Home De vereniging Organisatie Trainingstijden Wedstrijdschema Sporthallen Vacatures BAT "Basketball Academie Twente" G-Basketbal Lid worden Multimedia Foto's Downloads Teams Bonteavond My Peatminers Privacy Policy
Wedstrijden

Komende week geen wedstrijden

Uitslagen

Er zijn geen recente uitslagen gevonden.

Succes op de jeugdtoernooien voor Peatminers!

Succes op de jeugdtoernooien voor Peatminers!

Afgelopen weekend had Peatminers een stel jeugdtoernooien op het programma waaronder één in eigen huis! Naast dat waren er ook reguliere competitiewedstrijden, zowel uit als thuis.

 

U10 Toernooi voor de Meiden U10 en Jongens U10

De jongens hebben beide wedstrijden gewonnen, waarvan ze de tweede wedstrijd na een achterstand in de eerste helft toch nog de winst wisten te pakken. 

De meiden hebben 2 van de 3 wedstrijden gewonnen. Risne Stars waren helaas nog te sterk voor de meiden, de andere 2 wedstrijden waren de meiden sterk in de defensie waardoor de tegenpartij moeite had met scoren. Dankzij de snelle aanvallen konden de meiden snel op voorsprong komen  en wisten ze dit vast te houden tijdens het gehele toernooi.

Peanuts schitteren op eigen toernooi!

Zaterdag mochten de jongste basketballertjes van Peatminers eindelijk thuis in Vriezenveen een toernooi spelen. De tribunes waren goed gevuld met familie en bekenden. Alle spelers en speelsters deden extra hun best om te laten zien wat ze allemaal al geleerd hebben dit seizoen. En dat lukte. De jongens en meiden lieten de ene na de andere mooie actie zien. Met mooie schoten, fraaie lay-ups en goed samenspel scoorden beide teams er op los. De meiden wonnen zo drie van de vier wedstrijden en de jongens wonnen er twee. Voor een aantal teams was dit alweer het laatste toernooi van het seizoen. Daarom mocht elk team aan het einde nog even op het "podium" komen om een beker en de medailles in ontvangst te nemen. Na afloop hebben we het seizoen gezellig met z'n allen afgesloten in onze kantine met wat drinken en patatjes!

Peatminers Jongens U16-1 – Second Dribble Jongens U16-1 53-42
Vrijdagavond speelde jongens U16 thuis tegen Second Dribble. Een wedstrijd tussen de plaatsen 3 en 2 in de competitie beloofde een mooie strijd te worden. De jongens in het groen waren hier klaar voor, en lieten dat direct zien vanaf de eerste minuut. Er werd full-court goed verdedigd en in de aanval waren de Peatminers goed bezig. Ze hadden de ingestuurde aanval goed in hun hoofden, maar waren ook niet bang om te blijven kijken naar andere mogelijkheden. Het eerste kwart eindigde in een verdiende 22-10 voorsprong. Ook het tweede kwart werd er hard gewerkt en gebasketbald door Peatminers. Second Dribble had tot zover nog geen grip op de wedstrijd. Ruststand: 38-19. In de rust werd Second Dribble wakker en in het derde kwart waren zij fanatieker in de verdediging. Dit leidde tot veel balverlies bij Peatminers. Peatminers had vervolgens moeite met het afmaken van de aanvallen die in de eerste helft zo mooi liepen. Beide teams stonden nu strak te verdedigen; Peatminers in een half-court man-to-man en Second Dribble in een zone defense. Het vierde kwart werd de druk nog meer opgevoerd door Second Dribble. De jongens van Peatminers dachten al gewonnen te hebben en werden slordig in passing. Second Dribble heeft hieruit eenvoudige scores kunnen halen. Twee time-outs waren nodig vanuit de thuisbank om de jongens weer met de neuzen op het basketbalveld te krijgen. De jongens in het groen hebben zich herpakt. De laatste twee minuten heeft Second Dribble nog een full-court man-to-man gespeeld, maar Peatminers bleef hier rustig onder en heeft de wedstrijd goed uitgespeeld.

WSV Meiden U14-1 - Peatminers Meiden U14-1 94-14

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen WSV op het programma. Vooraf leek dit al een moeilijke klus voor de meiden. Door de felle start en goed positiespel van WSV stond Peatminers al snel op achterstand. Het eerste kwart was duidelijk in het voordeel van WSV met een tussenstand van 22-2. 

Peatminers was nog steeds niet helemaal scherp in de verdediging waardoor WSV verder uit kon lopen. Uiteindelijk heeft dit beeld zich ook voorgedaan in het 3de kwart, waarin de lange ballen van WSV uitkwamen in een score. Het scorevermogen van Peatminers ging in het laatste kwart wel iets omhoog.

Peatminers Meiden U16-1 – Uitsmijters Meiden U16-1 103-36
Meiden U16 moest thuis tegen Uitsmijters uit Almelo. Op papier zou dit geen moeizame wedstrijd worden voor Peatminers. Daarom was er afgesproken om nieuwe aanvallen te oefenen en dit is redelijk gelukt.

Peatminers Meiden U18-1 – Landstede Meiden U18-1 34-62

Meiden U18 moest thuis tegen Landstede Zwolle. Dit is altijd een bijzondere wedstrijd en ook weer vanavond. Om een lang verhaal kort te maken is de wedstrijd jammerlijk genoeg verloren.

Heren 1 - Risne Stars 20-0.
Zaterdagmiddag wilden de heren gaan spelen tegen de Risne Stars. Mede door de strakke verdediging heeft Rijssen geen enkel punt gemaakt, sterker nog ze zijn de Stamper niet eens binnen gekomen. Hierdoor bleven de punten in Vriezenveen.

Overige uitslagen:

Heren 2 – S.V.Z.W. 45-60

Uitsmijters Jongens U14 – Jongens U14 35-46

BV Wyba – Jongens U18 87-34

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie:

Je moet inloggen om te kunnen reageren.