BV Peatminers VU14 speelt met trots in Katwijk aan zee!

Afgelopen weekend stond er voor basketbalvereniging Peatminers weer een aantal wedstrijden op het programma. Waaronder ook de uitwedstrijd van VU14. Even een rondje langs de velden.

Sportiff company Grasshoppers V14 1 – Peatminers V14 1 (71-51)

Zaterdagmiddag stond er weer een lange rit op de planning voor de meiden van Peatminers naar Katwijk aan zee.

Eenmaal goed opgewarmd begonnen de meiden vol goede moed aan de wedstrijd en dit resulteerde ook in mooie scoringsmogelijkheden. Beide teams konden de ring goed vinden en de eindstand van het eerste kwart was dan ook 20-12. In het tweede kwart kreeg Peatminers het wat moeilijk met de snelle omschakeling van de tegenpartij en dit zag je terug in de eindstand van het tweede kwart 36-20. In de rust hebben de coaches besloten om druk te gaan zetten door middel van een man to man verdediging neer te gaan zetten. In het derde kwart zag je dus ook dat de tegenpartij het hier erg lastig mee kreeg, het verschil in punten werd zelfs minimaal, beide teams gaven niet op en de spanning was om te snijden. In het laatste kwart van de wedstrijd werd het de meiden van Peatminers toch iets te veel en trok grashoppers  aan het langste eind. De meiden van Peatminers mogen heel trots zijn op wat ze neer hebben gezet en hebben de wedstrijd met een frisse duik afgesloten aan zee.

Peatminers M22 – Arnhem Eagles M22-2 (45-59)

Lange tijd was er sprake van een gelijk opgaande strijd tegen de hoger geklasseerde Arnhemmers. Het spel van het team is echter nog niet voldoende constant. Enkele momenten waarin de organisatie in verdedigend opzicht even zoek was gaven de tegenstander ruimte om weg te lopen naar een 20-30 ruststand. Maar met de vechtlust van het team zat het wel goed. Diep in de 4e periode kwam het team nog tot op drie punten (43-46). Wat volgde was een fase waarin het team te weinig geduld had en geforceerd op zoek ging naar scores. Arnhem profiteerde en liep weer verder uit.

Peatminers X12-2 – Peatminers X12-1 (35-37)

Een compleet andere wedstrijd dan de vorige broeder-zuster strijd. Waar de meiden vorige keer een slechte dag hadden stonden ze er nu wel. En hoe! Na een moeizame start van beide kanten kwamen de meiden in de derde periode op stoom en namen de leiding (12–11). De jongens hadden grote moeite met de hechte verdediging van de meiden. En de meiden wisten elkaar aanvallend goed te vinden. Onoplettendheid zorgde in de vierde periode er echter voor dat de jongens terugkwamen tot een 19-22 ruststand. Na de rust hadden de meiden de overhand. Ze namen in de zesde periode zelfs een voorsprong van 5 punten, maar gaven deze net zo makkelijk weer uit handen door een paar slordigheden in de defense. De vijfde en de zesde periode waren wel een prooi voor X12-2 (31-31). De zevende periode was weer voor de jongens (31-37) en zo golfde de wedstrijd heen en weer. In een zenuwslopende laatste periode maakten de meiden het nog erg spannend. De defense zat potdicht en aanvallend wisten ze terug te komen tot 2 punten, maar in de slotfase hielden de jongens met veel moeite stand. Al met al een prachtige, spannende en sportieve pot basketbal met de jongens als winnaar!

Peatminers VU22-1 – Jolly Jumpers VSE2 (48-73)

Afgelopen zaterdag 23 november moesten de meiden van VU22-1 tegen Jolly Jumpers VSE2 spelen. Dit was niet de eerste keer dat Peatminers tegen Jolly Jumpers moesten spelen. De eerste ontmoeting thuis ging verloren dus was Peatminers er op gebrand om te winnen. De dames begonnen goed, maar al snel werd duidelijk dat het een felle wedstrijd ging worden. Er werden veel fouten toegelaten en dat betekent vaak dat wij in het nadeel zijn. Dat was ook deze wedstrijd het geval. De meiden boksten goed uit, maar dit werd niet beloond helaas. Ondanks dat bleven de meiden goed bij en hoewel er niet veel ballen vielen wisten ze de stand voor de rust op 26-29 te zetten. In de tweede helft werd het echter moeilijk voor de meiden om hun eigen spel te spelen. Er werd een press gezet waar Peatminers vaak goed doorheen kwamen, maar toch werd het moeilijker om dan de rust te houden. Ook bij deze wedstrijd had Peatminers het soms moeilijk met de ‘gemene’ houding die de tegenstander soms heeft, maar vaak betekent dit dat Peatminers eigenlijk ’te lief’ zijn. In het laatste kwart zorgde Peatminers ervoor dat de tegenstander niet nog verder kon uitlopen, maar kon er de winst van Jolly jumpers niet worden voorkomen. De wedstrijd eindigde in een 48-73.

Twente Buzzards X16-1 – Peatminers X16-1 (55-58)

En topper in de 2e klasse van de MU16-competitie, de nummer 1, Peatminers mocht op bezoek bij de nummer 2. De Hengeloërs speelden vanaf de eerste minuut een zone-verdediging. Een tactische keuze die niet op eigen kracht is gebaseerd, maar een noodzakelijke keuze nadat ze in de eerste wedstrijd tegen Peatminers overrompeld werden door de jongens uit Vriezenveen. Peatminers kwam daardoor in de eerste periode moeizaam tot scoren. Maar ook Buzzards wist het netje maar weinig te vinden (16-11). Tijd om de tegenstander met gelijke munt te betalen; Peatminers stapte in de tweede periode ook over op een zone. Buzzards kwam er aanvallend niet meer aan te pas en het team uit Vriezenveen pakte de leiding om deze niet meer uit handen te geven. Via een ruststand 22-31 stond het aan het einde van de derde periode 30-43 op het bord. In de vierde periode leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar het team maakte het zichzelf nog knap lastig door te snelle schoten en slordigheden. Buzzards kwam terug tot 3 punten. In een spannende slotfase hield Peatminers het hoofd koel en nam het team de punten mee naar huis en behield zo de ongeslagen status.

Peatminers MSE1 – Kikkers MSE1 (48-53)

Heren 1 had op de late vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Kikkers. De ploeg uit Borne ging goed van start en Peatminers had moeite om vrije worpen te benutten om bij te blijven. Peatminers kwam wel weer terug in het tweede kwart en met de rust staat het 21-23. In het derde kwart kwam Peatminers voor te staan maar Kikkers maakte een run waar ze weer ver voor stonden. Het vierde kwart kwam Peatminers nog terug maar helaas zat de overwinning er niet in.

Peatminers VU16-1 – V.U.A.S VU18-1 (38-15)

Er valt eigenlijk niet zo heel veel te zeggen over deze wedstrijd, we deden heel erg ons best, maar we lieten ons heel erg afleiden door de scheidsrechters. Het eerste kwart stonden we met 10-5 achter. Het eerste ging dus nog best wel oké. Met de rust stonden we met 18-9 achter. En we eindigden de wedstrijd geïrriteerd, met een paar blessures en jammer genoeg met een verlies van 38-15.