Peatminers jongens en meiden U16 kampioen bij Underdog toernooi in Almelo

Peatminers jongens en meiden U16 kampioen bij Underdog toernooi in Almelo

Afgelopen weekend was het jaarlijkse underdog toernooi bij de Uitsmijters in Almelo. Peatminers was met een grote delegatie naar Almelo gekomen om de prijzen mee te nemen. Dit lukt bij de jongens en de meiden U16. De meiden U14 en de beide teams van U10 speelden leuke wedstrijden maar grepen net naast de prijzen. Hier de verslagen van de coaches die erg tevreden waren. De foto's volgen zo snel mogelijk

Jongens U16

Peatminers JU16 had veel zin om nog een toernooi te spelen! De jongens kwamen uitgeslapen en opgewekt de sporthal binnen. Na een korte warming up in de hal van de sporthal waren ze er helemaal klaar voor.

De eerste twee wedstrijden werden gespeeld tegen (voor ons) onbekende tegenstanders; Olstars en Flevomusketiers. De start tegen Olstars was stroef, maar toen er een maal een doorbraak was gemaakt, kwam Peatminers goed tot scoren. Olstars had voornamelijk in het begin van de wedstrijd een paar snelle aanvallen waarbij de verdediging van Peatminers te laat was. Deze wedstrijd werd gewonnen met 20-13.

Daarna Flevomusketiers. De jongens hadden 1 wedstrijd ertussen rust gehad en waren weer opgeladen. Er werden goede aanvallen neergezet, maar daarentegen werd er ook veel balverlies geleden. Eindstand: 16-11 in het voordeel van Peatminers.

De derde wedstrijd was tegen de thuisploeg Uitsmijters. Peatminers JU16 is samen met Uitsmijters eerste geëindigd in de competitie, dus dat beloofde een spannende wedstrijd. En dat is het ook zeker geweest. Uitsmijters heeft lange tijd een paar puntjes voorgestaan, maar kwamen niet los. Peatminers bleef hard werken voor de ballen en wist gelijk te komen. In de laatste minuut werd er nog een score van de kant van Peatminers gedaan, en Uitsmijters wist niet meer gelijk te komen. Eindstand: 12-14 in het voordeel van Peatminers.

Tussendoor was het tijd voor het taart schieten. Drie jongens van JU16 hebben lang stand gehouden, maar helaas is een andere vereniging met de taart ervandoor gegaan.

De vierde en ene laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Tonego. Ook dit team is Peatminers vaker tegen gekomen in de competitie en hiervan heeft Peatminers ook 1 wedstrijd verloren. Echter gaf het scorebord van het toernooi gaf Peatminers goede hoop; Tonego had 1 wedstrijd gelijk gespeeld en 2 verloren! Peatminers begon sterk aan de wedstrijd en ondanks dat de vermoeidheid al begon toe te slaan werd deze wedstrijd overtuigend gewonnen door Peatminers.

De laatste wedstrijd was tegen Risne Stars 1. De jongens hadden bijna een uur pauze gehad en waren duidelijk niet meer fit. Risne Stars daarentegen was het toernooi niet sterk begonnen en waren van plan deze wel heel sterk af te sluiten. Risne Stars pakte Peatminers aan door middel van een full court defense. De jongens uit Vriezenveen hebben nog gevochten, maar hadden niet meer voldoende energie. Daarnaast hadden ze ook al de kennis dat het toernooi al gewonnen was, ook al zou deze wedstrijd verloren gaan. Risne Stars heeft deze wedstrijd overtuigend gewonnen. Om kwart voor 7 was de prijsuitreiking en heeft JU16 trots de gewonnen beker en medailles opgehaald! Daarna heeft het team deze gezellige dag afgesloten in de naastgelegen eetgelegenheid met een gele M. Zeer tevreden, geslaagde dag!

Meiden U16

De Meiden u16 traden ook aan op het underdog toernooi in Almelo bij de organiserende vereniging Uitsmijters. Dat het een leuk en spannend toernooi zou worden was te verwachten omdat de teams die zich hadden ingeschreven voor dit toernooi de eerste drie clubs waren uit onze competitie en tevens een onbekende club mee uit Almere en de organiserende vereniging. Het schema was dat wij de eerste wedstrijd moesten spelen tegen Almere Pioneers, een onbekende club voor ons dus wisten we niet wat we moesten verwachten en we konden ook niet bekijken hoe ze speelden. Maar daar kwamen we snel achter in de wedstrijd. Almere was zeer fysiek en de meiden lieten zich in het begin even overdonderen. Maar in de loop van de wedstrijd pakte ze hun eigen spel weer op en deden ze er in de aanval en verdediging er een schepje boven op. Met als gevolg dat ze een achterstand van 7 punten weg werkten en zo uitliepen maar een voorsprong die we niet meer hebben weggegeven.

De tweede wedstrijd was tegen Twente Buzzards we moesten in deze wedstrijd even wennen aan de zone verdediging van Twente Buzzards maar toen onze aanval liep was er geen vuiltje aan de lucht en sleepte we de tweede winst binnen.

De derde wedstrijd was tegen de organiseerde club deze wedstrijd speelde we iets wat chaotisch de makkelijke ballen wilde niet altijd vallen maar de overwinning is geen moment in gevaar gekomen. De vierde en beslissende wedstrijd was tegen Jolly Jumpers. Jolly Jumpers had gelijk gespeeld tegen Almere dus met een gelijk spel of winst was de toernooi overwinning een feit.

We zijn samen met Jolly Jumpers gelijk geëindigd op de eerste plaats in de competitie. We hadden de eerste wedstrijd na een gelijk spel verloren met zes punten en uit hebben we gewonnen met 2 punten dus zodoende mocht Jolly Jumpers zich kampioen noemen. Dit voelde voor de meiden niet goed dus waren de meiden er op gebrand om te winnen. En dat hebben we gezien het was een mooie wedstrijd waarbij wij aan het langste eind hebben getrokken dus dat voelde super en de toernooi winst was een feit.

Meiden U14

De meiden u14 hun laatste toernooi in Almelo spelen van het seizoen. Er waren te weinig meiden teams ingeschreven dus waren de jongens en meiden teams verdeeld over twee poules. Met daarna een finale. Gisteren heb ik weer erg leuke dingen gezien van de meiden tegen met name jongens teams die echt een maatje te groot voor ons waren. Maar daardoor hebben ze zich niet laten weerhouden om hun eigen spelletje te spelen en te blijven knokken.  De meiden zijn gezamenlijk met kikkers op de negen en tiende plaats geëindigd. Nu zit het seizoen erop en blijven we nog lekker trainen tot aan de peatminersdag.

Jongens en Meiden U10

Ook de jongens en meiden u10 deden mee aan het underdog toernooi in Almelo. Vroeg uit bed en na een korte warming-up mochten beide teams om 9 uur starten met de eerste wedstrijd. De jongens en meiden hadden beiden moeite met tegenstander flevomusketiers en verloren deze wedstrijden.  De overige 2 tegenstanders jugglers en de uitsmijters waren geen partij voor de peatminers. Tevens speelden beide peatminers teams tegen elkaar in dit toernooi. Al snel bleken de jongens een stuk sterker en beter op elkaar  ingespeeld en wonnen de jongens deze wedstrijd.

We hebben met dit toernooi het seizoen afgesloten en alle kinderen hebben afgelopen jaar  weer een goede ontwikkeling  en groei laten zien.

 

 


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.