Super Basketbal Kamp Peatminers 2017 was een Mega Succes!

Super Basketbal Kamp Peatminers 2017 was een Mega Succes!

Ondanks dat het wedstrijdseizoen voorbij is, kunnen de Peatminers nog geen genoeg krijgen van elkaar. Afgelopen weekend stond het legendarische Super Basketbal Kamp op het programma. Een weekend vol met activiteiten en spellen voor jong en oud. Van de vrolijke kinderen, jeugdspelers die hun beste beentje voorzetten, leiding die alles uit de kast haalt, tot aan alle helpende ouders. We kunnen niet anders stellen dat we zonder elkaar niet zo’n geweldig succes kamp hadden gemaakt!

De vrijdagavond werd er verzameld op de kamplocatie in Almelo. De kinderen werden door de ouders gebracht en er werd een plekje geclaimd in de slaapzalen. De luchtbedden werden opgeblazen en de favoriete knuffels neergelegd. Toen de eerste zenuwen een klein beetje waren gezakt werd het tijd voor de eerste groepsactiviteit: bouw voor je groep je eigen tipi. Hiervoor mochten takken uit de bossen gehaald worden en hieromheen kwam een zelf beschilderd laken. De mooiste creaties kwamen uit de mouwen. Na deze ontspannende sessie werd het tijd voor het echte werk: een heuse smokkeltocht/dropping. De groepen werden door auto’s afgezet op een locatie en kregen de opdracht terug te lopen naar de kamplocatie, zónder door de “douanes” gespot te worden. Dit leverde leuke duikvluchten, prikkeldraadkennismakingen en stinkende taferelen op. De groepen waren fanatiek, liepen door de weilanden en doken weg bij elke auto of zaklamp die gespot werd. Na de dropping was er uiteraard tijd voor het kampvuur. Hier werd nog gezellig nagezeten tot in de kleine uurtjes, en sommigen zelfs daarna. Er werd zelfs nog even een boottochtje gemaakt door een paar helden.

De zaterdagochtend begon zoals gewoonlijk met een heerlijk ontbijtje. Rond de klok van 10.30 werd de groep compleet gemaakt, want ook de kinderen van de groepen 6 en lager mochten ook eindelijk gaan genieten van het Peatminers Super basketbalkamp. Zij waren uitgenodigd om 1 nachtje te komen logeren, zodat ze voor later alvast konden gaan wennen. Dat betekent inclusief leiding een groep van maar liefst 120 Peatminers samen op pad. Een recordaantal deelnemers! Na het ontbijt werd de groep in tweeën gesplitst en werd er op het ene veld het spel “cowboys en indianen” gespeeld. Een kat en muis spel waarbij één groep de lintjes van de andere groepen af moest pakken. Het andere veld werd een spannende eierrace gehouden. Uiteraard werden daarna de twee groepen van veld gewisseld. Ook stond er een meerkamp op het programma, waar veel leuke opdrachten uitgevoerd moesten worden, zoals bijvoorbeeld zaklopen in een bigbag, verspringen, bierflesjes leeg gooien zonder handen, bowlen met basketballen en roerstaafjes op een bierflesje stapelen. Leuke teamactiviteiten in het genot van het zonnetje. Daarna was het tijd voor het befaamde disco bingo onder leiding onze heuse quizmaster Herwin! Allerlei kinderen (en ook volwassenen) die vol spanning naar hun bingo-papiertje staren en “BINGO” mogen schreeuwen als het zo ver is. Uiteraard roept de rest van het publiek dan “valse bingo, valse bingo”, maar helaas voor hun is dat vaak niet het geval. Er werden geweldige prijzen uitgegeven met veel blijde gezichten. Van al die spelletjes had iedereen wel honger gekregen. Gelukkig stond er patat met frikandellen en hamburgers op het menu en hier werd smakelijk gebruik van gemaakt!

De zaterdagavond stond in het teken van de groene bonte avond. Een groep jongens uit U18 had deze avond tot in de puntjes georganiseerd en er waren veel groepen die wat voorbereid hadden. Niek en Simon (Siemen) hebben de avond gestart met een voorbeeld act en daarna hebben verschillende groepen hun kwaliteiten laten zien. Vrijwel alle teams hadden een ingestudeerd stuk maar ook andere groepen hadden zich aangemeld. Van moppen, tot dansjes en playbacken tot zelf gezongen liedjes, alles kwam voorbij. Terwijl de jury in beraad was werd er “met z’n allen” nog feest gevierd op het podium en met een polonaise. De jury gaf de derde plaats aan JU18 die met YMCA een goed ingestudeerde dans neer hadden gezet. De tweede plaats ging naar U8/U10 die een stel moppen hadden getapt én een dans hadden neergezet. De welverdiende eerste plaats was voor MU14 die op het nummer “Sax” van Fleur East een basketbalroutine hebben neergezet. Uiteraard moest deze geweldige groene bonte avond afgesloten worden met een herhaling van dit optreden.

De jeugd van U16 en ouder had nog zin in een extra activiteit en voor hen is opnieuw een dropping neergezet. Opnieuw duiken in sloten en bosjes om maar niet gezien te worden door de rondrijdende auto’s. De jongere jeugd kon nog even genieten van het kampvuur voordat zij lekker gingen slapen.

De zondagochtend werd er weer flink ontbeten. Er moest veel energie in de lichamen zitten, zodat er flink gezwommen kon worden. De hele groep is naar Zwembad de Kolk in Wierden gebracht. Het ergste vuil kon zo alvast van de lichamen afweken. De zwemmers hebben onder andere veel gebruik gemaakt van de glijbaan. Ondertussen werd de kamplocatie door enkele hard werkwerkende dames weer helemaal schoongemaakt. Toen de zwemmers terug kwamen op de kamplocatie werd er nog genoten van broodjes knakworst en werd er nog een allerlaatste groepsfoto gemaakt. Ten slotte ging iedereen op zoek naar zijn eigen spullen en werd er afscheid genomen van elkaar.

We mogen terug kijken op alweer een geweldig Super Basketbal Kamp. De samenwerking tussen iedereen is geweldig en hier zijn we dankbaar voor. Er zijn weer ontzettend mooie herinneringen gemaakt en voor iedereen geldt: BEDANKT!


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.