BV Peatminers laat mooie prestaties zien!

Peatminers M22 1 – WSV M22 1 -> 47-75

We wisten dat het een lastige wedstrijd ging worden gezien de uitslagen van WSV tegen andere teams.

De wedstrijd begon matig, Peatminers stond al snel met 8 punten achter tegen WSV.

Door veel fouten kwam Peatminers terug tot 2 punten achter voordat het 1e kwart was afgelopen met een tussenstand van 16-18

Het 2e kwart begon erg fysiek, er werden nog meer fouten gemaakt aan beide kanten en de teams werden erg gefrustreerd op elkaar.

De snelheid en het spel van WSV was voor Peatminers iets te snel waardoor we terug zakte naar een zone verdediging, hierdoor

heeft Peatminers toch een aantal puntjes in kunnen halen maar helaas het 2e kwart verloren met 29-37

Het 3e kwart begon erg rommelig, Peatminers was niet wakker en WSV mocht een run maken van 16 punten waardoor de stand al snel op 29-53 stond.

Door de fouten last konden we niet alle spelers in het veld zetten wat we gewild hadden, hierdoor kwam er soms een mismatch en heeft WSV hier veel

punten uit kunnen halen, ze hebben het 3e kwart afgesloten met een voorsprong van 35-60

Peatminers MSE 2 – Amical MSE 3 -> 46-35

Afgelopen zaterdagmiddag mocht het tankservice Haarhuis team het opnemen tegen het derde heren team van Amical.

Amical zit met twee teams in de competitie en door omstandigheden was dit de eerste onderlinge wedstrijd. Het eerste kwart begon het vriezenveense team in een zone verdediging. Ondanks dat deze redelijk stond kwamen de heren met 8 punten achter te staan. Eind van het eerste kwart was de achterstand weg gewerkt. Maar scoren ging aan beide kanten moeizaam. Het tweede kwart was voor Amical. En bij rust stond Peatminers met 5 punten achter. Het derde kwart ging het gelijk op en ondanks de omschakeling naar een man-to-man verdediging bleef de voorsprong van Amical 5 punten.

Het vierde kwart wist de verdediging van peatminers de score van Amical te minimaliseren tot 4 punten en zelf wisten ze 20 punten te maken. Na drie kwarten achterstand werd er dus toch onbedreigd gewonnen.

Met veel dank aan de ingevallen scheidsrechters was het een vriendelijke sportieve wedstrijd.

Eindstand 46-35

Aanstaande woensdag is de tweede onderlinge wedstrijd in Enschede.

Peatminers M18 1 – Arnhem Eagles M18 1 -> 28-67

Een onbekende tegenstander voor de mannen onder 18. De Arnhemmers hadden nog maar twee wedstrijden gespeeld, maar gezien de uitslagen was te verwachten dat het een zware pot zou worden.

De eerste helft speelde Peatminers goed en gecontroleerd basketbal. En met hard werk in de defense maakten ze het hun tegenstander lastig. Arnhem Eagles hadden duidelijk minder tegenstand verwacht en kwamen daardoor niet in hun spel. Peatminers kon aanhaken en bleef zo in het spoor van de sterke Arnhemmers (18-26)

Na de rust ging het tempo flink omhoog. De bezoekers gingen over op een fullcourt press. Hoewel de jongens deze press goed wisten uit te spelen vergaten ze de aanwijzingen van hun coach: rust bewaren! De jongens renden mee in het tempo van hun tegenstander. De controle was ver te zoeken en het team leed veel balverlies. Arnhem liep snel uit en de mannen van Peatminers hadden geen antwoord: 18-49

In het vierde kwart kwam langzaam maar zeker de rust terug. Ondanks de felle press die de jongens nog steeds tegenover zich hadden. De press werd bij vlagen goed uitgepasst. En rust in de aanval bracht ook het scorend vermogen weer terug.

En zo brachten de jongens de eindstand op 28-67. Een goede en leerzame wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Een wedstrijd waar het team trots op kan zijn!

Basketbal Acedemie Limburg V16 1 – Peatminers V16 1 -> 97-84

fgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg op het programma. Dit was tot op heden een nog onbekende tegenstander voor de meiden uit Vriezenveen.

De wedstrijd begon met een een score aan de kant van Peatminers. Door hard te werken in de verdediging en goed samen te spelen in de aanval bouwden de dames van Peatminers gedurende het eerste kwart een voorsprong op van 15 punten.

Het tweede kwart startte minder goed voor de meiden van Peatminers. Door een aantal scores aan de kan van BAL werd het verschil tussen beide teams steeds kleiner. De ballen aan de kant van Peatminers gingen niet meer zo gemakkelijk raak als in het eerste kwart. Richting het einde van het tweede kwart kwam het team uit Weert gelijk te staan met het team uit Vriezenveen. Met nog enkele minuten te gaan nam BAL de leiding in de wedstrijd. Het tweede kwart werd afgesloten met een 44-39 tussenstand in het voordeel van BAL.

Peatminers X14 1 (VR) – BCE’78 X14 1 (VR) -> 36-54

Zoals wel vaker deze competitie was de tegenstander fysiek veel groter. Daar was in het veld weinig van te merken. De wedstrijd ging ruim drie kwarten gelijk op.

De tegenstander moest het vooral hebben van het fysieke overwicht en individuele kwaliteit. De grote kracht bij de meiden van Peatminers is de teamspirit. De meiden wisten elkaar bijna blindelings te vinden. Of het nu in de fastbreak was of in de gewone aanval. En daarmee wisten ze de defense te omzeilen en bleven ze dicht bij hun tegenstander.

Die teamspirit was ook in de defense te zien. Ze vochten voor elkaar en hielpen elkaar waar nodig.

BCE nam in het eerste kwart een voorsprong van 8 punten (10-18). Maar de dames brachten in het tweede kwart die achterstand snel terug en nam zelfs even de leiding (24-20). De tegenstander moest terugvallen op zijn sterkste spelers om de meiden af te stoppen en met 24-26 brak de rust aan.

Peatminers MSE 1 – Twente Buzzards MSE 2 -> 53-53

Heren 1 had vrijdagavond in de Stamper een wedstrijd tegen het tweede herenteam van Twente Buzzards. Een nog onbekende tegenstander voor de heren in het groen. De wedstrijd ging voorzichtig en gelijk op van start. Peatminers ging goed naar de basket, maar niet elke bal ging er in. Twente Buzzards wist aanvallend openingen te vinden in het eerste kwart. 11-10 in het voordeel van Peatminers. In het tweede kwart slopen de slordigheden met name in de passing er in bij Peatminers. Goede acties leidde naar scores. Helaas kwam er net zo snel door weer een slordigheid en goed spel van Twente Buzzards een score tegen. Twente Buzzards kwam zelfs even voor maar door een driepunter werd het 22-22 na twee kwarten. Het derde kwart begon gelijk op maar de slordigheden aan Vriezenveense kant bleven. Hier maakte Twente Buzzards dankbaar gebruik van en liepen iets uit in de Stamper. De zoneverdediging van Twente Buzzards bleek lastig te kraken. 31-38 na drie kwarten. In het vierde kwart wist Peatminers door strak te verdedigen en de vrije man te vinden weer terug in de wedstrijd te komen. De schoten vielen niet altijd gelijk, maar via de rebounds werden tweede kansen benut. Met een paar minuten te spelen kwam Peatminers tot 51-51. Na twee vrije worpen kwam Twente Buzzards voor. Met 51-53 stand kon Peatminers niet langszij komen en kon Twente Buzzards met vrije worpen de wedstrijd beslissen. Na beide te missen, kon Peatminers nog via een schot van eigen helft winnen. Maar helaas ging deze mis en trok Twente Buzzards aan het langste eind in deze spannende wedstrijd.