Jeugd Peatminers laat leuke dingen zien in de uitwedstrijden!

Jeugd Peatminers laat leuke dingen zien in de uitwedstrijden!

Voor Peatminers stond er dit weekend allemaal uitwedstrijden op het programma. Ook werd er nog een minitoernooi gespeeld in Enschede. Hoe verging het Peatminers op de basketbalvelden?

Minitoernooi Enschede

De meiden van U10 speelden hun wedstrijden deze keer weer in de hoogste poule. Een poule met sterke en fysieke tegenstanders. Aan het spel van het team was te zien dat ze weer gegroeid zijn. De meiden wisten elkaar goed te vinden. En iedereen liet leuke dingen zien. Maar helaas was dat nog niet genoeg voor een overwinning in deze poule. De jongens speelden in de derde poule een keurig toernooi. Ze wonnen twee van hun drie wedstrijden en speelden er één gelijk.

The Valley Bucketeers X12-1 - Peatminers X12-1 (23-79)

Met een hoog tempo werd de tegenstander in de eerste periodes overrompeld. Daarna schakelden de meiden over naar hun vertrouwde aanval, en strooiden ze met fraaie passes en één tegen één acties. In de tweede helft wisselde Peatminers moeiteloos tussen fastbreak en setplay. En zo trakteerden de meiden van X12-1 het publiek op een ware galavoorstelling.

The Jugglers X14-2  Peatminers X14-2 (6 -103)

Afgelopen zaterdag mochten de jongens van U14-2 spelen tegen de Enschedese Jugglers. 
Peatminers begonnen de wedstrijd zeer sterk met een full court press, geconcentreerde aanvallen waardoor Peatminers mooie scores konden maken. Vanaf het tweede kwart van de wedstrijd was het duidelijk wie de wedstrijd zou gaan winnen. De hele wedstrijd door had Enschede moeite om te scoren. Aan de kant van Peatminers vielen de ballen er wel in, waardoor de voorsprong steeds groter werd.

Arnhem Eagles VU16 1 - Peatminers VU16 (27-79)

Met als invalcoach Johan Wessels gingen de meiden op weg naar Arnhem. Het eerste kwart ging goed. De meiden waren lekker fanatiek aan het spelen. Het stond toen 10-16 in het voordeel van Peatminers. Het tweede kwart gingen de meiden beter verdedigen en gooiden ze ook meer ballen raak. Dit resulteerde in een ruststand van 15-38. Het derde kwart had Peatminers veel fast breaks en daardoor veel punten gemaakt. Het stond toen 19-58. Het laatste kwart zakte de verdediging van Peatminers een beetje in, maar Peatminers scoorde ook veel raak.

Isala X14 1 - Peatminers X14-3 (61-47)

Een belangrijke wedstrijd op het programma. Een directe tegenstander voor (misschien) wel het kampioenschap naast Peatminers X14 3. Peatminers begon wat slaperig en liet daardoor de tegenstanders een beetje over zich heen lopen. Daardoor een achterstand na het 1e kwart van 14-8. Het tweede kwart begon Peatminers wat sterker alleen de achterstand bleef..... 33-23. Na de pauze begonnen de jongens weer sterk en probeerden de achterstand te verkleinen. Door de vele fouten die Peatminers maakte, moest er een speelster af en bleven ze achter staan met 46-37. Laatste kwart speelde Peatminers heel goed en sterk alleen de achterstand bleef helaas.

Uitsmijters M22 – Peatminers M22  (87-72)

MU22 is afgelopen zaterdag richting Almelo gereden om daar tegen de Uitsmijters te basketballen. In de eerste paar minuten van het eerste kwart stond Peatminers een paar puntjes achter, dit hadden de jongens aardig teruggedrongen door een paar goeie aanvallen te lopen. Het tweede kwart ging ongeveer gelijk op. Na  de eerste helft ging de tegenstander over op een full court defense. Dit zorgde weer voor een grotere achterstand. Peatminers kwam nog sterk terug maar het was al te laat.

Overig:

Risne Stars VSE1 - Peatminers VSE1 (40-65)

Risne Stars X14-1 - Peatminers X14-1 (24-83)

Risne Stars M18-1 - Peatminers M18-1 (98-31)

 


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.