Home De vereniging Organisatie Trainingstijden Wedstrijdschema Sporthallen Vacatures BAT "Basketball Academie Twente" G-Basketbal Lid worden Multimedia Foto's Downloads Teams Bonteavond My Peatminers
Wedstrijden

Komende week geen wedstrijden

Uitslagen

Er zijn geen recente uitslagen gevonden.

BV Peatminers U10 sluiten het jaar goed af

BV Peatminers U10 sluiten het jaar goed af

Voor (bijna) alle teams van BV Peatminers stond er de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. Een weekend met verschillende tegenstanders wat resulteert in winst en verlies. U10 heeft zijn laatste toernooi gespeeld in Hengelo. Even een rondje langs de velden.

 

Het laatste toernooi van 2017 is voor de U10 teams van Peatminers uitstekend verlopen. In Hengelo startten de jongens in poule 3 met een moeilijke wedstrijd tegen Amical 1. Deze wedstrijd ging lang gelijk op. Met veel positieve energie van de coaches wisten de jongens vlak voor het einde de winst naar zich toe te trekken: 16-14. Daarna stonden er nog twee wedstrijden op het programma. Risne Stars werd met 18-10 verslagen. De derde wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe, maar de jongens hielden de moed erin. Tegen Amical 2 werd het uiteindelijk een 12-1 overwinning. En daarmee promoveren de jongens voor het eerst dit seizoen naar de tweede poule.

 

De meiden hadden tegen Jugglers 2 één helft nodig om wakker te worden. Daarna werd de verdediging aangehaald. En werd een achterstand snel omgebogen naar een voorsprong en een 18-12 overwinning. Ook tegen het lange team van Twente Buzzards kwamen de meiden op achterstand. Maar nu waren de meiden goed bij de les en pakten met een aantal fastbreaks al snel de leiding om die niet meer af te staan. Tegen Uitsmijters was het beeld niet anders. Verdedigend was in het begin de scherpte even weg. Na een paar minuten wisten de meiden de aanval van de tegenstander goed te stoppen. Tot het eind bleef het spannend, maar met een kleine voorsprong (20-16) haalden de dames hun derde winst binnen. Voor de meiden dus opnieuw promotie naar poule 1.

Op 6 januari spelen de teams in Vriezenveen hun volgende toernooi.

 

Risne Stars X12 2 – Peatminers X12 3 -> 40-65

Afgelopen vrijdag traden de jongens U12-2 aan in Rijssen tegen Risne Stars. Een fysieke grotere en sterke tegenstander leverde de eerste vier periodes veel spanning op. Beide teams waren heel sterk in de aanval en ook in de verdediging. Deze wedstrijd ging lang gelijk en dat resulteerde in een 26 - 30 ruststand. Na de rust bleven de jongens strijden. De verdediging bleef, zoals in de hele wedstrijd, scherp en liepen langzaam  iets verder uit. Hard gewerkt en geconcentreerd gespeeld was uiteindelijk goed voor een verdiende overwinning. 

 

Peatminers VSE 1 – Uitsmijters VSE 2 -> 34-45

Vrijdagavond mochten de dames aantreden tegen uitsmijters. Het begin van de wedstrijd verliep al direct moeizaam en we wisten door alle fouten heen nog maar net stand te houden. Na verloop van tijd werd het verschil in punten steeds groter in het nadeel van Peatminers, tegen het eind van de wedstrijd wisten we nog een beetje weerstand te geven maar helaas net niet genoeg.

 

Peatminers X16 – The Jugglers X16 1 -> 29-40

Het eerste kwart zaten we goed in de wedstrijd en maakten de forwards mooie inside scorers. De afstandschoten gingen maar niet raak waardoor we niet konden uitlopen. In het tweede kwart hadden we niet genoeg druk op de spelverdeler waardoor we verdedigend in de problemen kwamen. Met rust drie punten achter dus nog genoeg kansen voor de overwinning.

In het derde kwart wilden wij te graag en was de organisatie weg. Onmogelijke acties in plaats van de aanval opnieuw opzetten en zoeken naar de vrije man. Ook liepen de screens en rebounds niet meer. Jammer, wel hard gewerkt.

 

Peatminers X12 1 – Kikkers X12 1 -> 83-20

De jongens van X12-1 speelden zaterdagochtend een vroege thuiswedstrijd tegen de Kikkers uit Borne. Eerder dit seizoen wisten de jongens al overtuigend te winnen, dus ze gingen vol oefenen op de aanval. Ondanks dat ze er dit seizoen veel op geoefend hebben, vonden ze het erg lastig om dit op het veld om te zetten. De coaches gaven na vier periodes de opdracht mee om gewoon lekker samen te spelen en een strakke verdediging neer te zetten. Dit lukte uitstekend en de jongens wisten overtuigend te winnen met 83-20.

 

De Snipers V18 – Peatminers V18 -> 49-72

Afgelopen zaterdag gingen de dames van VU18 naar Zeewolde om een wedstrijd te spelen. De Snipers waren erop gebrand om van ons te winnen, maar dat lieten wij niet toe. In het begin ging het aardig gelijk op tegen elkaar, maar de meiden herpakten zich. we gingen de rust in met 12 punten verschil. ook in de tweede helft waren wij beter. Ondanks het feit dat we weinig spelers hadden hebben we de wedstrijd gewonnen met 72-48.

 

D.B.V. Arriba MSE 2 – Peatminers MSE 1 -> 60-40

Heren 1 ging naar de universiteit Twente voor de uitwedstrijd tegen Arriba op zaterdagavond. Arriba maakte vooral gebruik van de omschakeling maar Peatminers wist dat in de eerste helft goed te verdedigen en op hun eigen tempo het spel op te zetten. Met de rust stond het 23-29. In het derde kwart had Arriba zich voorbereid met een compleet nieuwe tactiek en hier hadden de heren in het groen geen antwoord op. In het vierde kwart wist Arriba zijn zin door te drukken en de overwinning binnen te halen.

 

Twente Buzzards M18 – Peatminers M18 -> 78-50

Het team kwam moeizaam uit de startblokken tegen de Hengeloërs. Na de eerste periode keken de jongens al tegen een 21-6 achterstand aan. Maar daarna ging de aanval lopen. Met twee driepunters nam Peatminers het initiatief in de 2e periode. Er werd goed gebruik gemaakt van de centers. Buzzards had veel fouten nodig om onze aanval af te stoppen. Peatminers profiteerde vanaf de vrije worplijn. De winst in deze periode was zelfs voor de jongens uit Vriezenveen (15-16). Ook de derde periode bleef het team sterk spelen. Helaas lukte het niet om de achterstand verder te verkleinen. Maar met een 54-37 achterstand leek een stunt nog tot de mogelijkheden te behoren. Die druk was echter te groot. De jongens vergaten hun eigen spel te spelen. Twente Buzzards profiteerde en boekte een enigszins geflatteerde 78-50 overwinning. Het team kan terugkijken op een goede wedstrijd en dat biedt perspectief voor het tweede deel van de competitie.

 

Overige uitslagen:

Peatminers X14 – The Valley Bucketeers X14 -> 70-16

Peatminers X 12 2 – WSV X12 2 -> ?

Peatminers V12 1 – WSV X12 1 -> 50-45

Twente Buzzards MSE 3 – Peatminers MSE 2 -> 44-37

Peatminers V14 – B.V. Batouwe V14 -> ?

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie:

Je moet inloggen om te kunnen reageren.