Meiden Peatminers presteren goed op afdelingskampioenschappen U12

Meiden Peatminers presteren goed op afdelingskampioenschappen U12

Zaterdag 6 mei was Peatminers met twee teams vertegenwoordigd op de afdelingskampioenschappen voor meisjes tot 12 jaar. De winnaar van deze kampioenschappen mag de regio vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen voor meisjes U12.

Peatminers 1 startte tegen Batouwe. In het begin was de spanning bij de meiden merkbaar. Dankzij een sterke verdediging kreeg Batouwe geen kans om daar gebruik van te maken. Ruststand 15-16 voor Batouwe. Na de rust kwam Batouwe wat sterker uit de startblokken, waardoor ze uitliepen naar 22-28 (3e periode). In de vierde periode liep de tegenstander uit tot 15 punten. Maar vanaf de 5e minuut raasde er een storm over het veld. Peatminers heerste. Alle rebounds waren voor de meiden. En ze pakten steal na steal. In drie minuten kwamen de meiden terug van 23-38  tot 35-39. De coach van Batouwe vluchtte in een time-out om het ritme van de meiden te breken. Dat werkte helaas. In de laatste minuut kwamen de meiden niet meer tot scoren. Eindstand 35-39.

Peatminers 2 begon het toernooi tegen Orca’s, de gastvrouwen van dit toernooi. Een groot en fysiek team met veel tweedejaars U12-meiden. De meiden hadden geen antwoord op het fysieke spel van de tegenstander. Pas in de tweede helft kwamen de meiden een beetje in hun spel. Eindstand 5-51. Orca’s was ook de volgende tegenstander van Peatminers 1. Ook dit team, wat grotendeels bestaat uit tweedejaars U10-meiden, was niet opgewassen tegen het fysieke overwicht van Orca’s. De meiden bleven echter tot het eindsignaal strijden voor wat ze waard waren. Eindstand 17-64

Peatminers 2 speelde de tweede wedstrijd tegen Batouwe. Batouwe begon sterk aan de wedstrijd en nam een 2 -12 voorsprong. Vanaf de 2e periode namen de meiden het initiatief over. Via 15-14 (2e periode) en 29-19 (3e periode) knokten de meiden zich langs hun tegenstander. De 4e periode wisten de meiden hun voorsprong goed vast te houden, ondanks verwoede pogingen van Batouwe om het tij te keren. 33-29 winst voor de meiden van Peatminers.

Als laatste mochten de meiden het tegen elkaar opnemen. Na twee volledige wedstrijden was het de vraag wie er het beste met de vermoeidheid om kon gaan. In de eerste periode ging de wedstrijd gelijk op. Met 6-10 kon de wedstrijd nog alle kanten op. Toch was al te zien dat de jonge meiden van Peatminers 1 het tempo van Peatminers 2 maar met veel moeite konden bijhouden. Na de eerste periode was de koek op bij meiden 1 en konden de meiden van team 2 vrijuit spelen. Dat deden ze uitstekend. Ze speelden met een hoog tempo, waardoor ze eenvoudig wegliepen bij team 1. Via 10-32 bij rust stelde Peatminers 2 met een 32-69 overwinning de tweede plek veilig.

Met een tweede en een vierde plek, trotse coaches en complimenten van de tegenstanders over het spel van de meiden kijken we terug op een geslaagde dag. Al met al dus een vermoeiende , spannende, leerzame én leuke ervaring voor de meiden U12 van Peatminers. En een mooie afsluiting van een geslaagd seizoen van beide teams.

 


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.