Peatminers boeken mooie resultaten na een succesvolle potgrondactie!

De potgrondactie van de Peatminers stond dit weekend weer voor de deur en het was een succes! Door heel Vriezenveen waren een hoop clubleden actief om potgrond te verkopen. Ook was er in de Stamper weer een mooi basketbalweekend en hieronder de resultaten.

Peatminers VU18 – BV Apollo VU18 (60-55)

“Zaterdag 30 maart, 18:00 uur, laatste (thuis)wedstrijd tegen Apollo”, is wat al lang van tevoren op de agenda stond. En na er lang naartoe te hebben gewerkt was het gisteren dan zover, de strijd om de vijfde plek van Nederland. De meesten van het team hadden er voor de wedstrijd al een drukke dag op zitten door de jaarlijkse potgrondactie van de vereniging. Na die geslaagde ochtend/middag verkopen was het tijd om voor te bereiden op de wedstrijd. Terwijl de warming-up werd gelopen stroomde voorzichtig de hele tribune vol. Leden, vrienden en familie: het hele team had mensen uitgenodigd, dus aan het lawaai en de sfeer kon het in ieder geval niet liggen. Van te voren was bekend dat de overwinning van deze wedstrijd zwaarbevochten zou worden. Hoewel er een full-court press werd verwacht begonnen de meiden uit Amsterdam in een zone. En al was het eerst even zoeken hoe de meiden daar doorheen konden komen, kwamen ze toch direct op een voorsprong. De hele eerste helft is de tegenpartij ook niet uit die zone gekomen, maar toch, mede dankzij een aantal driepunters van de guards, wisten de meiden in het groen de overhand te houden. De tweede helft begonnen ze ook heel sterk. Apollo probeerde het toen nog even met een man-to-man defense, maar kroop net zo snel weer terug in de zone. Hoewel Peatminers vrijwel de gehele wedstrijd een kleine voorsprong heeft gehad, lukte het niet om deze verder uit te bouwen, waardoor het verschil telkens klein bleef. En alsof er nog niet genoeg spanning in de zaal hing wist Apollo in het 4e kwart ook nog terug te komen tot 50-50. Toch hebben de meiden van begin tot eind het vertrouwen gehad dat ze deze wedstrijd niet weg gingen geven. In een time-out sprak de coach de meiden nogmaals moed en vertrouwen in. Na een aantal mooie aanvallen en het succesvol onderdrukken van de grote centers van Apollo, werd het langzaamaan zeker; de 5e plek van Nederland is voor het VU18-team van Peatminers uit Vriezenveen.

Vanuit mijn positie als vaste verslaggeefster voor dit team: wat ben ik ongelooflijk trots op ons. Dat en de dankbaarheid die ik heb voor de grote gunfactor in ons team en binnen onze vereniging, de liefde voor alle meiden, de trots dat wij hier met z’n allen mochten staan, en als kers op de taart de publiekswissel van één van onze speelsters die na bijna 10 jaar afscheid moet nemen van Peatminers, zorgden er dan ook voor dat ik het niet droog kon houden. Wat een ultiem geluksmoment. Na de wedstrijd hebben we het dan ook met z’n allen afgesloten in de kantine. We hebben onze sponsor Aurora/ de familie ter Telgte nogmaals bedankt voor de mooie inloopshirts en het fotoboek van Denemarken, de familie Stegeman voor het etentje in Denemarken, de geweldige Reinhold Girschik voor het mogelijk maken dat elke wedstrijd gefilmd is en het daarvan editen, en last but zeker not least onze geweldige coach Natasja Jaspers Faijer en teammanager Ellen Fokke. Ik wil namens het hele team iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt dat wij zo’n geweldig seizoen hebben gehad. Wij zijn zeker nog niet klaar voor dit jaar want er staan nog een aantal mooie toernooien op de planning, maar we hebben het gisteren in ieder geval al geweldig afgesloten. Wij zullen allemaal nog lang nagenieten van deze mooie dag met een gouden randje. 5e van Nederland. Wie had dat vooraf gedacht? Met dank aan onze vaste verslaggeefster voor de mooie verslagen van al onze wedstrijden dit seizoen!

Pluto X12-1  – Peatminers X12-1 (13-64)

Met een door ziekte gehavend team reisden de meiden zaterdagmiddag af naar Wageningen. Een echte wedstrijd werd het nooit. Zelfs op halve kracht hadden de zes, of eigenlijk vijfenhalf, speelsters geen kind aan hun tegenstander. Al vroeg in de zesde periode was het verschil 50 punten (13-64). Het mooie in deze wedstrijd zat hem in het feit dat iedereen dingen kon proberen. En dat lukte goed. Zo werd het een echte teamprestatie waarin iedereen een flinke bijdrage had aan de einduitslag na 8 periodes (21-83).

Peatminers MSE1 – SVZW MSE1 (59-51)

Heren 1 had zaterdagavond een thuiswedstrijd tegen SVZW. Peatminers had uit ruim gewonnen tegen de ploeg uit Wierden, maar had toch veel moeite om een goede voorsprong op te bouwen. Veel open kansen werden gemist en verdedigend stond het niet zo goed. Desondanks wist Peatminers wel genoeg te scoren om een kleine voorsprong op te bouwen. In de rust was de stand 32-29. In de derde periode probeerde Peatminers deze voorsprong alsnog uit te bouwen. Dat lukte maar dat ging moeizaam. Vanwege het lengtevoordeel voor Peatminers werd er veel via de centers gespeeld en dat wierp gelukkig wel hun vruchten af. Zo werd toch de overwinning binnen gehaald en bleven de punten in Vriezenveen.

Peatminers VU14-3 – Amical VU14 (85-27)

We moesten aan het begin van de wedstrijd nog een beetje wennen en in de wedstrijd komen. De ballen aan Peatminers kant vielen er jammer genoeg niet allemaal in. Ook aan de kant van Amical werd er weinig gescoord door de goede verdediging van Peatminers. Toen het 2e kwart eenmaal begonnen was kwamen de meiden van Peatminers in de flow en viel elke bal. Ook het derde en vierde kwart speelden de meiden lekker door. Waarin mooie individuele acties waren te zien, maar ook goed samenspel. Met in de time-outs nog een paar verbeterpuntjes liepen de meiden nog meer uit.