Home De vereniging Organisatie Trainingstijden Wedstrijdschema Sporthallen Vacatures BAT "Basketball Academie Twente" G-Basketbal Lid worden Multimedia Foto's Downloads Teams Bonteavond My Peatminers
Wedstrijden

Komende week geen wedstrijden

Uitslagen

Er zijn geen recente uitslagen gevonden.

Vrouwen BV Peatminers slepen de winst binnen!

Vrouwen BV Peatminers slepen de winst binnen!

Afgelopen weekend had BV Peatminers weer veel thuiswedstrijden op het programma staan, met geduchte tegenstanders. Dit resulteerde in spannende wedstrijden. Even een rondje langs de velden,

Peatminers VSE 1 – D.B.V. Arriba VSE 1 -> 48-47

Zaterdag speelden de dames tegen Arriba uit Enschede. Volgens de statistieken zat er een kleine kans in om deze wedstrijd te winnen. Peatminers begon vol goede moed aan de wedstrijd maar moest helaas toezien dat het direct op een achterstand kwam te staan. De verdediging stond wel goed maar de aanval liep voor geen meter het eerste kwart. In het tweede kwart ging het al beter, snelle fast-breaks deed ook Arriba doen toekijken. In de rust was de achterstand al weer een eindje ingelopen en stonden we nog maar 6 punten achter, alles was dus nog mogelijk. In de rust is er ingepeperd dat we alleen voor de winst gaan vandaag dus de tweede helft een tandje erbij op.  Het derde kwart ging niet zoals het gepland was en werd de achterstand weer groter.

Het vierde kwart hield Peatminers het hoofd koel en liepen de aanvallen super. Arriba vergat te scoren en raakte lichtelijk geïrriteerd, waar Peatminers  mooi van kon profiteren. Na het eindsignaal stond er 48-47 op het scorebord. Een geweldige en spannende wedstrijd met een overwinning tot resultaat.

Peatminers V16 – Pluto V16 1 -> 46-45

Afgelopen vrijdagavond speelden de meiden van U16 van Peatminers thuis tegen Pluto 1. Gezien de stand in de competitie beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De eerste paar punten waren voor Pluto. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. De meiden van Peatminers waren gebrand om deze wedstrijd van de koploper te winnen. Dit was terug te zien in het spel. De meiden vochten voor elke bal en elk punt tot de laatste seconde. Met nog ruim één minuut op de klok stonden beide teams naast elkaar; 45-45. Door één rake vrijeworp stonden de Peatminers één punt voor. Deze voorsprong hebben ze weten vol te houden tot het eindsignaal.

Peatminers X12 2 – The Jugglers X12 1 -> 19-57

Afgelopen vrijdag mochten de meiden u12-2 spelen tegen de sterkere  jugglers. Wederom hebben de meiden weer een groei laten zien en kregen de jugglers minder kansen dan de vorige wedstrijd.  Focus voor de meiden lag vooral op de Defense en dit wisten ze de eerste periodes goed vast te houden. Uitendelijk werd het 19-57 waar de meiden trots mogen zijn op de groei die ze hebben laten zien.

Peatminers V18 – The Jugglers V18 1 -> 90-24

Afgelopen vrijdag speelde Peatminers VU18 tegen de Jugglers VU18, de tegenstander begon de wedstrijd met zes meiden. De meiden van Peatminers begonnen niet echt sterk aan de wedstrijd, maar ze pakte het heel snel weer goed op. Aan het eind van het eerste kwart was de wedstrijd al gespeeld.

Peatminers X12 3 – B.V. Isala X12 1 -> 32-42

Jongens X12 3 speelde zaterdag tegen B.V. Isala, een wedstrijd die de vorige keer met drie puntjes verschil is gewonnen, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de jongens helaas te gehaast in de aanval waardoor de scores weinig gemaakt konden worden. Ook werd er op sommige momenten slecht samengespeeld. De verdediging daarin tegen ging best wel goed er werden veel passes onderschept, maar omdat we te gehaast speelden in de aanval ging het in de verdediging som mis. Dit ging de eerste drie kwarten zo, na aanwijzingen die al eerder en vaker waren aangegeven leek het of de jongens wakker werden en rustiger gingen spelen en zijn weer terug gekomen tot een 21-19 achterstand in de rust. Alles was nog mogelijk na de rust. Na de rust gingen de jongens weer het veld op, de goede verdediging werd doorgezet maar helaas waren we in de aanval weer te gehaast, dit is helaas niet mee verandert.

Peatminers X14 – Twente Buzzards X14 -> 63-31

De eerste wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 in de competitie. Op papier dus een spannende pot basketbal voor de jongens van Peatminers. Twente Buzzards opende de score, maar daarna was het Peatminers wat de klok sloeg. Met fraaie één tegen één acties, mooie assists en goed aanvallen eindigde de eerste periode in 18-7. En dat ondanks een groot aantal gemiste schotpogingen. Het team bleef ook in de volgende periodes geconcentreerd spelen. Zo werd de voorsprong rustig uitgebouwd. Met 19-9 in het tweede kwart bracht het team een 37-16 ruststand op het bord. De jongens bleven scherp, waardoor de coaches lekker konden doorwisselen en iedereen veel speeltijd kreeg. Met 15-6 en 11-9 in periodes 3 en 4 behaalden ze een overtuigende 63-31 overwinning.

Peatminers MSE 1 – B.V. Isala MSE 1 -> 57-71

Heren 1 trad zaterdagavond aan tegen Isala in de Stamper. Een pittige tegenstander, die in de uitwedstrijd er net met de winst vandoor ging. Peatminers controleerde in het eerste kwart het tempo en hield de rust in het spel. Er was een minimale voorsprong opgebouwd. Toen Isala in het tweede kwart meer druk kon zetten en tempo maakte, kwamen de heren in het groen helaas op achterstand. In het derde kwart was er een kleine opleving waardoor Peatminers zich weer terug in de wedstrijd vocht. De tank was echter op in het vierde kwart, waardoor Isala de winst mee naar huis nam.

Peatminers X12 1 – Risne Stars X12 1 -> 51-22

Afgelopen zaterdag traden de jongens U12-1 aan in de Stamper tegen de Risne Stars uit Rijssen. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd overtuigend gewonnen, dus met die insteek begonnen de jongens ook. Er werd te makkelijk gespeeld, waardoor de ballen juist niet vielen en de tegenstander in de wedstrijd kwamen. Omdat de jongens afwezig waren, vochten ze de hele eerste helft tegen zichzelf. Toch eindigen ze deze helft met een kleine voorsprong. In de rust probeerden de coaches de jongens wakker te schudden en dat werkte goed, want vanaf het begin van de tweede periode lieten de jongens zien wat ze kunnen. Ze liepen steeds iets verder uit en wonnen uiteindelijk toch nog vrij gemakkelijk. Deze wedstrijd speelden er, vanwege twee blessures, drie jongens mee uit het jongens U12-2 team. Zij speelden moeiteloos mee en lieten mooie dingen zien.

Peatminers V14 – Arnhem Eagels V14 -> 65-59

De meiden van u14 mochten afgelopen zaterdag spelen tegen de meiden van Arnhem Eagles. De eerste wedstrijd die tegen arnhem eagles werd gespeeld was een spannende wedstrijd waar Peatminers de winst mee wist te nemen naar huis. Zaterdag was het weer een spannende wedstrijd. Vanaf begin af aan werd er fel en fanatiek gespeeld. De meiden van Peatminers bouwden een kleine voorsprong op die vast werd gehouden gedurende de wedstrijd.

Peatminers M18 – Landstede Basketbal ZAC M18 1 -> 26-123

De Zwollenaren speelden vorig seizoen nog landelijk en hadden in deze competitie alles met zeer ruime cijfers gewonnen. Vanaf het begin was duidelijk dat de gasten een maatje te groot waren. De opdracht van de coaches was dan ook duidelijk: we gaan met opgeheven hoofd het veld af! Met veel snelheid in de aanval en individuele kwaliteit van spelers was het al 0-25 voordat de jongens iets terug konden doen. Ondanks de verdedigende druk kwam het team daarna bij vlagen toe aan het eigen spel. Ruststand 10-61. Doelstelling voor de tweede helft was om minimaal 25 punten te halen en de tegenstander onder de 120 te houden. Met die opdracht knokten de jongens zich naar een 26-123 eindstand. Het team is de strijd tegen deze sterke tegenstander volop aangegaan en deed dat tot het einde. Daarvoor kregen ze zelfs van de coach van de tegenstander de complimenten. En zo werd de doelstelling voor de wedstrijd zeker waargemaakt!

Overige uitslagen:

Peatminers V12 1 – Risne Stars X12 2 -> 51-34

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie:

Je moet inloggen om te kunnen reageren.