Home De vereniging Organisatie Trainingstijden Wedstrijdschema Sporthallen Vacatures BAT "Basketball Academie Twente" G-Basketbal Lid worden Multimedia Foto's Downloads Teams Bonteavond My Peatminers
Wedstrijden

Komende week geen wedstrijden

Uitslagen

Er zijn geen recente uitslagen gevonden.

Peatminers jongens U18 worden elke week beter!

Peatminers jongens U18 worden elke week beter!

Afgelopen weekend moesten Peatminers uit wedstrijden spelen. Van Tubbergen tot Wageningen waren de velden groen. Hierbij de verslagen van de coaches.

The Valley Bucketeers M18 1 - Peatminers M18 1 > 64 - 37

De Nijverdallers begonnen met een stevige press. Maar de jongens, die elke week beter gaan spelen, wisten zich heel behoorlijk onder die druk uit te spelen. Ook de tweede periode speelde het team geconcentreerd. Met een 35-20 ruststand leek een verrassing nog mogelijk. Na de rust ging Valley Buck over naar een zone-verdediging. Dat zorgde voor verwarring en veel balverlies in onze aanval. Met een aantal scores uit de fastbreak liep tegenstander uit naar 47-22. Een timeout was nodig om de rust terug te brengen. Eind van het derde kwart was het verschil opgelopen tot 30 punten (56-26). Maar de jongens bleven strijden. De verdediging bleef, zoals in de hele wedstrijd, scherp. En aanvallend maakten de jongens een aantal fraaie acties. Met die inzet wisten de jongens de vierde periode zelfs te winnen (8-11). Dat bracht de eindstand op 64-37.

Tonego – Peatminers MSE1 > 47-51

Ons heren 1 nam het vrijdagavond om 21:00 op tegen Tonego uit Haaksbergen. Voorgaande duels werden vaak nipt besloten. Het is ruim twee jaar geleden dat Peatminers van het eerste van Tonego won. Ook nu weer een close-call. De wedstrijd in Haaksbergen begon sterk aan beide kanten en na de eerste periode stond het gelijk. In het tweede ging het minder goed aan de kant van groen, verdedigend veel onnodige fouten en misten aanvallend te vaak makkelijke ballen. Daardoor niet de kans gepakt om uit te lopen. Rust: 28-26. In de rust werden er nieuwe tactieken binnen het team besproken. Door de nieuwe tactiek en het strakke verdedigen is het gelukt om voor te komen en uiteindelijk een 6 punten voorsprong op te bouwen. Toch kwamen er vanuit haaksbergen en aantal rake afstandschoten en werd het verschil geminimaliseerd. Tijdens het vierde kwart ging het vooral om conditie en het behouden van focus. De toppers uit Vriezenveen lieten zien hoe gemakkelijk basketbal kan zijn wanneer je goed samenspeelt, rust in de aanval houdt, iedereen top verdedigt en er wordt aangemoedigd door de Vriezenveense supporters vanuit de tribune.

Pluto X14 - Peatminers X14 >24 - 35

In Wageningen leek het begin van de wedstrijd veelbelovend. Al na een paar minuten stond en 0-7 op het scorebord. Pluto speelde echter een compacte, passieve verdediging. De jongens bleven rustig passen in hun aanval, zelfs minutenlang, maar kwamen niet tot scoren. De concentratie zakte weg en Pluto kwam terug tot 6-7 aan het einde van de 1e periode. Verder lieten de jongens het niet komen. Scoren bleef de hele de wedstrijd erg moeilijk. Er werden veel makkelijke kansen gemist. Maar toch controleerden de jongens de wedstrijd en kwam de overwinning niet in gevaar. Via 13-19 (Q2) en 17-26 werd het uiteindelijk 24-35 voor de jongens van Peatminers.

BV Wyba VU16 - Peatminers VU16 > 10 - 123

Afgelopen zaterdagmiddag speelden de VU16 van Peatminers tegen de BV Wyba. Het werd in het begin van de wedstrijd al vrij snel duidelijk dat de Peatminers een stuk sterker waren. De meiden hebben de met veel enthousiasme een mooie wedstrijd gespeeld. Er ontstond een grote voorsprong voor Peatminers en ze hebben uiteindelijk met een groot verschil de wedstrijd gewonnen.

Risne Stars - Peatminers MSE 2 > 51-39

Afgelopen zaterdag avond mochten het tweede heren team van Peatminers aantreden in Rijssen tegen Risne Stars. De eerste twee kwarten ging de wedstrijd gelijk op met een rust stand van 25-24. Het derde en vierde kwart waren de heren van Rijssen gelukkiger met de afronding.

Give and Go – Peatminers VU18 > 51-67

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van Peatminers VU18 aantreden tegen Give and Go VU18 in Aalten. De eerste helft van de wedstrijd verliep wat stroef. Er vielen veel gaten in de verdediging van Peatminers, waardoor de tegenstander onnodig veel scores kon maken. De meiden lieten het heel even spannend worden toen hun voorsprong terugliep tot drie punten, maar wisten zich goed te herpakken in het laatste kwart. De wedstrijd eindigde met 67-51 in het voordeel van Peatminers.

Jolly Jumpers – Peatminers VU14 > 41-47

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van Peatminers VU14 aantreden tegen Jolly Jumpers uit Tubbergen. Gezien de statistieken beloofde het een spannende wedstrijd worden. De meiden van Peatminers waren erop gebrand om de wedstrijd te winnen die was ook te zien in de wedstrijd. Het eerste kwart eindigde in 13-13. Het tweede kwart werden de meiden iets feller en werd er goed verdedigd. Door het goede werken van de meiden gingen we de rust in met een verdiende voorsprong (22-27). Het begin van het derde kwart was niet zo fel, hierdoor scoorde Jolly Jumpers meerdere keren achter elkaar waardoor de voorsprong minder werd. Na een time-out werden ze wakker geschud en gingen de meiden weer feller spelen. Samen als team hebben ze tot het laatste fluitsignaal goed met elkaar de koppen omhoog gehouden en goed met elkaar gespeeld. Dit is ook beloond met een overwinning.

The Valley  Bucketeers x16 - Peatminers X16 > 63-51

Een fysiek grotere en sterkere tegenstander leverde de eerste minuten problemen voor ons op.  Overschakelen naar fullcourt men to men gaf ons meer rust en duidelijkheid. Met name de passlijn afsluiten naar de grote boys/girls leverde regelmatig balbezit op. Hard gewerkt en geconcentreerd gespeeld. De achterstand van 10 punten in het eerste kwart opgelopen hebben we niet meer kunnen goedmaken.

 

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie:

Je moet inloggen om te kunnen reageren.