Peatminers MSE1 – WSV MSE1 -> 56-68Heren 1 had vrijdagavond een wedstrijd tegen WSV uit Apeldoorn, de nummer twee uit de competitie.  Een geduchte tegenstander voor de heren. Peatminers kwam goed uit de startblokken. Defensief stond het goed en wist het rond de basket dicht te houden. Het scorende gedeelte ging naar mate het eerste kwart moeizamer. Daar plukte WSV de vruchten van en stond na het eerste kwart met 15-16 voor. Het tweede kwart kwam Peatminers moeilijk tot scoren. De gaten in de verdediging werden wat groter en zo liep WSV met driepunters uit. Na een 0-11 run kon Peatminers wat terug doen. Hierna ging het wel gelijk op maar Peatminers stond met de rust met 24-36 achter. Na de rust begon Peatminers moeizaam en liep de tegenstander wat uit.  Na het verschil in punten van 19, probeerde Heren 1 dit gat toch te dichten. De verdediging werd aangehaald, aanvallend werd de rust wat meer gevonden. Hierdoor kwam Peatminers weer terug, maar stond wel 43-54 achter. Het gevoel was bij de heren dat ondanks een gehavend team, ze zich niet uit het veld lieten slaan. In het vierde kwart kwam Peatminers binnen enkele punten bij WSV. Maar de tank begon langzaam leeg te raken. WSV liep vervolgens toch iets weer uit en haalde winst binnen in sportieve wedstrijd. In vergelijking met de uitwedstrijd, die ook verloren ging, was het al een stuk beter qua spel en is de progressie te merken!