Home De vereniging Organisatie Trainingstijden Wedstrijdschema Sporthallen Vacatures BAT "Basketball Academie Twente" G-Basketbal Lid worden Multimedia Foto's Downloads Teams Bonteavond My Peatminers
Wedstrijden

Komende week geen wedstrijden

Uitslagen

Er zijn geen recente uitslagen gevonden.

Peatminers meiden U12-2 Kampioen

Peatminers meiden U12-2 Kampioen

Er gebeurt veel dit weekend bij Peatminers, meiden u12-2 worden kampioen, de meiden u14 winnen met een gepeperde zegen, de vaders mu12-1 hebben een onderling dart toernooi, dames 1 wint de derby van Twenterand en veel teams winnen. Al met elkaar een geslaagd weekend. Het verslag van het dart toernooi houden jullie nog van ons tegoed maar hierbij een rondje langs de velden.

Meiden U12-2 – Jolly Jumpers > eindstand 72-20

Meiden U12-2 kampioen! Zaterdagmiddag stond in de 3e klasse de wedstrijd tussen de nummer 1, Peatminers, en de nummer 2, Jolly Jumpers, op het programma. Bij winst konden de meiden kampioen worden. Met dat vooruitzicht was de tribune goed gevuld. Ook was er een mooi spandoek gemaakt voor de meiden. Ouders, familie en vrienden zaten allemaal vol spanning te wachten op de wedstrijd. De meiden zelf leken weinig last te hebben van de zenuwen. Vanaf de tip off lieten ze zien dat ze zich hun kampioensfeestje niet lieten afsnoepen. Met veel strijdlust bouwden de meiden rustig aan een ruime voorsprong. Die voorsprong liep in de laatste periode zelfs op tot 50 punten. Bij het eindsignaal was het 72-20 voor de meiden. Daarna barstte een mooi feestje los voor de meiden. Taart, ballonnen, slingers, confettikanonnen, aan alles was gedacht. Een onvergetelijke middag voor de kersverse kampioenen! Bij de meiden U12-2 spelen een paar dames ook in MU14 dit team had voor de gelegenheid een groot spandoek gemaakt.

Meiden U14 – WSV 2 > eindstand 49-35

Gepeperde zegen. Vrijdagavond moesten mu14 tegen WSV 2. We hebben twee keer net verloren dus de meiden waren er op gebrand om nu te winnen. Ze hadden voor de zekerheid peper meegenomen  mocht het hun aan agressiviteit ontbreken. Het eerste kwart was even aftasten. Stand 5-10 Het tweede kwart kwamen we op stoom de aanvallen werden mooi gelopen en verdedigend hielden we het dicht. Ruststand was net in ons voordeel 20-18. Het derde kwart ging gelijk op waardoor het spannend bleef 32-29. Het vierde kwart maakte we het verschil, wat resulteerde in een mooie overwinning.

Jongens U16 – Valley Bucketeers > eindstand 97-28

Vrijdagavond speelde Jongens U16 tegen Valley Bucketeers. De jongens in het groen kregen de opdracht om scherp in de verdediging te staan en de tegenstander niet boven de 20 punten te laten komen. De eerste paar minuten stond deze verdediging niet heel scherp waardoor het na 5 minuten spelen opeens 6 - 10 op het scorebord stond. De Vriezenveense jongens hadden opeens door dat ze op het basketbalveld stonden en gooiden de verdediging dicht. Einde van het eerste kwart was de stand omgegooid naar 18-10. In het tweede kwart bleven de Peatminers goed verdedigen en wisten elkaar goed in de aanval te vinden. Er werd goed samen gespeeld en gekeken naar de vrije man. Rust stand: 38-15. De opdracht om de tegenstander onder de 20 punten te houden zou moeilijk worden, maar de Peatminers hebben daar hard voor gewerkt. Af en toe kwam Valley Bucketeers nog door de verdediging heen. Ondanks dat heeft Peatminers niet opgegeven en tot de laatste minuut doorgewerkt.

Dames 1 – Stars’84 > eindstand 62-24

Dit weekend speelden de dames tegen Stars'84, de altijd spannende derby tussen Vroomshoop en Vriezenveen. Met een zeer positieve drive begonnen we aan de wedstrijd. De aanval liep mooi en de verdediging stond goed. Wat resulteerde in een ruststand van 31-9. Na een korte rust begon de tweede helft. Stars wist iets terug te komen, maar Peatminers bleef alert, goede rebounds en de rust in het spel te houden. Na een sportieve wedstrijd is de eindstand 62-24 geworden en gaat Vriezenveen als winnaar naar huis.

Meisjes U12-1 - Kikkers U12-2 > eindstand 60-29

De meiden van Peatminers speelden zaterdagmiddag thuis tegen de Kikkers uit Borne. Het vizier stond bij de meiden helaas niet op scherp. Er werden veel vrije lay ups gemist. Ook het teamspel, waar de meiden afgelopen tijd juist veel vooruitgang boekten, was niet goed verzorgd. Maar er gingen ook veel dingen wél goed. Zo creëerden de meiden veel open kansen. Ook in één tegen één situaties waren de meiden hun tegenstander vaak de baas. En verdedigend dwongen de meiden de tegenstander tot moeilijke passes, met veel balverlies tot gevolg. Daardoor wisten de meiden toch het verschil te maken.

Svzw heren 1 - Peatminers heren 1 > eindstand 87-65

Heren 1 moest in Wierden aantreden tegen SVZW. SVZW had maar liefst 12 spelers op papier, terwijl de heren in het groen 6 spelers hadden. Het was dus zaak voor Peatminers slim te spelen en rust te houden. Peatminers kon het eerste kwart de rust goed bewaren en het tempo bepalen en kwam 16-19 voor. Het tweede kwart bleef ook spannend, maar SVZW wist het tij te keren. De ruststand was 40-39 voor SVZW. Derde kwart liep SVZW erg uit. Het gebrek aan spelers bij Peatminers begon zijn tol te eisen en aanvallend was het moeilijk om de juiste beslissingen te maken. Na een time-out kwam er een ommekeer in de spelersgroep en speelde het team weer zoals in de eerste en tweede periode. Helaas was dat niet genoeg om de achterstand weer in te halen.

Jongens U18 – Valley Bucketeers > eindstand 37-54

We zijn vandaag weer afgereisd naar het verre vjenne, hier speelde wij tegen het nummer 3 gekwalificeerde Valley Bucketeers. Peatminers begon de wedstrijd sterk met een tussenstand van 8-8, het ging dus mooi gelijk op. Na de korte rust tussen het 1e en 2e kwart heeft Peatminers Valley Bucketeers laten lopen en kwamen we op een flinke achterstand. Na de rust was iedereen weer rustig en konden we de wedstrijd weer goed verder spelen. In het 3e kwart hebben we de achterstand die we in de 2e periode hebben opgelopen flink kunnen inhalen, en had Peatminers er weer zin in. Dus we begonnen het 4e kwart met een doel om de tegenstander onder de 60 te houden en wij boven de 40 punten, hiervan hebben de eerste doel stelling gehaald en de 2e bijna. We zijn het veld af gegaan met een eindstand van 37-54, wij als team hebben genoten van de wedstrijd en veel lol gehad.

Jongens U14 – Risne Stars > eindstand 72-32

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van u14 een thuiswedstrijd spelen tegen Risne Stars uit Rijssen. Vanaf het begin werd duidelijk dat Peatminers de betere partij was en risne stars weinig weerstand kon bieden. Gedurende de wedstrijd werd de voorsprong steeds verder uitgebouwd en hebben de mannen in het groen zelfs gepresteerd om hun tegenstander, één periode lang, niet te laten scoren.

Arnhem Eagels - Meiden U18 > eindstand 57-62

Mu 18 mocht naar Arnhem de meiden reisden met 7 spelers af naar Arnhem eagles. Waarbij 1 speler echt voor nood mee was. De wedstrijd begin voor ons goed we liepen goed onze aanval en verdedigend hielden de meiden het goed dicht 6-17. Het tweede kwart zetten de meiden dit spel voort met als ruststand 16-35. De tweede helft probeerde we dit spel voort te zetten maar in het vierde kwart lieten we het onnodig spannend worden maar de meiden hielden het hoofd koel. En wonnen deze wedstrijd met 57-62.

Heren 2 – Twente Buzzards > eindstand 44-37

Heren senioren 2 mocht vrijdag avond in de laatste thuiswedstrijd het opnemen tegen de ploeg uit Hengelo. Daar waar het scoren wat moeilijk ging lukte het door prima defensie dat de Twente Buzzards ook weinig konden scoren. Een combinatie van strak verdedigen en het hoofd koel houden zorgde er voor dat de winst niet in gevaar is gekomen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie:

Je moet inloggen om te kunnen reageren.