Home De vereniging Organisatie Trainingstijden Wedstrijdschema Sporthallen Vacatures BAT "Basketball Academie Twente" G-Basketbal Lid worden Multimedia Foto's Downloads Teams Bonteavond My Peatminers
Wedstrijden

Komende week geen wedstrijden

Uitslagen

Er zijn geen recente uitslagen gevonden.

Twee peatminers U12 teams kampioen

Twee peatminers U12 teams kampioen

Peatminers had dit weekend thuis en uitwedstrijden, waarbij twee ploegen van Peatminers ook nog eens tegen elkaar speelden! Dus speciaal voor deze gelegenheid twee verslagen van dezelfde wedstrijd.

Peatminers X12-3 – Peatminers V12-1 ->22-47

Vorige week hadden de meiden van Peatminers V12 het winterkampioenschap al een klein beetje gevierd na de overwinning tegen Isala in Deventer. Vrijdagavond konden de meiden officieel kampioen worden tegen de jongens van Peatminers. Verlies met 44 punten of meer zou betekenen dat ze géén kampioen zouden zijn. Gezien de vorige wedstrijd tegen de jongens was dat erg onwaarschijnlijk. De jongens van Peatminers X12-3 openden de score. Maar daarna hadden de meiden de overhand. De verdediging stond als een huis, waardoor de jongens bijna 10 minuten niet tot scoren kwamen. Ook de meiden scoorden niet veel. De jongens hadden veel fouten nodig om de meiden af te stoppen. Maar daardoor kwamen ze niet in hun spel. Met individuele acties liepen de meiden langzaam maar zeker toch weg. Via 2-5, 0-2, 6-10 en 0-11 kwam de ruststand op 8-28. De tweede helft zakte het niveau wat in, maar het kampioenschap was nooit in gevaar. In periode 5 lieten de dames zich de kaas van het brood eten. Deze periode ging naar de jongen met 5-2. Daarna pakten de meiden de draad weer op en speelden de wedstrijd goed uit. Met een 22-47 eindstand pakten de meiden een gedegen overwinning en het officiële winterkampioenschap. Volgende week kunnen ze tegen WSV hun ongeslagen status bevestigen en het kampioenschap nog meer glans geven. Na de kerst wacht de 1e klasse voor de meiden.

Peatminers X12-3 - Meisjes V12-1 ->22-47

Jongens X12-3 speelden afgelopen vrijdag een thuiswedstrijd tegen Meisjes V12-1. Een wedstrijd die wij vorige keer met  44 punten hadden verloren, dus het beloofde een spannende pot te worden. Het eerste kwart begonnen de jongens heel sterk in de aanval maar ook in de verdediging. Tot en met de rust gingen de aanvallen nog redelijk gelijk op. Helaas vielen de ballen niet in waardoor de  tussenstand tot en met de rust 8 - 28 was. Alles was nog mogelijk na de rust. Na de rust zetten de jongens de aanvallen en het goede verdedigen door maar helaas konden de jongens allen de tussenstand waarborgen.

The Valley Bucketeers V12-2  - Peatminers X12-2  ->37-39

Afgelopen zaterdag mochten de meiden het opnemen in Nijverdal tegen the Valley Bucketeers. Waar onze meiden de vorige keer niet al te veel kans hadden was het nu wel anders. De meiden hadden hard gewerkt in de afgelopen wedstrijden en wisten hier nu goed gebruik van  te maken. De Defense stond goed waardoor de tegenpartij weinig kansen kreeg en wij in de eerste helft de achterstand klein wisten te houden. Na de eerste helft begonnen de meiden een overwinning te ruiken en werd er goed samen gespeeld tijden de aanval. In de laatste periode was er nog een achterstand van slechts 4 punten en kreeg de tegenpartij geen kansen meer waardoor wij een welverdiende overwinning hebben weten te pakken!

The Valley Bucketeers V12-1 - Peatminers X12-1  ->49-63

Op vrijdag speelden de jongens X12-1 in Nijverdal tegen de nummer 2 in de competitie. De jongens uit Vriezenveen staan zelf eerste en dit was de wedstrijd voor de eerste plaats en de winnaar zou winter kampioen zijn. Spijtig genoeg traden de jongens aan met z’n zessen vanwege een zware blessure van een van de spelers. De jongens wisten dat ze “moesten” winnen en gingen er vol voor. Op de tweede periode na, hebben de vriezenveners overtuigend gespeeld en kwam de overwinning niet in gevaar. Ze waren erg blij met de hard bevochten winst en hebben nu alle wedstrijden gewonnen.

Twente Buzzards X14-1 – Peatminers X14-1 ->41-40

De thuiswedstrijd tegen de Buzzards wonnen de jongens ruim. In Hengelo stond er echter een team dat, weliswaar binnen de regels, was aangevuld met speelsters die normaal gesproken in VU18 spelen! De jongens begonnen overtuigend aan de wedstrijd. Met 7-22 leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar vanaf de tweede periode wist het team de basket niet zo veel meer te vinden. Twente Buzzards profiteerde en kwam terug tot 17-28 bij rust. Na de rust deed Twente Buzzards er nog een schepje bovenop. Ze speelden feller en werden geholpen doordat Peatminers geen enkele van de 18(!) vrije worpen wist te benutten. In de 7e minuut van de vierde periode kwam Twente Buzzards langzij en met een bonus vrij worp zelfs op voorsprong. Een paar spannende en chaotische minuten volgden. Een drie seconden overtreding, waarvoor de hele wedstrijd nog niet was gefloten, en twee aanvallende fouten leverden balverlies op voor Peatminers. Twente Buzzards profiteerde en sleepte de overwinning uit het vuur.

Peatminers MSE2 - Amical MSE3 ->47-26

De heren van Peatminers speelde afgelopen vrijdag in de semi-permanente hal tegen het 3e team van Amical. Het eerste kwart was de verdediging nog niet op orde en de aanval niet op schot. Doordat Amical ook weinig raak schoot was de schade beperkt tot 10-10. Vanaf het tweede kwart stond de verdediging als een huis en de aanval werd gestructureerd en vaker succesvol. Met 8-2 in het tweede kwart en 10-9 in het derde kwart waren de heren op stoom. Het vierde kwart lukte bij Peatminers alles en walste ze over de vermoeide heren uit Enschede heen. Met 19-5 in het vierde kwart werd de ruime winst van 47-26 gehaald.

Peatminers VU16 - ZAC Landstede VU16 ->98-6

Op vrijdag avond mochten de meiden VU16 aanntreden tegen ZAC Landstede uit Zwolle. Op voorhand qua ranglijst zou het een makkelijke wedstrijd moeten zijn. En dat bleek ook zo. We hebben deze wedstrijd onze verdediging en aanval geoefend. 

Peatminers MSE1 - Twente Buzzards MSE2 ->43-72

Na de stunt van vorige week probeerde Peatminers weer met een smalle selectie een hoger geplaatste tegenstander te verslaan. Dit keer was het verschil echter te groot en was een verlies een feit.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie:

Je moet inloggen om te kunnen reageren.