde batouwe veel punten. Hiermee eindigde het 2e kwart met 20-10 voor batouwe.

na de rust ging het niet heel erg goed, en hadden de meiden een grote achterstand en kwam batouwe snel met een voorsprong. De meiden lieten hun hoofd een beetje gek maken en ging het niet heel soepel. Het 3e kwart eindigde met 26-16 voor batouwe.

het 4e kwart probeerden de meiden behoorlijk terug gekomen en dat lukte in het begin ook aardig. Alleen aan het eind van het kwart ging het weer iets minder. Jammer genoeg verloren de meiden met 33-24.

Peatminers VU16-1 vs BV Wyba VU18-1 zaterdag 28 september moesten de meiden U16 1 tegen BV Wyba. Het 1e kwart liep het een beetje gelijk op. maar toch stond de tegenpartij voor. Dat kwam omdat de meiden dachten dat het makkelijk was maar ze waren daar zich heel erg in tegen gekomen. Hiermee eindigde het 1e kwart met 19-13 voor Wyba. Het 2e kwart kwamen de dames snel terug en liep het heel erg gelijk op. we scoorden veel. Maar alsnog bleef Wyba voor staan. Hiermee eindigde het 2e kwart met 32-26 voor Wyba. Na de rust pakte de meiden het snel weer op, en ging het ontzettend goed. En stonden de meiden weer voor, maar er waren nog wel wat verbeter puntjes. Want de tegenpartij zat nog vlak achter hun. Daarmee eindigde het 3e kwart met 41-45 voor peatminers. Het 4e kwart begon niet super lekker want Wyba kwam snel weer voor te staan. Maar de meiden probeerden er weer voor te gaan. Aan het einde van het kwart ging het weer lekker en stonden de meiden voor, maar het liep wel gelijk op. Uiteindelijk hebben de meiden met in punt verschil gewonnen 56-57