Afgelopen weekend zorgde BV Peatminers er weer voor dat de velden weer groen gekleurd waren.  Even een rondje langs de velden.

Peatminers X14 1 – Twente Buzzards X 14 1 -> 34-30

6 april 2019, dé wedstrijd voor het kampioenschap seizoen 2018-2019. Door het spelen van anderhalve competitie (je speelt dan 3 wedstrijden tegen elk team), hadden we al 2 keer tegen Twente Buzzards gespeeld, 1 keer verloren en 1 keer gewonnen. De laatste wedstrijd speelden we thuis en hierdoor hadden we een klein voordeel. Zowel aan de kant van Peatminers en Twente Buzzards waren er veel ouders en familie aanwezig. De spanning bij de spelers, trainers / coaches en ouders was de laatste weken al merkbaar. Willen we kampioen worden, dan moeten we winnen. De wedstrijd begon gespannen en aan het score verloop was dit ook te zien, stand na het eerste kwart 8-5 in het voordeel van Peatminers.  Na het tweede kwart was de stand 18-12 en na het derde kwart 23-24. Over en weer werd er veel gemist en kon geen team ver uitlopen. Bij aanvang van het laatste kwart, was de boodschap van de coaches, nog 10 minuten knallen, veel plezier maken en laten we gewoon winnen, want hier hebben we het hele jaar hard voor getraind en gespeeld. Er kwam steeds meer publiek kijken, ook van de andere teams kwamen spelers en ouders ons aanmoedigen. De laatste minuut begonnen we met een stand van 32-30, we wisten nog 1 keer te scoren! Eindstand 34-30 en gewonnen van onze directe concurrent. Het kampioenschap kan zaterdag 13 april worden  gevierd, als we onze laatste wedstrijd winnen, thuis om 16.00 uur tegen Risne Stars. De vorige 2 wedstrijden hebben we hier redelijk eenvoudig van gewonnen (83-24 en 96-21). Tot volgende week allemaal!

U10 Minitoernooi Borne

Afgelopen week zat de ziekenboeg bij de meiden U10 met vier zieken helemaal vol. Pas vrijdagavond begon deze leeg te lopen. Zo konden we zaterdagmorgen toch meedoen in Borne. Met vijf vrouw sterk, zonder wissels dus, maakte het team opnieuw indruk. Tegen Peatminers 2 en Amical waren de meiden de bovenliggende partij. Winst in beide wedstrijden dus. In de laatste wedstrijd trok tegenstander Risne Stars alles uit de kast om te winnen. Dat leek te werken, want Rijssen nam een 8-4 voorsprong.

Maar de meiden toonden veerkracht. De achterstand werd in een spannende slotfase weggewerkt naar 10-10.

Amical V14 1 – Peatminers X14 2 -> 28-89

Vrijdagavond namen de jongens van Peatminers X14-2 het op tegen de dames V14-1 van Amical in Enschede. Peatminers begonnen de wedstrijd zeer sterk met een full court press, geconcentreerde aanvallen waardoor we mooie scores konden maken.

Vanaf het tweede kwart van de wedstrijd was het duidelijk wie de wedstrijd zou gaan winnen. De hele wedstrijd door had Amical moeite om te scoren. Aan de kant van Peatminers vielen de ballen er wel in, waardoor de voorsprong steeds groter werd, Enfin weer een mooie overwinning.

Peatminers X12 1 – Landstede Basketbal ZAC X 12 -> 28-69

Drie periodes lang gaven de meiden goed partij tegen Landstede ZAC, dat vorige week al kampioen werd. Daarna liep Landstede langzaam maar zeker weg van de meiden. Tot en met de 6e periode bleef het verschil binnen de perken (25-44). Daarna was de koek op bij de meiden.

BV Wyba V16 1 – Peatminers V16 1 -> 41-66

In het eerste kwart waren we nog heel erg slaperig en ging de verdediging minder goed, we stonden achter met 17-14. Het tweede kwart ging daarentegen heel erg goed, de verdediging was strak en de ballen gingen bijna allemaal raak, stand was 23-35.

Na de rust waren we goed uitgerust, maar WYBA besloot in de verdediging zone te gaan staan. We bleven echter wel scoren en na het derde kwart stond het 29-48.

In het vierde kwart begon de tegenstander gefrustreerd te raken en werd de wedstrijd beslist. Met een mooie eindstand van 41-66 gingen we na de tijd natuurlijk nog even gezellig met zn allen naar de Mac Donald’s.

Twente Buzzards M22 1 – Peatminers M22 1 -> 36-71

De mannen U22 hadden een uitwedstrijd in Hengelo tegen Twente Buzzards. Thuis werd er met 64-47 gewonnen maar de mannen wilden niks aan toeval over laten. In het eerste kwart werd de toon meteen gezet. De organisatie stond zowel verdedigend als aanvallend erg goed en de passing liep erg soepel. 4-14 na het eerste kwart. In het tweede kwart ging het speltempo bij Peatminers omhoog en Twente Buzzards kon dit niet bijbenen. De open driepunters gingen er in, de open man werd gevonden voor makkelijke scores en de verdediging stond als een huis. Met 12-35 als ruststand probeerden het team uit Hengelo zich in de derde periode weer terug te knokken en Peatminers liet zich heel even de kaas van het brood eten. In het vierde kwart was het echter weer Peatminers die het spel maakte en met goed samenspel gingen de punten mee naar Vriezenveen.

Risne Stars MSE 1 – Peatminers MSE 1 -> 56-46

Heren 1 had zaterdagavond een wedstrijd in Rijssen op het programma. Risne Stars vloog uit de startblokken. Ze maakten optimaal gebruik van de omschakeling en verdedigend waren ze zeer fysiek. Na een 20-10 eerste kwart veranderde Peatminers hun verdediging. Ook gingen de heren feller naar de basket. 32-19 stond het bij de rust. Het derde kwart liep Risne Stars wat uit naar een 47-30 stand. Peatminers gaf nog alles in het vierde kwart en probeerde zich weer terug in de wedstrijd te knokken maar helaas was de voorsprong van Risne Stars te groot.