COVID-19

Onderstaand bericht werd op 19-03-2020 door de NBB bekend gemaakt.

Einde basketbalseizoen 2019-2020

De nieuwe maatregelen van de overheid betekenen het einde van het basketbalseizoen. Ook een aantal geplande activiteiten van BV Peatminers komen te vervallen, waaronder het kamp. Zie de hoofdpagina voor een overzicht van de activiteiten die zijn vervalen.

Het bericht van de bond kunt u hier onder vinden:
https://www.basketball.nl/competities/competitiezaken/coronavirus

Jeroen de Groot heeft er net als iedereen zijn handen vol aan; de coronacrisis. De Groot is coördinator wedstrijdzaken en gaat over de landelijke- en afdelingscompetities. Vanuit de basketbalwereld zijn er veel vragen binnengekomen over hoe de competities gaan eindigen dit jaar. De Groot wil het liefst dat de competities nog een einde krijgen, maar geeft toe dat het lastig gaat worden.

In afwachting van verdere maatregelen en richtlijnen van de overheid, zet de Nederlandse Basketball Bond op dit moment nog geen definitieve streep door de basketbalcompetitie in het lopende seizoen 2019-2020. De komende weken worden benut om verschillende scenario’s voor een doorstart van de competitie te bekijken.

Pas na 6 april, de datum waarop op zijn vroegst de basketballoze periode kan worden beëindigd, kan iets concreets over het verdere verloop van de reguliere competitie, kampioenschappen en de finales van de Basketball Cup worden gemeld. De DBL heeft reeds het seizoen beëindigt en in overleg met de NBB de Basketball Cup finale van de mannen uitgesteld, dat geldt nog niet voor de overige Basketball Cup finales.

Op dit moment heeft het de voorkeur van NBB om de competitie – in aangepaste vorm – af te ronden in mei. Alle wedstrijden die in de periode van 12 maart t/m 6 april gespeeld hadden moeten worden, komen fictief op de datum 30 juni in Sportlink te staan.

Zoals eerder al gemeld gaan tot 6 april alle wedstrijden, trainingen en andere basketbal gerelateerde bijeenkomsten niet door

Volg via de sociale mediakanalen Facebook en Instagram vroeg Basketball Nederland welke vragen er leven omtrent de basketbalcompetities en het coronavirus.

BELUISTER HET HELE INTERVIEW VIA SOUNDCLOUD OF BEKIJK DE VIDEO OP YOUTUBE.

Beste leden,

Afgelopen donderdag heeft het bestuur besloten om de trainingen tot en met 16 maart te schrappen in afwachting van het advies van de NBB. Dit advies kwam donderdag vlak nadat wij ons besluit aan jullie hadden meegedeeld.
Wij volgen het advies van de bond en dat betekent dat er tot en met 31 maart (helaas) geen wedstrijden, geen trainingen of andere activiteiten zullen plaatsvinden.

Het bestuur BV Peatminers


Kijk voor meer informatie op de site van het RIVM:

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over…

En de site van de NBB
https://www.dutchbasketballleague.nl/competities/nieuwsoverzicht/alle-basketbalwedstrijden-tot-en-met-31-maart-gaan-niet-door/

Naar aanleiding van de nieuwe informatie die vandaag door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar buiten is gebracht, worden alle competitiewedstrijden in het Nederlandse basketball tot nader order én in elk geval t/m 31 maart afgelast. Daarmee volgen de Nederlandse Basketball Bond en de Dutch Basketball League de richtlijnen van NOC*NSF om tot die datum geen sportwedstrijden te organiseren. Verenigingen kunnen zelf bepalen of ze met hun teams willen blijven trainen.

Eén van de dringende aanvullende maatregelen die VWS en het RIVM aanbevelen, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is geen evenementen meer te organiseren waarbij meer dan honderd mensen samen komen. Voor het basketball in Nederland betekent dat er voorlopig geen wedstrijden in de Dutch Basketball League, Women’s Basketball League en alle andere competities (landelijk en op afdelingsniveau) worden gespeeld. Ook de finales van de Basketball Cup op 28 en 29 maart gaan niet door.

De komende periode zal aan de hand van het dan geadviseerde beleid worden bekeken in hoeverre wedstrijden – indien van belang voor het verloop van de competitie – moeten en kunnen worden ingehaald.  Voor de finales van de Basketball Cup geldt eveneens dat op een later moment wordt bekeken wanneer deze worden verspeeld.

Inmiddels heeft de organisatie van het Holland Nordic Basketball Tournament in Groningen laten weten dat dit internationale jeugdtoernooi dat stond gepland van 19 t/m 22 april ook niet door zal gaan.


Het bestuur zal snel komen met een beslissing over het doorgaan van de trainingen of niet.

Verdere ontwikkelingen zullen worden gedeeld via de website en via onze facebook pagina, delen wordt daarom op prijs gesteld.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Peatminers