Teams BV Peatminers presteert goed op eerste wedstrijdweekend

Teams BV Peatminers presteert goed op eerste wedstrijdweekend

Het eerste wedstrijd weekend was weer een feit. De nieuwe samenstelling van de teams is in het begin van het seizoen is altijd wennen. Maar er was al goed geoefend en dat bracht de volgende resultaten.

Peatminers X12 3 -  Risne Stars X12 2 -> 51-26

Afgelopen vrijdag, D-day voor de jongens U12. Nieuw team, nieuwe coaches en de eerste wedstrijd bij het altijd sterke Risne Stars, dus het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, maar niets bleek minder waar. Vanaf de eerste minuut dicteerden de Vriezenveners  het spel.  Ze liepen al snel uit na een ruime voorsprong. Toch moesten alle 4 coaches de jongens goed bij de les houden, zodat ze continu bleven verdedigen.

Kikkers X12 1 – Peatminers X12 1 -> 18-89

Het seizoen is weer officieel begonnen, dus de jongens van U12-1 mochten ook weer aantreden voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander was afgelopen zaterdag de Kikkers uit Borne. Het team uit Borne speelde met meerdere eerstejaars U12 spelers, waar de Vriezenveners reeds een jaar met elkaar in de U12 competitie gespeeld hebben. Dit was direct terug te zien op het veld.

Peatminers is duidelijk goed op elkaar ingespeeld en ze wisten elkaar steeds goed te vinden en hadden een strakke verdediging staan. Tussenstand was 6-55. De tweede helft namen de jongens een tandje terug, waar de verdediging nog wel steeds goed stond. Eindstand 18-89 in het voordeel van de jongens uit Vriezenveen, die vandaag duidelijk een maatje te groot waren.

Kikkers V14 1 – Peatminers V14 1-> 28-54

Die meiden van vu14 mochten de eerste wedstrijd aantreden tegen het meiden team van kikkers. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de meiden lekker fel, waardoor een mooie voorsprong werd opgebouwd. In het tweede kwart waren de meiden iets minder fel en kon kikkers terug komen in de wedstrijd. Het derde en vierde kwart gingen de meiden er weer vol voor en werden de meiden beloond met een mooie overwinning. 

Kikkers X16 1 – Peatminers X16 1 -> 30-67

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is voor allen wennen, zeker na een bijzondere week voorafgaand. Belangrijke opdracht voor de jongens was de focus en de kans om individueel je tegenstander te verslaan. De jongens begonnen furieus en geconcentreerd de eerste tien minuten. Dit gaf al gelijk een ruime marge van 20 punten die ze de hele wedstrijd hebben vastgehouden en hebben uitgebreid. Het tweede kwart was minder en onrustig. Het derde kwart en vierde kwart was matig betreffende rebounding aan vallend en verdedigend. Wat mooi om te zien was dat er sommige fantastische passes gegeven wedden. Al met al een ruime overwinning 30-67. Genoeg gezien waarop getraind moet worden en ook genoeg kansen gezien om er een mooi seizoen van te maken.

Wildcats M18 1 – Peatminers M18 1 -> 49-45

MU18 mocht de eerste wedstrijd naar Nijmegen reizen voor de wedstrijd tegen Wildcats. Na een korte toespraak van onze gelegenheidscoaches begonnen we de wedstrijd goed en waren sterk in de verdediging. De teams waren aan elkaar gewaagd en we kwamen moeilijk tot scoren. Toch was het eerste kwart voor ons: 10-12. Het scoren ging in het 2e kwart net zo moeilijk als in het eerste kwart. Met een minimale voorsprong (24-25) gingen we de rust in. ging weer gelijk op dit kwart hebben wij afgesloten met 25-24 voor ons. Na de rust gingen we het veld weer op met de inzet dat we alles zouden geven voor de winst. Dat deden we en ook het derde kwart sloten we af met een voorsprong (33-35). Toen begon het laatste en beslissende kwart. Lange tijd ging het gelijk op. Maar in de laatste minuten verslapte de concentratie met een paar keer balverlies tot gevolg. Wildcats pakte een kleine voorsprong die we niet meer wisten in te halen. Eindstand 49-45. Ondanks het verlies was het een leuke, spannende en leerzame wedstrijd.

Twente Buzzards MSE 4 – Peatminers MSE 2 -> 47-54

Het tweede senioren team van peatminers mocht voor de eerste wedstrijd naar Hengelo. Een leuke sportieve wedstrijd waarbij het team van peatminers voor het eerst in de nieuwe samenstelling speelde. Men wist elkaar goed te vinden en de winst was geen moment in gevaar.

Kikkers VSE 1 – Peatminers VSE 1 -> 72-60

De eerste wedstrijd van de dames werd in Borne gespeeld. Met ondersteuning van de meiden U18 gaan de dames dit seizoen een sportieve prestatie tegemoet. Er werd goed gestreden voor de Winst. De dames hebben zich niet zomaar van het veld laten spelen. De eindstand was 72-60 voor Kikkers.


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.