1e Wedstrijd weekend

Peatminers MSE1 – Tonego ‘65 MSE1 -> 69 – 48
Heren 1 begon dit seizoen met een thuiswedstrijd op de vrijdagavond tegen Tonego ‘65. Een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Tonego ‘65 opende de score, maar eerste kwart ging uiteindelijk naar Peatminers met 17-12. Heren 1 begon wat onrustig in de aanval maar wist wel via de omschakeling en driepunters op voorsprong te komen. Het tweede kwart begon gelijk op. De verdediging ging beter, maar de aanval van Peatminers begon wat onrustig. Naar mate het kwart vorderde, ging de organisatie beter. Heren 1 liet aanvallend leuke dingen zien en ging de rust in met een 33-20 voorsprong.

Het derde kwart begon Peatminers sterk. Tonego ‘65 wist wel te scoren, maar moest daar hard voor werken. Ook aanvallend stond het beter. Naar mate het kwart vorderde, kwam Tonego ‘65 langzaam maar zeker dichtbij te komen door een paar mooie afstandssystemen. 52-42 na het derde kwart. De wedstrijd was nog verre van klaar. Het vierde kwart nam Peatminers het initiatief weer over. Door goede omschakeling, verdediging en aanvallen wist Peatminers uit te lopen. Tonego ‘65 had hier niet wat op in te brengen. Heren 1 pakte de eerste winst van het seizoen met een 69-48 stand.

Peatminers MSE2 vs SVZW MSE1 -> 52 – 82

Afgelopen vrijdag had het “tankservice Haarhuis” team van peatminers de eerste wedstrijd van het seizoen.
Direct tegen de kampioen van vorig seizoen, het is altijd weer afwachten. Maar het grote peatminers team van 11 man begon goed voorbereid maar in een rustige zone verdediging.
Dit bleek al snel tegen het ervaren team de verkeerde beslissing. Dus werd er snel geschakeld naar een man-to-man verdediging. Dit ging beter maar svzw liep in de loop van het eerste kwart toch wat uit.
Het tweede kwart ging gelijk op.
Het derde kwart was het kwart van svzw. Doordat ze alles raakte hadden peatminers even geen antwoord. Het leek er zelfs even op dat er geen antwoord was. Het vierde kwart lukte het de gaten te dichten en werd zelfs het kwart winnend afgesloten.
Helaas was de wedstrijd verloren. Maar het team had laten zien dat ze veerkracht en gezelligheid hebben dus belooft het een mooi seizoen te worden
Eindstand 52-82

Jolly Jumpers X14 – Peatminers V14 -> 49 – 46

De eerste vijf minuten van de wedstrijd waren de meiden nog een beetje onder de indruk van één van de spelers van Jolly Jumpers. Hij maakte in z’n eentje bijna alle punten. Bij 9-0 was een time-out nodig om het team even op scherp te zetten. Het werd nog 13-0, maar toen zetten de meiden aan voor een inhaalrace. Jolly Jumpers kwam er even niet aan te pas en zo werd het 15-13 aan het einde van het eerste kwart.

Daarna bleef het spannend. Jolly Jumpers was voor de scores afhankelijk van één speler. De meiden konden hem, met zijn lengte moeilijk afstoppen. De tegenstander liep weer weg naar een voorsprong van 11 punten. Maar deze werd ook zo weer teruggebracht naar drie punten aan het einde van het derde kwart. Het vierde kwart gaven de meiden alles. Het werd 39-38, 41-40, maar de meiden konden niet doordrukken. De wedstrijd ging nét verloren. Maar de meiden hebben het als team super gedaan!

H.S.V. Basketbal V16 – Peatminers V16 ->  72 – 63

Afgelopen zaterdag stond voor de meiden V16 van Peatminers de eerste competitiewedstrijd op het programma uit naar Haren. Na al een aantal bekerwedstrijden en oefenwedstrijden ging het dan nu echt weer van start. De tegenstander van afgelopen zaterdag was H.S.V. Basketbal, een nieuw team in de competitie met wel een aantal bekende speelsters voor ons.

De wedstrijd werd geopend met een score aan de kant van HSV. Na een aantal vrije worpen aan de kant van Peatminers werd het snel weer gelijk. Gedurende dit hele kwart ging het ook erg gelijk op. Het ene moment stond Peatminers één of twee punten voor en het andere moment was het HSV die de voorsprong in handen nam. Het eerste kwart van de wedstrijd eindige met een gelijke stand, namelijk 20-20.

Ook het tweede kwart ging net als kwart nummer één. De aanvallen die wij getraind hebben, speelden de meiden goed in deze wedstrijd. Deze mooie aanvallen resulteerde in een aantal mooie scores waardoor Peatminers vroeg in het tweede kwart de voorsprong in handen nam. HSV stond goed te verdedigen waardoor zij een aantal keer goede steals konden maken en vanuit de fastbreaks konden scoren. Hierdoor kwam de score weer dicht bij elkaar en beloofde het een spannende wedstrijd te worden tot het laatste fluitsignaal. Door een fout aan het eind van het tweede kwart aan de kant van Peatminers had HSV de kans om na een gelijke stand met een voorsprong de rust in te gaan. Er werd één vrije worp gescoord, waardoor de stand bij rust 36-35 was in het voordeel van HSV.

Na een rust te hebben gehad gingen de meiden van Peatminers goed van start in het derde kwart. De wedstrijd was immers nog lang niet gespeeld en alles was nog mogelijk. Twee scores aan de kant van Peatminers zorgde ervoor dat het team uit Vriezenveen weer op voorsprong kwam. Aan de kant van HSV werd een time-out aangevraagd, eentje die het team uit Vriezenveen had verdiend door het mooie spel en de goede verdediging. Vanaf dat moment lijken de ballen niet meer te willen vallen aan de kant van Peatminers. Er worden mooie aanvallen gespeeld een ook de individuele acties waren aanwezig, maar het lukte maar niet om de bal door het netje te krijgen. Aan de kant van HSV gingen de ballen wel door het netje. HSV bouwde aan het eind van het derde kwart een iets grotere voorsprong op.

Het laatste kwart van de wedstrijd brak aan. Alles was nog mogelijk dus van opgeven was zeker geen sprake. Het kwart begon erg rommelig aan de kant van Peatminers, waarna snel een time-out volgde. Na de time-out was het HSV die nog een aantal punten wist te maken waardoor er een verschil ontstond van 13 punten. De meiden van Peatminers vochten zich nog weer terug in de wedstrijd naar een verschil van 6 punten. Ondanks het harde werken lukte het de meiden niet meer om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De wedstrijd is geëindigd met een 72-63 eindstand in het voordeel van H.S.V. Basketbal.

Zaterdag 24 september spelen wij thuis om 18:45 in de Stamper tegen BV Hoofddorp.