Peatminers halen met veel inzet een wisselend resultaat.

Peatminers halen met veel inzet een wisselend resultaat.

Afgelopen weekend waren de Peatminers on the Road. Een aantal spannende wedstrijden stonden op het programma. Met veel inzet werden een aantal wedstrijden gewonnen maar dit lukte niet bij alle teams. Hierbij een ronde langs de velden.

 

Hanze Star – JU18 > 78-41

Het 1e kwart was een moeizaam kwart voor de Peatminers met een volledige full court press tegenover zich. Geen ruimte voor de dribbel; enkel om te passen. Periode score en stand 18-2. Met deze stand beginnen we aan het tweede kwart van de wedstrijd. Het is onmogelijk de bal naar de overkant te krijgen door de fysieke acties van onze tegenstander. Na time outs, herpakken de jongens van Peatminers zich weer en zoeken de samenwerking op als middel tegen de press. Periode score 20-14, met een tussenstand 38-16. In de rust hebben we de opties goed door besproken. Op naar het derde kwart. Het spel verharde zich. De coach ontvangt een technische fout, en na een time out besluiten we om het roer om te gooien. Als team willen we graag ons eigen doel halen door spel plezier en proberen de 40 punten te halen. Periode score 22-12, met een tussenstand van 60-28. Het vierde kwart bracht veel spel plezier bij de jongens van Peatminers. We hebben echt van het basketballen genoten in dit kwart om te zorgen dat we met een positief gevoel naar Vjenne kunnen. Periode score 18-13, met een Eindstand van 78-41. We hebben verschillende doelen behaald deze wedstrijd. De grootste winst staat niet op het wedstrijd formulier. We hebben elkaar gesteund en door dik en dun geholpen: bij alles! Op de bank, op het veld, in de kleedkamer. Dit team is mentaal zo sterk geweest in het omgaan met emotie van onrechtvaardigheid en machteloosheid, tegen de scheldpartijen, rustig te blijven bij fysieke provocatie van de tegenstander buiten het veld, ze hebben het hoofd omhoog hebben gehouden en je rug recht. Coach Joanna zegt “Ik ben ongelooflijk trots op hoe dit team gespeeld heeft en zich gedragen heeft:  jullie zijn een voorbeeld voor de vereniging.” 

 

Twente Buzzards – MU14 > 69-35

Zaterdagmiddag mochten mu14 uit tegen Twente Buzzards uit Hengelo. Het team van Twente Buzzards doet nog steeds mee om het kampioenschap dus dat de meiden hard aan de bak mochten was duidelijk. De eerste 8 min gingen gelijk op peatminers verdedigde goed, Twente Buzzards kwam moeilijk tot scoren. Helaas wist Twente Buzzards in de laatste twee minuten van dit kwart 8 punten te scoren net zoveel als in de eerste 8 min. Kwartstand 16-9 Het tweede kwart ging peatminers in dezelfde lijn door de aanvallen werden goed gelopen helaas misten we best veel ballen, verdedigend stonden de meiden hun mannetje. Ruststand 32-19 Het derde kwart kwamen we nauwelijks tot scoren en daarin tegen wist nummer 15 van Twente Buzzards heel goed de basket te vinden en wij konden haar niet afstoppen. Kwart stand 15-4. Het laatste kwart hebben de meiden alles gegeven, aanval werd goed gelopen, de ballen begonnen weer te vallen. Helaas was verdedigend de koek op. Wat een eindstand opleverde van 69-35. De meiden kunnen terug kijken op een goede wedstrijd waarbij we weer veel progressie hebben geboekt.

 

Jugglers – MU18 > 14-100

Mu 18 moest zaterdagmiddag uit naar Jugglers uit Enschede. Jugglers is de hekkensluiter van de competitie. We hadden van te voren niet veel tegenstand verwacht.(stand van de competitie)  Al na het eerste kwart was al duidelijk dat we een klasse beter waren dan onze tegenstander. Kwartstand 2-26. In het verloop van de wedstrijd werd de score steeds verder uitgebouwd. Ruststand 6-51 De tweede helft zag je hetzelfde verloop de dames hadden als doel gesteld de 100 te halen dat zag er niet naar uit. Maar met nog 5 seconden op de klok met een stand van 14-97. Scoorde Emma van ruim een meter achter de driepuntslijn een mooie buzzerbeater! Eindstand 14-100

 

Amical – JU14 > 43-52

Afgelopen vrijdag mochten de jongens van u14 aantreden tegen de Enschedese basketbalvereniging Amical. Na de zwaar bevochten overwinning van de vorige ontmoeting (3pt in overtime), waren de mannen in het groen vastberaden om de overwinning in de wacht te slepen. Erg eenvoudig ging het echter niet... Vanaf de tip-off maakte amical direct duidelijk dat ze het ons niet makkelijk zouden maken. Amical was, in tegenstelling tot Peatminers, fanatiek en agressief op de bal. De kersverse kampioenen hadden met enige regelmaat het nakijken, maar konden ondanks dat 'leuk' meekomen. De eerste periode werd afgesloten met 16-10 De tweede periode leek, tot de vijfde minuut, aanzienlijk veel op de eerste periode. Wederom was er geen antwoord op enkele sterke spelers van amical en lukte het ons stomweg niet om de bal door het netje te krijgen. Het was tijd voor verandering. Aangezien amical in een nogal statische en compacte verdediging stond (in de bucket), werd er besloten om over te schakelen naar een 1-2-1-1 press. Met een achterstand van 18pt en een tijdsbestek van 25 minuten zuivere speeltijd, was het zaak om zo snel mogelijk de achterstand te minimaliseren. Algauw werd duidelijk dat deze tactiek effectief was. Amical had geen antwoord op de desbetreffende press en wist in de laatste vijf minuten vrijwel niet meer te scoren. Ondanks dat werd de tweede periode verloren. De tweede helft was echter volledig in het voordeel van Peatminers. Amical had veel moeite om de middellijn te bereiken en maakte net als een kat in het nauw; rare sprongen, heeeele curieuze sprongen... De voorsprong van de Enschedese club kwam steeds verder in het gedrang en emoties begonnen de boventoon te voeren. In de zesde minuut van het laatste kwart deelde Peatminers zijn genadeklap uit. Een 12-0 run resulteerde in een eindstand van 52-43 in het voordeel van Peatminers.

 

Tonego '65 Heren 1 – HS1>  54-49

Heren 1 trad vrijdagavond aan in Haaksbergen tegen een geduchte tegenstander. Peatminers had wat afwezigen, terwijl Tonego op volle sterkte was. Tonego kwam erg goed uit de startblokken en wist door zeer fysiek spel en losse arbitrage een aardige voorsprong op te bouwen in de eerste periode. Peatminers kwam terug in de wedstrijd door wat positiewisselingen en een hoger tempo toe te passen. De derde periode was Tonego weer volledig de baas in eigen huis. Ze konden door het man overwicht en fysiek spel een voorsprong creëren. In het vierde kwart schroefde Peatminers het tempo erg hoog op en speelde alles of niets in een laatste poging om de punten binnen te halen. Dit werd helaas niet beloond en de heren gingen zonder punten naar huis.

 

Jugglers – MU12-2 > 17-76

Zaterdag mochten de dames van Mu12-2 het opnemen tegen The Jugglers die op positie 3 staan in de competitie. De meeste dames hadden al een wedstrijd achter de rug met MU14. Ondanks de vermoeidheid wisten de meiden de winst makkelijk naar zich toe te trekken. Met een ruststand van 14-34 en een eindstand van 17-76 was Peatminers in alles opzichten een maatje te groot. Ook deze keer wisten alle dames weer hun puntjes te pakken. Een mooie teamprestatie dus.

 

Risne Star – HS2 > 72-69

Heren 2 mocht zaterdag avond tegen Risne Stars. Na een lekkere warming up was het eerste kwart vrijwel gelijk. In het tweede kwart was de individuele klasse van een van de spelers van Rijssen het verschil. Het kwart werd met 10 punten verloren. Het derde en vierde kwart speelde de heren lekker en wisten net niet terug te komen.

 

Overige uitslagen: S.V.Z.W. Dames 1 – Dames 1> 72-43


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.