Afgelopen weekend had BV Peatminers weer wedstrijden op het programma staan. Waaronder Peatminers V16, die hard werkten in Zwolle. Even een rondje langs de velden.

Landstede Hammers V16 – Peatminers V16 -> 75-66

Afgelopen zaterdag stond voor de meiden van Peatminers hun 3e wedstrijd van het seizoen op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld in Zwolle.

De tip-off werd gewonnen door Landstede en door het snelle schakelen van de tegenstander was de openingsscore voor Landstede. Daarop antwoordde Peatminers met een aantal mooie scores en zo kwamen de meiden uit Vriezenveen op een kleine voorsprong te staan. Deze voorsprong werd door een 3-punter aan de kant van Landstede weer gelijk getrokken. Vanaf dat moment keken de meiden uit Vriezenveen gedurende het eerste kwart tegen een achterstand aan. Alsof dat nog niet genoeg was, viel Annika tijdens het eerste kwart ook nog uit met een ernstige blessure.

Met een stand van 24-13 startte het tweede kwart. Er werden mooie aanvallen gespeeld aan de kant van Peatminers en ook mochten de meiden het regelmatig proberen vanaf de vrije worplijn. Ondanks de achterstand bleef het team uit Vriezenveen knokken voor de winst. Alles was namelijk nog mogelijk en de meiden waren er op gebrand om te winnen. De stand die bij de rust op het scorebord stond was 37-24.

In de rust werden de punten besproken waar de meiden van Peatminers nog meer winst uit konden halen. Het was voornamelijk de omschakeling deze wedstrijd die sneller moest om zo de fastbreaks van de tegenstander te voorkomen. Het derde kwart werd vol goede moed begonnen. De openingsscore van dit kwart was dan ook voor de meiden uit Vriezenveen. Er werden mooie aanvallen gespeeld en ook de schoten gingen raak aan de kant van Peatminers. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het ging gelijk op. Peatminers weet dit kwart dan ook te winnen.

De vierde en tevens de laatste periode ging van start met 54-43 op het scorebord. Na een sterk derde kwart was nog steeds alles mogelijk. De achterstand van 11 punten werd steeds kleiner. De meiden waren hard aan het werk, maar ondanks dat het vierde kwart werd gewonnen door Peatminers lukte het de meiden niet meer om Landstede voorbij te gaan.

Uitsmijters MSE3- Peatminers MSE1 -> 81-55

Vrijdagavond 15 oktober moest heren 1 aantreden in Almelo.

Het eerste kwart kwam Almelo sterk uit de startblokken, ze pakten gelijk een voorsprong met 14-4. Na een time out van Peatminers kant ging het gelijk al beter. Peatminers vond de aansluiting weer met Almelo en sloot het kwart af met 20-17.

In de tweede kwart bouwde Almelo de voorsprong uit naar 38-27 (18-10). Peatminers had veel moeite met de ervaring waarmee Almelo mee speelde.

Na de rust maakte Almelo nog 2 punten voordat Peatminers aan het woord kwam, met een 2-14 run. De aansluiting was helemaal gevonden. De achterstand werd terug gebracht naar  1 punt. Helaas konden de heren in het groen deze scherpte niet vol houden en Almelo vergrote de voorsprong weer met 10 punten 55-45 (17-18).

Het laatste kwart was Peatminers niet in staat om de aanvallen van Uitsmijters te stoppen. 81-55 (26-13)