Peatminers V16 – MBCA Amstelveen V16 -> 25-106Afgelopen zaterdag stond voor Peatminers V16 de thuiswedstrijd tegen de meiden van MBCA op het programma. Door een aantal blessures en griep zag de samenstelling van het team er deze wedstrijd iets anders uit. Jasmijn uit de v18 en Valerie, Hannah en Thyrza uit de v14 vulde het team deze wedstrijd aan.De wedstrijd begon en Peatminers kreeg al snel veel scores om de oren. Na een 23-0 run van de tegenstander viel de eerste score aan de kant van Peatminers. Ondanks het harde werken was dat de enige score van het Peatminers dat kwart.Het tweede kwart begon met een score van Peatminers. Door slordige passes aan de kant van het thuis spelende team kon MBCA de bal vaak onderscheppen en hieruit scoren. Het verschil tussen beide teams werd hierdoor groter en groter. De stand bij rust was 8-57.Het doel van de tweede helft was om meer te scoren dan in de eerste helft. Dit doen werd met succes bereikt want het derde kwart begon met een score voor Peatminers. Kort daarop volgde nog 2 scores aan de kan van de meiden uit Vriezenveen. Ondanks de stand bleven de meiden doorgaan.Het vierde kwart verliep net als het derde kwart. Peatminers wist nog een aantal keer de basket te bereiken en een paar mooie scores te maken.Een verdiende overwinning voor de meiden van MBCA. Als coaches zijn wij ondanks het verlies erg trots op ons team hoe de meiden het deze wedstrijd met elkaar hebben opgepakt en dat zij ondanks de stand tot het laatste fluitsignaal keihard hebben gewerkt. Wij zijn erg blij dat er meiden uit andere teams mee wilden doen, zodat deze wedstrijd toch gespeeld kon worden.Peatminers MSE1 – Valley Bucketeers MSE1 -> 54-74Heren 1 trad vrijdagavond aan in de Stamper tegen het nog ongeslagen Valley Bucketeers. In een hoog tempo begon het eerste kwart. Peatminers had wat moeite om de tegenstander van het scoren af te houden. Maar toch waren de heren in het groen aanvallend sterker en kwamen 27-22 na het eerste kwart. Valley Bucketeers begon erg sterk aan het tweede kwart. Aanvallend kon Peatminers weinig creëren. Na een 0-12 run tegen, kon Peatminers pas scoren. Daarna ging het redelijk op maar nu gingen de heren in het groen met een 34-42 achterstand de rust in.Het derde kwart had Heren 1 moeite met de passing en de aanval haperde helaas. Zo liep Valley Bucketeers uit naar 41-58 stand aan het eind van het derde kwart. In het laatste kwart probeerde Peatminers nog echt het tij te keren maar Valley Bucketeers speelde de wedstrijd goed uit.Overige uitslagen:Peatminers X12-1 – Risne Stars X12-1 -> 46-36Amical X12-2 – Peatminers X12-2 -> 34-35Amical M16-1 – Peatminers M16-1 -> 32-9