BV Peatminers laat mooie resultaten zien!

BV Wyba X14-1 – Peatminers VU14 -> 85-29Met een lange autorit in de benen stappen de meiden zaterdagmiddag het veld op in Wijchen. De schrik slaat toe. Is dit het goede veld? De tegenstander blijkt gemiddeld anderhalve kop groter!De meiden zijn flink onder de indruk en laten zich in het eerste kwart overrompelen: 24-2. Maar dan gooien ze alle schroom van zich af en vechten ze voor wat ze waard zijn.
Ondanks het fysieke overwicht van Wyba weten de meiden regelmatig het netje te vinden. Is het niet met een fraaie drive, dan is het wel met een drietje of vanaf de vrijeworplijn. Opgeven komt niet in hun woordenboek voor. Dus de meiden blijven gaan. En met succes, want in de een-tegen-een weten ze hun tegenstander keer op keer te verslaan. En trekt Wyba stevig aan de noodrem om de meiden te stoppen. En zo sprokkelen ze hun puntjes bij elkaar.Ondanks een ruime nederlaag verdienen de meiden een groot compliment. Ze hebben met een groot hart gespeeld!Valley Bucketeers MSE1 – Peatminers MSE1 -> 65-57Heren 1 had zaterdag, laat in de avond, een wedstrijd in Nijverdal. De winst van vorige week smaakte naar meer. Ondanks dat de thuiswedstrijd verloren ging in een eerdere ontmoeting, was er goede hoop om dit maal de overwinning binnen te slepen.Het eerste kwart verliep een beetje rommelig bij Peatminers. Aanvallend liep het niet geheel zoals gewenst. Valley Bucketeers kon gebruik maken van de omschakeling heel iets uit te lopen. Na een time-out wist Peatminers de schade te beperken maar stond na het eerste kwart met 14-12 achter. Waar het in het begin van het tweede kwart nog redelijk gelijk opging, wist Peatminers op een gegeven moment niet door de zone verdediging van de heren uit Nijverdal te komen. Te veel passes die niet aan kwamen, te weinig het lopen van de aanvallen zoals getraind. Peatminers deed later in het kwart met een goede omschakeling en goede drives wat terug. De teams gingen de rust in met een 34-27 voorsprong voor Valley Bucketeers.Na de rust kon Valley Bucketeers wat uitlopen met afstandsschoten. De heren in het groen deden hard hun best maar waren niet altijd even geslepen. Omdat Peatminers verdedigend goed stond, kon het wel de schade beperken. 53-37. In het laatste kwart probeerde Peatminers toch zich terug in de wedstrijd te knokken en zich niet zo maar uit het veld te laten slaan. De driepunters gingen beter en verdedigend stond het nog steeds goed. Het was helaas te weinig om de winst te behalen. Zo verliet Peatminers Nijverdal met een unheimlich gevoel dat er meer in gezeten had.De focus gaat nu naar komende vrijdagavond om 20:45, waar Heren 1 het thuis opneemt tegen Tonego ‘65.The Valley Bucketeers MSE2 – Peatminers MSE2 -> 65-72Afgelopen zaterdag mocht het tweede herenteam van Peatminers ook in Nijverdal basketballen. Een man-to-man verdediging was afgesproken en een rustige opbouw in de aanval. Dat was de afspraak. Dat werkte niet direct. Door deze manier van verdediging liepen de aanvallers redelijk makkelijk door de verdediging en daardoor waren er fouten nodig om de score tegen te gaan. Samen met dat bij de aanval het netje niet werd gevonden, betekende dit dat het nog niet lekker liep. Met een achterstand gingen de heren het tweede kwart in. In het tweede kwart liep de achterstand even verder op tot 18 punten maar doordat er één vlaag kwam van hoe het moest kon dit terug gebracht worden tot 7 punten bij de rust. Het was de kerels duidelijk: Verliezen was niet nodig. Maar de man verdediging werd omgezet naar een zone-verdediging. Deze verdediging ging beter maar doordat de grote center al in het begin van het 3e kwart met vier fouten al moest worden gespaard, moest deze plek ingevuld worden met een speler met minder ervaring op de centrale plek in de verdediging. Dit ging steeds beter.  Na het derde kwart nog 5 punten achterstand. Dit was het moment dat de kerels van Valley Bucketeers ook wat vermoeid werden. Met een 6-20 run werd de achterstand een voorsprong. Deze liep even uit tot 10 punten en daarna kon, moeizaam maar toch, de rust gevonden worden om het spel uit te spelen. De laatste 3 punten van Nijverdal zorgde voor een eindstand van 65-72. Samen met de tegenstander waren we het er over eens dat het een gezellige wedstrijd was.