Peatminers pakken mooie overwinningen in een vol thuisweekend!

Peatminers pakken mooie overwinningen in een vol thuisweekend!

De Stamper was afgelopen weekend de thuishaven voor wat leuke basketbalwedstrijden. Hier zat behoorlijk spektakel bij! Hieronder staan de uitslagen van de wedstrijden.

Peatminers XU14-2 – B.V. Isala XU14-1 -> 58-48

Peatminers XU14-2 trad zaterdagmorgen aan in de Stamper tegen B.V. Isala XU14-1, de nummer 2 van de competitie. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en dat bleek het ook te zijn.  Isala opende de score, maar daarna kwamen Peatminers weer gauw terug. Met full-court press verdediging, werd er direct druk gezet op de tegenstander.
Ruststand: 35-26 in het voordeel van Peatminers. Na de rust gingen de jongens in het groen geconcentreerd verder met de wedstrijd, strakke verdediging, goede aanvallen met het opzetten van de 5-out. Zo werd de voorsprong rustig uitgebouwd naar 50-30 eind van het 3e kwart. In het vierde kwart wist Isala het verschil klein te houden door meer druk te zetten en tempo te maken. De jongens hebben hard gewerkt als team om de wedstrijd te winnen.

Peatminers VU16 - BV Batouwe VU16 -> 74-67
De nummer 3 tegen de nummer 7. De dames zijn de wedstrijd minder fit dan normaal begonnen, want zonder een goede warming-up zijn Peatminers de wedstrijd gestart. De dames waren aan het begin van de wedstrijd gelijk fris om (hopelijk) de overwinning binnen te slepen! 
De wedstrijd was vanaf het begin af aan erg spannend met de score dichtbij elkaar. Ruststand 32-32. Alles was nog mogelijk. Peatminers gooide ballen weg waarbij ze snelle fastbreaks om de oren kregen. Het bleef gelijk op gaan. Begin 4de kwart, het publiek ondersteunde Peatminers en de bank ook. Met een bloedstollende laatste minuut stond de score aan het eind van het 4de kwart op 62-62, wat betekent dat er 5 minuten extra wordt gespeeld. Het publiek ging er goed achterstaan waardoor we de overwinning binnen sleepten!

Peatminers XU14-3 - Risne Stars XU14-2 (118-16)
Het eerste kwart ging de verdediging wat minder maar toch een mooie tussenstand van 30-0. Na het tweede kwart scoorde tot ieders verrassing de tegenstander 2X maar Peatminers maakte dat goed met de tussenstand 58-4. 
Na de rust was Peatminers weer supergoed aan het spelen en zaten we na het derde kwart al bijna tegen de 100 punten aan. De stand was 98-14. 
In het vierde en dus laatste kwart wilde Peatminers natuurlijk voor de 100 punten gaan. En of dat gelukt is! Met mooie aanvallen en een sterke verdediging heeft Peatminers dik gewonnen met 118-16

Peatminers VU18-1 – EBBC VU18-1 -> 74-71

Afgelopen zaterdagmiddag moesten de meiden u18 van Peatminers thuis tegen Den Bosch. De wedstrijd begon gelijk al erg fel maar de meiden van Peatminers lieten zich niet kennen en kwamen daardoor op een voorsprong van 45-31. In het 3e kwart lieten we de tegenstanders terugkomen en werd de stand 63-55. Het 4e kwart was erg spannend maar onlangs dat hebben de meiden tot op de laatste seconde alles gegeven en zo wonnen ze de wedstrijd met 74-71.

Peatminers X12-1 - The Jugglers X12-1 (69-34)
Het team begon stroef aan de wedstrijd. De meiden leden veel balverlies door slordige passes. Ook de rebounding was niet goed verzorgd. Dat bracht na twee periodes een 12-13 stand op het bord. Met hard werken liepen de meiden toch langzaam maar zeker weg bij hun tegenstander. Pas na de rust (32-20) vond het team de sleutel naar een overtuigende overwinning. Met hun vertrouwde aanval zorgden ze voor ruimte voor mooie één-tegen-één acties. En zo wisten ze elkaar ook beter te vinden. En daarmee maakten ze van deze overwinning opnieuw een echte teamprestatie!

Peatminers MSE1 – B.V. Isala MSE1 45-61

Heren 1 trad zaterdagmiddag aan tegen Isala, de nummer 2 uit de competitie. Het beloofde vooraf een lastige pot te worden, maar het eerste kwart bleken de teams gewaagd aan elkaar te zijn. Het tweede kwart kwam Isala los en wist een voorsprong op te bouwen. Isala maakte gebruik van een strakke aanval en een goede omschakeling. Peatminers herpakte zich na de rust en wist zich nog aardig terug te knokken in de wedstrijd. Het laatste kwart wist Isala het verschil te maken en de winst te pakken

Peatminers X12-2 – Jolly jumpers X12-1 (80-45)

Peatminers X12-2 moest afgelopen vrijdag tegen Jolly Jumpers X12-1, wij als trainers hadden de jongens van te voren gezegd dat het een lastige wedstrijd kon werden door het lengte verschil maar dit hield ze niet tegen om alles te geven wat ze hadden. Het eerste kwart begon met een sterke aanval en kwamen we op een mooie voorsprong van 16-4. De jongens werden te zeker dat ze dit wel gingen winnen en lieten hierdoor de verdediging zakken hierdoor heeft Jolly jumpers flink wat punten kunnen maken, na een goede bespreking met het team hebben we de draad weer opgepakt en verder gegaan zoals we zijn begonnen. De wedstrijd hebben we uitgespeeld met een uitslag van 80-45


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.