Peatminers jongens U14 worden kampioen

Peatminers jongens U14 worden kampioen

Afgelopen weekend moesten alle teams thuis spelen.  Jongens U14 kon kampioen worden als ze hun wedstrijd wonnen. En meiden U16 moest ook nog een inhaalwedstrijd uit spelen. Sportplezier was deze week het thema van de Nederlandse sportbond en dit was op alle fronten terug te vinden bij BV Peatminers. Hierbij het verslag van de kampioenschapwedstrijd en alle andere verslagen. Veel lees plezier

Peatminers Jongens U14 - Jugglers Jongens U14 > 64-44

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Peatminers U14 in eigen huis laten zien wat ze waard waren.

Jugglers toonde vanaf het begin weerstand tegen Peatminers. Trage schotpogingen en makkelijke lay-ups werden genadeloos uit de lucht geslagen door de boomlange centers van Jugglers. Desalniettemin wisten de jongens met enige regelmaat deze 'gebouwen' te ontwijken en de bal door het netje te schieten. De eerste helft werd afgesloten met een stand van 26-21.

De mannen in het groen begonnen sterk aan de tweede helft. Verdedigend stond het stabiel en aanvallend werd er goed gekeken naar de vrijstaande man. Een 15-0 run zorgde er onder andere voor dat de derde periode werd afgesloten met een periodestand van 25-11. Met een solide voorsprong leek het einde van de wedstrijd in zicht, maar Jugglers gaf zich echter niet gewonnen. Na een 10-0 run in het voordeel van Jugglers, werd het tijd voor wat aanpassingen bij Peatminers. De jongens voerden vervolgens keurig hun opdrachten uit en konden de voorsprong wederom uitbouwen. De winst werd hiermee vastgesteld, alsmede het kampioenschap.

Peatminers Jongens U16 – Picker Reds Jongens U16 > 80-46

Jongens U16 speelde op vrijdagavond thuis tegen Picker Reds uit Eibergen. De wedstrijd begon voor beide teams wat stroef en er werd weinig gescoord. In de 8e minuut van het eerste kwart kwam Peatminers op dreef door een paar leuke steals en maakte een 12-0 run. Ook in het tweede kwart wist Peatminers goed gebruik te maken van de ruimte die Picker Reds bood. De full-court verdediging van Peatminers stond grotendeels goed, waardoor er makkelijke scores gehaald konden worden. Rust stand: 42-18.  Het derde kwart dachten de jongens in het groen al gewonnen te hebben en verslapten in zowel aanval als verdediging. Picker Reds wist gebruik te maken van de jongens die niet op stonden te letten en wisten dit kwart duidelijk te winnen. Peatminers gaf hier het vierde kwart weer antwoord op door opnieuw full-court druk uit te voeren en won de wedstrijd met 80-46.

 

Peatminers Meiden U12-1 - Stars '84 U12-1 > 79-24

In de wedstrijd tegen de bezoekers uit Vroomshoop kwamen de meiden wat traag op gang. Maar na de 5-4 opening kwam het team op stoom. Vooral via snelle scores liepen de meiden vlot uit naar een 40-11 voorsprong bij rust. Na de rust was het beeld niet anders. Peatminers was duidelijk het bovenliggende team. De meiden passten goed rond en er werden mooie vrije scores gezocht. Dat resulteerde in een afgetekende 79-24 voor de meiden uit Vriezenveen.

 

Peatminers Meiden U12-2 - Amical Meiden U12 > 45-35

Na de ruime winst in Enschede (95-4) leek een overwinning op voorhand al zeker. Niets was echter minder waar. Het leek alsof Amical een compleet ander team had meegenomen. De meiden hadden twee periodes nodig om bij te komen van de schrik. Na de 8-12 tussenstand kwamen de meiden langzaam steeds beter in de wedstrijd. Een sterke 4e periode bracht de dames op een 20-14 ruststand. De 5e periode was weer voor Amical, 22-23. In de 6e periode pakten de meiden een beslissende voorsprong, 34-23. In periode 7 deed Amical nog iets terug, maar in de laatste periode hielden de meiden keurig stand en trokken zo de winst naar zich toe. Daarmee blijft het team in de race om het kampioenschap.

Peatminers Jongens U12 – Kikkers Jongens U12 > 45-36

Na enkele zeer moeilijke wedstrijden gespeeld te hebben afgelopen weken, stond nu de wedstrijd op het programma tegen de Kikkers uit Borne. Beide clubs hebben ongeveer dezelfde resultaten behaald na de jaarwisseling dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De eerste periode begonnen de jongens voortvarend. Met een 12-0 run beloofde het een mooie wedstrijd te worden. De tweede periode waren de jongens niet meer bij de les, waardoor de tegenstander kans zag om weer terug te komen. Na een aantal aanwijzingen van de coaches gingen de jongens er weer voor en lieten ze zien wat ze in zich hebben. Met een kleine voorsprong gingen ze de rust in. Na de rust begon het weer slap en de coaches gaven de jongens van Peatminers aan dat wanneer ze de wedstrijd wilden winnen ze echt een tandje moesten bij schakelen. De laatste twee periodes liet ze met z'n allen zien dat ze echt een team zijn en werd er goed rond gepasst en gunden elkaar de scores.

Peatminers Heren 1 - Jolly Jumpers Heren 1 > 50-61

Heren 1 trad zaterdagavond aan tegen Jolly Jumpers. Een lastige tegenstander, zeker gezien het feit dat Peatminers een aantal afwezigen had. Jolly Jumpers had een goed begin aan de wedstrijd, Peatminers had moeite om een gat te vinden in de verdediging van Jolly Jumpers. Tijdens de wedstrijd wist Peatminers makkelijke scores te vinden in de omschakeling, maar het was niet genoeg om het team uit Tubbergen in te halen.

Peatminers Heren 2 - Tonego Heren 1 > 56-64

Afgelopen vrijdag moest heren 2 thuis tegen Tonego uit Haaksbergen basketballen. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en bij de rust was het verschil 1 punt in het voordeel van de gasten. De laatste periodes kwamen Peatminers zelfs even voor te staan maar helaas was het net niet genoeg.

Peatminers Meiden U14 vs Arnhem Eagles Meiden U14> 25-61

Afgelopen zaterdag moesten de meiden thuis tegen Arnhem. Uit werd er nipt verloren. Dat gaf de meiden hoop voor deze wedstrijd. Helaas voor het team waren er veel blessures net voor en tijdens de wedstrijd. Waardoor de dames die fit waren aan de bak mochten. De wedstrijd ging gelijk op in het begin. Alleen in de 8 ste minuut kon Arnhem de basket beter vinden dan ons. Het tweede kwart konden wij niet goed scoren waardoor het verschil groter werd. Het derde kwart liet peatminers zich weer zien waardoor dit kwart nipt werd verloren. Het vierde kwart was de koek op bij peatminers waardoor Arnhem heel makkelijker de fast break kon lopen waardoor ze dit kwart wonnen.

Peatminers Meiden U16 – Pluto > 77-31

Meiden U16 moest dit weekend twee wedstrijden spelen. Vrijdagavond moesten de meiden tegen Pluto de nummer 3 van de competitie, dus er werd wel wat verwacht. Na het eerste kwart was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld 33-6. De verdere wedstrijd heeft Peatminers de nieuwe aanval geoefend  en de meiden hebben dit goed gedaan.

Batouwe Meiden U16– Peatminers Meiden U16 > 13-98

Zaterdagmorgen moesten we naar Bemmel. Batouwe staat onderaan in onze competitie dus wilde Peatminers verder oefenen met de nieuwe aanval en de wisseling van de verdedigingen oefenen. Dat is goed gelukt.

Peatminers Jongens U18 – Ceres Jongens U18 >  50-64

Zaterdag 11 maart 2017, in onze eigen vertrouwde hal De Stamper. Ju 18 speelt na 4 wedstrijd vrije weekenden tegen een pittige tegenstander: Ceres uit Emmeloord. Ceres had zeker een doel: ze moeten winnen om de aansluiting met de top 3 in de competitie te behouden. Peatminers kreeg vanaf de eerste seconde een zeer pittige full court press. Peatminers was niet scherp genoeg om hier op te reageren en slordig in de uitvoer van de press breaker. Met name het switchen van de verdediging bij een screen werd onvoldoende opgevangen. Periodestand: 9-18.  In het 2 kwart was het de taak om de bucket goed dicht te houden. Dit was niet helemaal succesvol want Ceres kwam er nog te makkelijk langs, maar aan de kant van Peatminers vielen de 3 punters. Periodescore: 18-23 met een tussenstand van 27-41. Peatminers moet in het derde kwart echt de verdediging goed gaan oppakken en het eigen spel en tempo gaan spelen om de 14 punten achterstand te verkleinen. Ceres stond in een 2-3 zone, en de omschakeling om hierbij de juiste aanval uit te voeren kwam niet goed op gang. Veel balverlies voor Peatminers. Periode stand 11-17, met een achterstand van 20 punten.

"De kop niet laten hangen en alles er uit in het 4 kwart", werd ons medegedeeld door de trainer. De Peatminers gingen aan de slag in de verdedigen waarbij het afstoppen van de insnijdende man en bal prioriteit nummer 1 was. En Peatminers heeft er  alles aan gedaan om dat doel te bereiken, maar ook in de aanval liep het ineens een stuk beter om het de tegenstander zo moeilijk te maken om de winst mee te nemen. Dit is in het vierde kwart goed gelukt,  en we hebben uiteindelijk het derde kwart gewonnen met 12-6. We hebben verloren maar wel gespeeld met een winnaars mentaliteit.

Peatminers Dames 1 – Valley Bucketeers Dames > 44-87

De dames van Peatminers begonnen sterk aan de wedstrijd tegen de dames van Valley Bucketeers uit Nijverdal. Aan beide kanten vielen de scores, de wedstrijd liep gelijk op. Beide teams lieten zich niet kennen. De ruststand was dan ook 23-31, wat nog perspectief bood voor Peatminers. Desalniettemin wisten de dames in het geel vaker de bal in het netje te krijgen, door vele vast breaks van hen. Daarmee wisten zij de wedstrijd naar hun hand te zetten.

 


REAGEREN

William12 maart 2017, 22:33

Jongens U14 gefeliciteerd met het kampioenschap.

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.